ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν CDs για παιδιά (φωτό)

    Η Ψαρόσουπα του Γιώργου Λεμπέση είναι ένα παραμύθι που μιλάει για την τόλμη, το θάρρος, και για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για το περιβάλλον αλλά και για το διπλανό του. Το βιβλίο παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στον ΙΑΝΟ, απ' όπου έχουμε φωτογραφικό υλικό.

    Αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν CDs για παιδιά (φωτό)

    Κυριακή 23 Μαρ 2014

    «Σε μια δύσκολη για τη δισκογραφία περίοδο, η SUI GENERIS MUSIC και ο Θεοφάνης Κιρκινέζος τολμούν με ένα νέο ξεκίνημα». Αυτό υπογράμμισαν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των τεσσάρων παιδικών cd «Ψαρόσουπα», «Πινόκιο», «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», που δόθηκε σήμερα στον «Ιανό».

    «Πήραμε ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Lyra, που θα επανακυκλοφορήσουμε», ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας SUI GENERIS MUSIC, Θεοφάνης Κιρκινέζος. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η SUI GENERIS MUSIC δεν περιορίζεται μόνο στους παλιούς τίτλους, αλλά κυκλοφορεί και νέες δισκογραφικές δουλειές, όπως της Ματούλας Ζαμάνη και της Βασιλικής Καρακώστα».

    «Ξεκινήσαμε τις θεατρικές παραστάσεις με πολύ κέφι, οίστρο και φαντασία. Τα τραγούδια δεν πλαισιώνουν απλώς, αλλά είναι μουσικές συνθέσεις που δίνουν μια πολύ σαφή αίσθηση της παράστασης», τόνισε ο ποιητής και στιχουργός των cd’s «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», Στρατής Πασχάλης.

    «Αυτά τα τρία χρόνια, με τις τρεις παραστάσεις που αποτυπώσαμε στα cd, ελπίζουμε ότι δώσαμε χαρά στα παιδιά που ήρθαν στο θέατρο», επισήμανε ο Απόλλων Ρέτσος, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική στις δισκογραφικές δουλειές «Πινόκιο», «Τρελαντώνης» και «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους».

    «Η “Ψαρόσουπα” θίγει ζητήματα, όπως η φιλία, η μετανάστευση, η πίστη στις δυνάμεις μας και όλα αυτά με ισορροπία στο χιούμορ», εξήγησε η συνθέτρια και ερμηνεύτρια, Ερωφίλη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ο κ. Κιρκινέζος επενδύει σε κάτι πολύ σοβαρό, τα παιδιά και το μέλλον».  

    Για την «Ψαρόσουπα» ο συγγραφέας της ομότιτλης παιδικής σειράς βιβλίων, Γιώργος Λεμπέσης, παρατήρησε: «Είναι ένας δίσκος με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, τέτοια που είχαν πολλά χρόνια να ακουστούν σε παιδικά cd». Εξάλλου, οι συντελεστές της «Ψαρόσουπας» αφιέρωσαν τη δισκογραφική δουλειά στη μνήμη του Γιώργου Περαντάκου, ο οποίος συμμετείχε και στο cd.

    Τραγούδια από τις τέσσερις δισκογραφικές δουλειές ερμήνευσαν στη σκηνή του «Ιανού» αγαπημένοι ερμηνευτές που συμμετέχουν στα cd: οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Μίλτος Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, Ερωφίλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιάννης Δενδρινός, καθώς και η σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

    Ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο  Ζαχαρίας Καρούνης και η Ερωφίλη ερμήνευσαν τραγούδια από την «Ψαρόσουπα»
    Ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ερωφίλη ερμήνευσαν τραγούδια από την «Ψαρόσουπα»
    Για τα τέσσερα παιδικά cd που κυκλοφορούν από τη SUI GENERIS MUSIC μίλησαν οι Ερωφίλη, Γιώργος Λεμπέσης, Θεοφάνης Κιρκινέζος, Απόλλων Ρέτσος και Στρατής Πασχάλης
    Για τα τέσσερα παιδικά cd που κυκλοφορούν από τη SUI GENERIS MUSIC μίλησαν οι Ερωφίλη, Γιώργος Λεμπέσης, Θεοφάνης Κιρκινέζος, Απόλλων Ρέτσος και Στρατής Πασχάλης
    Ο Γιάννης Δενδρινός και η Ειρήνη Καράγιαννη ερμήνευσαν τραγούδια από τον «Πινόκιο», τον «Τρελαντώνη» και τις «Τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους»
    Ο Γιάννης Δενδρινός και η Ειρήνη Καράγιαννη ερμήνευσαν τραγούδια από τον «Πινόκιο», τον «Τρελαντώνη» και τις «Τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους»

    (πληροφορίες και φωτογραφίες από δελτίο τύπου)


    Περισσότερα για την Ψαρόσουπα στη συνέντευξη της Ερωφίλης: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=4212#ixzz2wbd991Gy





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε