ελληνική μουσική
201 online   ·  209.505 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ακούστε το νέο single των Empty Frame!

Οι Empty Frame, το συγκρότημα που ξεχώρισε πριν ακόμα την κυκλοφορία του πρώτου του album, επιστρέφουν με το «Helicopter», το πρώτο κομμάτι από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, «The Blackbird Files» που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο του 2014. 

Ακούστε το νέο single των Empty Frame!

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)45 άρθρα στο MusicHeaven
Εξ Αθηνών ορμώμενος, πήγα σχολείο επιδεικνύοντας εξίσου απαράμιλλη αδιαφορία στα 12 έτη της σχολικής μου πορείας κι όμως μυαλό δεν έβαλα. Βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο να σπουδάζω οικονομικά και συναφείς νεοφιλελεύθερες αηδίες για άγνωστο - μέχρ...
Πέμπτη 10 Απρ 2014

Το «Helicopter» σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους  «Empty Frame», οι οποίοι έχουν αναλάβει προσωπικά όλα τα στάδια της παραγωγής και της κυκλοφορίας του δεύτερου album τους. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή! 

«Live and learn /Crash and burn/ First in line /To pay the fine» 

 

Σχηματίστηκαν το 2005 κι έχουν παίξει σε αρκετούς χώρους στην Αθήνα (Κύτταρο, An club) καθώς και σε εγχώρια φεστιβάλ (Ζήρια, Music Highway Festival). Επιπλέον, έχουν ανοίξει συναυλίες ονομάτων όπως οι Wooven Hand και ο Sieben.

Η συνδυαστική χρήση κλασσικών οργάνων (τσέλο, βιολί, πιάνο) με Hard Rock ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και τύμπανα κυμαίνεται από το λυρισμό στην ένταση κι από το παιχνίδισμα στην ατμοσφαιρικότητα. Ως βασικές επιρροές αναφέρονται οι Tom Waits, The Beatles, Nick Cave & the Bad Seeds, Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, Radiohead, Pink Floyd, Andrew Bird, Tindersticks και πολλοί άλλοι διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες

Το πρώτο τους single το 2007 με τίτλο «Take over the city», έτυχε θερμής υποδοχής από ραδιοφωνικούς σταθμούς και από τον τύπο, καταγράφοντες υψηλό αριθμό ακροάσεων. Το πρώτο τους πλήρες άλμπουμ «They think we are Eskimos» κυκλοφόρησε το 2011 από την Legend Records, και αντιμετωπίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τόσο από κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα Empty Frame

Η παρουσίαση για το δεύτερο δίσκο τους έχει οριστεί για την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτόνως 21, ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)


Εmpty Frame 

Antonis Vavagiannis : piano, guitar, vocals 

Kaiti Pantzari : cello, vocals 

Babis Vasiliadis : drums 

Nikos Sol : violin 

Panagiotis Fetsis : bass, vocals 

Christos Kallimanis : lead guitar

Produced, engineered and mixed by Stefanos Douvitsas  

Recorded at Peter Pan's Garden from July to October 2013 

Piano recorded at Sierra Studio by George Kariotis 

Mastered by Petros Siakavellas at Digital Press 

Artwork by Louiza Karageorgiou


Tags
Μουσικά Είδη:Hard RockRockΜουσικά Όργανα:βιολίκιθάραΚαλλιτέχνες:Nick CaveTom WaitsPink FloydRadioheadThe Beatles


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε