ελληνική μουσική
418 online   ·  209.164 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος

Η παρουσίαση του νέου της δίσκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Παρασκευή 18 Απρ 2014

Σχεδόν δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου "Τα ρόδα της αυλής" και πλήθος συναυλιών εντός κι εκτός Αθηνών, η Άννα Μπουρμά έρχεται και μας "ξανασυστήνεται" με το "Ένα τραγούδι αν σωθεί".

Μια κοπέλα υπερδραστήρια, με ακούραστο πάθος γι' αυτό που κάνει, επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα της δουλειά σ' ένα δύσκολο χώρο μία, επίσης, δύσκολη μέρα. Δευτέρα 17 Μαρτίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Λιτό σκηνικό πλαισιωμένο από τους παλιούς της, μα και τους νέους της συνεργάτες. Ακούσαμε ένα πρόγραμμα με τα νέα της τραγούδια, επιλογές από τα προηγούμενα μα και αξιόλογες διασκευές.

Μπορώ να πω πως ενορχηστρωτικά ήταν ανώτερο από τα "Ρόδα της αυλής" κι από εκεί καταλαβαίνω πως σαν καλλιτέχνης με φανερή αισθητική, θεώρησε πως κι η ίδια πως αυτό το κομμάτι πρέπει να πάει ένα βήμα παρακάτω. Γι' αυτό και στην ορχήστρα της καλώς προστέθηκαν όργανα όπως παραδοσιακά πνευστά και κρουστά, αλλά και λύρα!

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος άνοιξε μ' ένα χορευτικό της ίδιας, που μας παρέπεμπε σε κάτι oriental. Aπό την αρχή υπήρχε video wall με τους στίχους των νέων κομματιών και τους συντελεστές, βιντεάκι με φωτογραφίες από το στούντιο κλπ. Ίσως ένα μειονέκτημα παραγωγής που παρατήρησα ήταν η επεξεργασία των videos. Ελαφρώς πρόχειρη. Μπορεί να μη δόθηκε η απαραίτητη σημασία, αλλά περίμενα μια πιο επαγγελματική δουλειά.

Η παράσταση έκλεισε με ένα ποτ πουρί, με κιθάρα και φωνή, με την Άννα και τον πατέρα της Τάκη Μπουρμά. Ήταν ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο σημείο με διάχυτη συγκίνηση.

Στο κοινό ήτανε φυσικά κι η Λίνα Δημοπούλου μαζί με τη Φωτεινή Λαμπρίδη, που εμπιστεύτηκαν σ' αυτή τη νέα καλλιτέχνη τους στίχους τους.

Δύο πράγματα, λοιπόν, μπορώ να πω πως μ' ενθουσίασαν σε αυτή την παρουσίαση (και πρώτη ακρόαση). Το ένα είναι το φινάλε, με κρουστά να βγαίνουν από τις δύο εισόδους της αίθουσας για το "Ένα τραγούδι αν σωθεί" και το "Έκοψα λίγο τα μαλλιά μου", που το θεωρώ ένα από τα πιο δυνατά σημεία του δίσκου!

Όσοι δεν την ανακαλύψατε πριν, ήρθε η στιγμή να της δώσετε μια ευκαιρία. Πιστεύω πως καλλιτεχνικά η Άννα Μπουρμά, όσο πάει ωριμάζει κι εξελίσσεται!

Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος
Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος
Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος
Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος
Η Άννα Μπουρμά ωριμάζει κι εξελίσσεται - Νέος δίσκος

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΠρόσφατα σχόλια