ελληνική μουσική
349 online   ·  210.213 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Μια Μέρα Φωτεινή - ένα διαφορετικό video clip

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο video clip του Infinik. Είναι ένα πρωτότυπο animation από αυτά που δεν έχουμε συνηθίσει. Μυστηριακό και γεμάτο συμβολισμούς.

Μια Μέρα Φωτεινή - ένα διαφορετικό video clip

Γράφει το μέλος apotakato / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 19 Μαΐ 2014

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο video clip του Infinik, για το "Μια Μέρα Φωτεινή". Το κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται στο "Σάρκα και Οστά" και είναι ένα από τα πιο μυστηριακά του δίσκου, με πληθώρα παραλληλισμών και συμβολισμών.

Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε το κλιπ του να είναι ένα από τα πιο μοναδικά που έχουν δημιουργηθεί για τα δεδομένα του ελληνικού hip hop. Μακριά από κλισέ και εύκολους δρόμους για την ανάδειξή του.

Infinik- Μια Μέρα Φωτεινή (official animation clip):

Το συγκεκριμένο animation clip είναι λιτό και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει, αλλά να καινοτομήσει.Δεν προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του θεατή με ψεύτικη "χρυσόσκονη" αλλά εστιάζει σε εκφράσεις συναισθημάτων και αφήνει τον θεατή να παρακολουθήσει τους στίχους. Ψάχνοντας δρόμους με προσωπικότητα, μακριά από τις wanna be υπερπαραγωγές των εταιριών σήμερα, το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Όπως και το hip hop, έτσι και το clip χρειάστηκε απλά μουσική και μολύβι.

Μια Μέρα Φωτεινή - ένα διαφορετικό video clip

Το έργο ανήκει στον Nil (http://nixnil.com). Χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του "rotoscoping". Δηλαδή πάνω στο υλικό του βίντεο ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει πάνω στα καρέ, ένα προς ένα. Με μικρές πινελιές από σχέδια που ο Nil εμπνεύστηκε από τους στίχους του "Μια Μέρα Φωτεινή", το βίντεο σας προκαλεί να ανακαλύψετε όλους τους παραλληλισμούς που κρύβουν οι στίχοι του Infinik.

Το "Σάρκα και Οστά" στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το "Μια Μέρα Φωτεινή" μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το site της E'n'D productions (πατήστε ΕΔΩ). Κυκλοφορούν και αντίτυπα του cd.

Promo clip για το "Σάρκα και Οστά" από την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewz


Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.infinik.wordpress.com 
http://www.endproductions.gr 
http://www.facebook.com/infinik

Μια Μέρα Φωτεινή - ένα διαφορετικό video clip

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε