ελληνική μουσική
239 online   ·  209.336 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Δύο ώρες εκτός προγράμματος με τον Γιάννη Κότσιρα

Ήμασταν εκεί και σας μεταφέρουμε το κλίμα!

Δύο ώρες εκτός προγράμματος με τον Γιάννη Κότσιρα

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Κυριακή 25 Μαΐ 2014

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος "Δύο ώρες εκτός προγράμματος" είναι αρκετά υποσχόμενος. Ειδικά δε όταν έχεις όλο το πακέτο: έναν πολύ αγαπητό τραγουδιστή, έναν ατμοσφαιρικό χώρο (Ρυθμός Stage) και μόνο τρία μέλη μπάντα (Β. Μαχαίρας, Κ. Μιχαλός, Ά. Κατσουπάκης). Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ήταν ένα live τόσο "εκτός προγράμματος".

Και τα τέσσερα Σάββατα που εμφανίστηκε ο Γιάννης Κότσιρας στο Ρυθμός Stage ήταν sold out από νωρίς, όπως ήταν και το αναμενόμενο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με κάποια από τα σχετικά νέα τραγούδια του από το δίσκο που κυκλοφόρησε πέρσι, "Μουσικό Κουτί". Τα κομμάτια αυτά ήδη είχαν παρουσιαστεί στην περσινή του περιοδεία και κάποια από αυτά, όπως το "Για σένα" ή το "Δύο ξένοι" είχαν γίνει και ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Αρκετά αισθαντικές ερμηνείες, οι ενορχηστρώσεις βοηθάγανε σε αυτό, και το κοινό αρκετά ευχαριστημένο. Το θετικό είναι πως υπήρχε μεγάλη γκάμα ηλικιών (φανερή πλειοψηφία γυναικών).

Ευτυχώς στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα είχε πραγματικά εκτός προγράμματος τραγούδια κι έτσι ακούσαμε από λαϊκά μέχρι ρεμπέτικα του Μάρκου Βαμβακάρη.

Ο Γιάννης Κότσιρας σε αυτά τα κομμάτια εκτός από κιθάρα φωνή, έπαιξε και μπαγλαμά (κάτι που κατά καιρούς χαιρόμαστε να βλέπουμε στα lives του). 

Γενική αίσθηση...μακάρι να μπορούσε να γίνει ένα unplugged live με πραγματικά τραγούδια εκτός προγράμματος, αυτά που πολλοί καλλιτέχνες είτε ξεχνάνε είτε θεωρούν πως δεν είναι πολύ συναυλιακά, αλλά πιο πολύ για προσωπική ακρόαση. 

Το καλοκαίρι θα τον δείτε σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.


Tags
Καλλιτέχνες:Γιάννης ΚότσιραςΡίτα ΑντωνοπούλουΜουσικά Όργανα:κιθάρα


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε