ελληνική μουσική
335 online   ·  209.158 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Live Review: Pink Martini

Το δημοφιλές στο ελληνικό κοινό συγκρότημα επέστρεψε στην Αθήνα!

Live Review: Pink Martini

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Πέμπτη 05 Ιούν 2014

Είναι αλήθεια πως οι Pink Martini έχουν αρκετά δυνατό κοινό στην Ελλάδα. Γι' αυτό και σπάνια η Αθήνα λείπει από τη λίστα της περιοδείας τους. 

Έτσι, 16 και 17/5 το Γκάζι Live γέμισε από τους πολύ θερμούς θαυμαστές τους.

Η δωδεκαμελής ορχήστρα κι η China Forbes ανοίξανε τη συναυλία με το "Let's never stop falling in love" . Νομίζω πως το κοινό πήρε μεγάλη χαρά, αφού ακούστηκαν σχεδόν όλα τα κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο, ακόμα και τα ορχηστρικά. Τραγούδησαν σε αρκετές γλώσσες, όπως τα ιαπωνικά, τα ελληνικά, τα τούρκικα, τα γαλλικά και τα ισπανικά. Τραγούδια όπως το "Donde estas Yolanda"το "Lilly", "La Soledad", το "Omide Zendegani" ή το "skdar'a Gideriken"που δεν πρόκειται για άλλο από το γνωστό παραδοσιακό "Από ξένο τόπο" με τούρκικους στίχους. 

Εκτός από την China, ακούσαμε τις φωνές του Timothy Nishimoto και του τενόρου Ari Saphiro, o οποίος με ενθουσιασμό είπε πως όταν άκουγε τους Pink Martini πριν δισκογραφήσουν στα bars του Portland, δε φανταζόταν πως κάποια στιγμή θα μπορούσε να συμπράξει στη σκηνή μαζί τους. 

Οι θεατές χόρευαν, τραγούδαγαν και χειροκροτούσαν ασταμάτητα. Αλλά το μεγαλύτερο χειροκρότημα, ακόμα κι από όλην την μπάντα μαζί, το έλαβε ο Έλληνας Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι!

Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ακόμα κι όταν η Forbes δεν τραγούδαγε, έκανε δεύτερες φωνές από την πίσω γωνία. 

Συγκινητικό το κλείσιμο της συναυλίας με "Τα παιδιά του Πειραιά" (Never on Sunday). Ομολογουμένως άριστη ελληνική προφορά, πολύ πιο δουλεμένη από αυτή του δίσκου.

Για encore έπαιξαν το "Get Happy", το "Happy Days are here again" και το "Brazil".

Την πρώτη μέρα δεν ακούσαμε το "Una notte a Napoli", αλλά το προσθέσανε τη δεύτερη.

Live Review: Pink Martini
Live Review: Pink Martini
Live Review: Pink Martini
Live Review: Pink Martini

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΠρόσφατα σχόλια