ελληνική μουσική
    452 online   ·  210.823 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου

    Ανεβασμένος στη σκηνή του Club, μόνος με τις κιθάρες του, απέδειξε σε όλους εμάς από κάτω ότι ο γεμάτος ήχος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο μιας καλής μπάντας. 

    Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου

    Γράφει το μέλος IoannaV
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 03 Δεκ 2014

    Όταν μου ζητήθηκε να γράψω δυο λόγια για τις εμφανίσεις του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη στο Club του Σταυρού του Νότου, η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα από πού να αρχίσω. Ο Αλέξανδρος είναι από τους πιο σπουδαίους και ξεχωριστούς τραγουδοποιούς, ερμηνευτές και καλλιτέχνες γενικότερα που έχουν συναντήσει ποτέ τα αυτιά μου και τα μάτια μου.

    Ανεβασμένος στη σκηνή του Club, μόνος με τις κιθάρες του, απέδειξε σε όλους εμάς από κάτω ότι ο γεμάτος ήχος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο μιας καλής μπάντας. Η δυναμική στο παίξιμο και την ερμηνεία του σε κερδίζει με την πρώτη νότα. Παρουσιάζοντας κομμάτια από το «Φυσάει Αλλιώς εδώ ο Αέρας», το «Όμορφοι και Ηττημένοι» και το «Άβουλο Θεριό» έως ολοκαίνουργια ακυκλοφόρητα μικρά αριστουργήματα, κι από την άλλη δικά του και δικά μας αγαπημένα από το Μάρκο Βαμβακάρη και την παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική έως τον Nick Cave, μια στάση στο Σταυρό του Νότου Club κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μόνο χαμόγελα, συγκίνηση και μεράκι μπορεί να σας μεταδώσει.


    Πέρα όμως από το αμιγώς μουσικό κομμάτι, ο Αλέξανδρος Εμανουηλίδης έχει ένα σπουδαίο χάρισμα που το συναντά κανείς σε λίγους ερμηνευτές. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί κατά τη διάρκεια ενός live μεταβάλλεται, εξελίσσεται και διαμορφώνεται από τραγούδι σε τραγούδι με τέτοιον τρόπο που φεύγοντας αισθάνεσαι ότι μόλις δημιούργησες μία σχέση με έναν –πιθανότατα άγνωστο μέχρι πριν λίγες ώρες- άνθρωπο που απαιτεί συνέχεια. Το χιούμορ και η αμεσότητά του σε παραπέμπει σε αυτή την επαφή που είχαν οι παλιοί στα ταβερνάκια και τα ρεμπέτικα στέκια, που πιο αληθινή δεν βρίσκεις.

    Επόμενη εμφάνιση:
    7 Δεκεμβρίου, 21.30
    Σταυρός του Νότου Club
    Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα/κρασί

    Photo by Eleftheria Anthi

    Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε