ελληνική μουσική
    692 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

    Συνέντευξη με την Αγγέλω Σφέτσου (+ videos)

    Μία συνέντευξη με την ανερχόμενη ερμηνεύτρια Αγγέλω Σφέτσου.

    Συνέντευξη με την Αγγέλω Σφέτσου (+ videos)

    Γράφει το μέλος MaryMarkatou
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 04 Δεκ 2014

    -Αγγέλω, σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τελευταία τρία χρόνια, τις προσπάθειες και την άνοδο σου στο χώρο. Τι σε προκαλει να είσαι τόσο συνεπής; 

    -Μαίρη δεν τίθεται θέμα πρόκλησης όσο θέμα προσωπικής και όχι μόνο ικανοποίησης. Άπαξ και αρχίσεις να εμφανίζεσαι και οι ηθικές απολαβές σε αποζημιώνουν στο έπακρο, η συνέπεια είναι φυσικό επακόλουθο.

    -Μού είπες ότι έχεις έναν αδερφό στην Αγγλία, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, ζει και εργάζεται εκεί. Τι σε κρατάει στην Ελλάδα;

    -Ο αδερφός μου έφυγε πριν γίνει "μόδα" το να πηγαίνουμε όλοι στην Αγγλία και στην κάθε Αγγλία λες και είναι πανάκεια στα προβλήματα μας, κυνήγησε το όνειρό του και τα κατάφερε μεγαλοπρεπώς. Το δικό μου όνειρο γεννήθηκε και κατοικεί και θα κατοικεί στην Ελλάδα, η οποία αν μη τι άλλο έχει "γεννήσει" και της ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας τέχνης σε όλα τα επίπεδα. Αγαπώ τους ελληνικούς μουσικούς δρόμους και τον ελληνικό στίχο. Η γλώσσα της Ελλάδας διαφέρει από όλες τις άλλες. Έχεις ακούσει πουθενά τη λέξη "φιλότιμο" σε μετάφραση; Το διαχωρισμό της αγάπης από τον έρωτα; 



    -Διακρίνω μία πατριδολαγνεία. Που περίπου κατατάσσονται τα πολιτικά σου πιστεύω; 

    -Τα ποιά μου; (γέλια)
    Ορθώς διακρίνεις μία πατριδολαγνεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατατάσσομαι κάπου. Η Ελλάδα είναι ιδέα, δεν υπάρχει αντιπροσωπεία ιδεών. Είμαστε τόσο απαίσιοι όσο και υπέροχοι, εκρηκτικοί και περήφανοι όσο και πρόβατα. Ένα κράμα γοητείας και βλακείας αλλά τους αγαπάμε όλους, κι εκείνοι μας αγαπούν, ανεξάρτα απο τα συμφέροντα που παίζονται. Μιλάω για τον ανθρώπινο παράγοντα. Η πολιτική στις μέρες μας έχει γίνει ένα μπρα ντε φερ. Διαγωνισμός, ποιος είναι ο μεγαλύτερος ξεφτίλας.

    -Και αφού η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας και της πολιτικής ορθότητας, πως εξηγείς τις αλλαγές που έχουν επέλθει σε αυτά τα χιλιάδες χρόνια;

    -Καταρχήν, όπως είπες και μόνη σου μιλάμε για χιλιάδες χρόνια. Συν τοις άλλοις, δεν ήμασταν εκεί για να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβαινε. Απλά οι άνθρωποι δεν είχαν facebook και twitter για να γίνονται βούκινο, οπότε έκλεβαν και έτρωγαν και σκότωναν undercover με δόξα και τιμή στις επιγραφές πάντα. Γιατί, εκείνοι δεν είχαν πολέμους; Δεν είχαν τους συκοφάντες; Δεν είχαν τους Λακεδαιμόνιους οι οποίοι βανδάλιζαν τα στάδια; Όλα είναι DNA και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν τα τεχνικά μέσα απλώς. Μπορεί κι εμείς σε 500 χρόνια να έχουμε αφήσει πίσω αγάλματα και επιγραφές που θα βρεθούν και θα λένε "πωωω πωωωω κοίτα ένας λαός με θάρρος και περηφάνια!"
    Έχουμε μία τάση στο αυτομαστίγωμα και στη μιζέρια και κρατάμε μόνο τα άσχημα. Ανθρώπινος εγκέφαλος.

    -Είσαι πολύ συνειδητοποιημένη πάντως σε ό,τι αφορά τα κοινά παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου. Τι γίνεται στην προσωπική σου ζωή; Πως πας από...μιζέρια και ανθρώπινο εγκέφαλο;

    -(γέλια) Η μιζέρια μου συγκεντρώνεται στο φαγητό, όπου το ένα μου ξινίζει και το άλλο μου βρομάει και στο κιτς. Οτιδήποτε μου χαλάει την αισθητική μου προκαλεί μία μιζέρια. Σε γενικές γραμμές μπορώ να ομοογήσω ότι είμαι ένας πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος, με μία πολύ υποστηρικτική οικογένεια, φίλους που με ανέχονται και τους ευχαριστώ γι αυτό και εξαιρετικούς συνεργάτες που είναι κι αυτοί φίλοι και πάντα με βοηθάνε, από τη δουλειά μέχρι να φτιάξουμε κέηκ και να στολίσουμε το δέντρο.

    -Από καταναλωτισμό πως τα πας; Μόδα; Τι είναι για σένα η μόδα; 

    -Αααα δεν την περίμενα αυτή την ερώτηση. Τα πάω και τα φέρνω. Έχω μία ψύχωση με τα παπούτσια και τα πανωφόρια. Αλλά ειδικά τα παπούτσια. Μόδα είναι αυτό που θα φορέσεις και το υποστηρίξεις, από τσουβάλι μέχρι Oscar de la renta. Γενικά επικρατεί μία μαζοποίηση και σε αυτό και δε σου κρύβω ότι είναι κάτι το οποίο μου προκαλεί μιζέρια γιατί μου χαλάει την αισθητική όπως προείπα.



    -Ενημέρωσε μας για το επόμενο σου καλλιτεχνικό βήμα και πες μου κάτι να πάρω μαζί μου. Έτσι, κάτι που θες να μοιραστείς μέσα από την καρδιά σου.

    -Το επόμενο βήμα... Έρχονται διάφορες εμφανίσεις, δε σου κρύβω ότι είμαστε και με το χέρι στη σκανδάλη για έναν προσωπικό δίσκο, στον οποίο όμως δε μπορώ να δώσω σαφές χρονοδιάγραμμα λόγω της εκτεταμένης μου ανάγκης να είναι όντως προσωπικός και πολύ αντιπροσωπευτικός.

    -Και τι θα μοιραστείς με τους ακροατές σου και με τους αναγνώστες του MusicHeaven;

    -Α, θα μοιραστώ αυτό που λέω φωνάζοντας και στους φίλους μου και γελάνε μαζί μου. Μην τρελαίνεστε! Υπάρχει αγάπη, υπάρχουν καλοί άνθρωποι, δεν είναι όλα τόσο δύσκολα όσο τα έχουμε κάνει να φαίνονται. Θες; Θέλω και φύγαμε, αλλιώς πάμε παρακάτω. Να μην αναλωνόμαστε, η ζωή μας είναι μικρή και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Να ζούμε απλά και να γελάμε, γιατί η σωματική υγεία συνήθως διορθώνεται αλλά η ψυχική όχι. Απλότητα. Δεν το λέω για να το πω, το εννοώ. Επιβάλλεται να αρχίσουμε να ζούμε και με τα πολλά και με τα λίγα και να τιμάμε τους ανθρώπους που είναι στη ζωή μας. Φτάνει πια η δουλεία στις εικονικές μας ανάγκες.

    Συνέντευξη με την Αγγέλω Σφέτσου (+ videos)


    Tags
    Καλλιτέχνες:DNAΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε