ελληνική μουσική
    745 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η PJ Harvey σε ένα ιδιαίτερο concept ηχογράφησης

    Ένα ιδιαίτερο concept παρουσιάζει η PJ Harvey, η οποία ηχογραφεί το  ένατο άλμπουμ της καριέρας της στο υπόγειο του Somerset House στο Λονδίνο, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

    Η PJ Harvey σε ένα ιδιαίτερο concept ηχογράφησης

    Γράφει ο trelakias
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 06 Φεβ 2015

    Πολλές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν, μιας και η διοργάνωση δεν επιτρέπει να διαρρεύσουν φωτογραφίες και υλικό.  Σύμφωνα με περιγραφές έχει στηθεί ένα ειδικό ηχομονωμένο γυάλινο κουτί μονόδρομης θέασης, μέσα στο οποίο τεχνικό προσωπικό, παραγωγοί και μουσικοί δουλεύουν, συζητούν τις ιδέες τους και γράφουν μουσική!  

    Το εισητήριο δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της ηχογράφησης για 45 λεπτά.

    Η PJ δήλωσε ότι θα ήθελε το concept να δουλέψει σαν ένα έκθεμα gallery με σκοπό να νιώσει το κοινό την εμπειρία και την ενέργεια της διαδικασίας μιας ηχογράφησης.

    φωτογραφία καθ'οδόν για το Recording in Progress

    Ένα κομμάτι που ακούστηκε ότι ηχογραφείται, φέρει τον τίτλο "Near The Memorials to Vietnam and Lincoln", όπου η PJ παίζει βιολί, φυσαρμόνικα και hurdy-gurdy.

    Το Recording in Progress βρίσκεται σε εξέλιξη από 16/1/15 και η πώληση εισιτηρίων διαρκεί μέχρι 14/2, αλλά είναι ήδη sold out. Το γεγονός μαγνητοσκοπείται, οπότε ίσως θα το δούμε κάποια στιγμή.

    Παραγωγοί του νέου album είναι ο Flood και John Parish και εκτός αυτού, η PJ Harvey ετοιμάζει την πρώτη ποιητική της συλλογή που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τίτλο The Hollow of the Hand.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #29043   /   06.02.2015, 14:48   /   Αναφορά

    όταν διάβασα πριν κάμποσο καιρό την είδηση στην εφημερίδα, αυθόρμητα αναφώνησα: "μπράβο ρε κοπελιά, πολύ ωραίο αυτό που κάνεις, δίνεις στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει τη διαδικασία της ηχογράφησης ενός δίσκου, που, ούτως ή άλλως είναι μαγική, πολύ ωραία κίνηση αυτή, μπράβο" .... Αλλά .... όταν παρακάτω διάβασα, στο ίδιο άρθρο, ότι για να παρακολουθήσει κάποιος επί 45΄ λεπτά τη διαδικασία της ηχογράφησης του δίσκου της έπρεπε να πληρώσει ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, και μάλιστα ... με όχι ευκαταφρόνητο αντίτιμο .... ξενέρωσα άγρια ... μα πολύ ....  

    #29044   /   06.02.2015, 15:41

    £15.00 για το Recording in Progress και μάλιστα προστέθηκαν μέρες στο προγραμμα εκδίδοντας επιπλέον εισητήρια στις 19/1.  Η ζήτηση είναι μεγάλη και όλα είναι φυσικά sold out.  


    Φαντάζομαι ότι όσοι αγοράζουν τα εισητήρια (τουλάχιστον οι περισσότεροι) είναι fans της PJ και γι αυτούς έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουν την ηχογράφηση του νέου album.  Δεν είναι και μικρό το κοινό της...