ελληνική μουσική
158 online   ·  209.322 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό

"Το όνομά μας είναι σύντμηση του «Φθηνό Ευέλικτο Ανειδίκευτο Μισοκαταρτισμένο Μουσικό Δυναμικό» που ήταν η αρχική, αυθόρμητη σκέψη μας, αλλά κάποιοι (γιατί αλήθεια;) το θεώρησαν λίγο μεγάλο!".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στα μέλη του νεοεμφανιζόμενου στη δισκογραφία συγκροτήματος Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό. Διαβάστε γιατί επέλεξαν αυτό το όνομα, μάθετε για την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά (CD Single) που υπογράφει η LYRA και κατεβάστε το εξώφυλλο.
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge ίδρυσε το MusicHeaven το 2002, ως μετονομασία του GreekMusiciansHeaven που είχε δημιουργηθεί το 1997 στο εργαστήριο των Μηχ. Η/Υ στην Πάτρα. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει ...
Παρασκευή 03 Σεπ 2004
Οι ίδιοι γράφουν...
Μας αρέσει το όνομά μας επειδή:

* Αποτελεί παράφραση του διεθνούς όρου Φτηνό Ευέλικτο Εργατικό Δυναμικό. Όπως κάποιος μπορεί να πουλάει την εργατική του δύναμη, εμείς πουλάμε τη μουσική μας. Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας αποκομμένους από τον κόσμο.
- Φτηνό, γιατί όλοι κάνουμε διάφορες δουλειές για να τα βολέψουμε.
- Ευέλικτο, γιατί θέλουμε να παίζουμε συνέχεια. ¶σε που έχουμε παίξει σε διάφορες συνθήκες.
- Μουσικό, για προφανείς λόγους.
- Δυναμικό, γιατί όποιος μας δει live θα καταλάβει

* Το χρησιμοποιούμε εδώ και 4 χρόνια.

* Το εμπορικό είναι αυτό που όπως λέμε: «πουλάει, προκαλεί, είναι αναγνωρίσιμο και ευκολομνημόνευτο». Μήπως κάτι από αυτά ΔΕΝ είναι το όνομά μας;

* Και άλλα συγκροτήματα είχαν μεγάλη καριέρα και μεγάλο όνομα. ¶λλωστε μόνο με το όνομα δεν πείθεις. Αυτό γίνεται με το έργο και τις πράξεις σου. Με το όνομα μόνο συστήνεσαι!

* Το όνομα αυτό δίνει στίγμα σε σχέση με τη θέση που βρίσκεται ο μουσικός σήμερα. Παρ’ όλα αυτά επιβιώνουμε και παλεύουμε για το καλύτερο.

Κατά τ’ άλλα…

Το ΦΤΗΝΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ υπάρχει ως συγκρότημα από τον Οκτώβρη του 2001. Τα μέλη του συνδέονταν φιλικά από πολύ παλιότερα και αποφάσισαν την δημιουργία του συγκροτήματος όταν αποδεσμεύτηκαν από άλλες υποχρεώσεις.

Το ΦΤΗΝΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ είναι οι:
Φάνης Μαργαρώνης (ηλεκτρική κιθάρα)
Γιώργος Θεοφάνους (κλασική και ηλεκτρική κιθάρα)
Μάκης Κρέτσης (κρουστά)
Παύλος Λογαράς (τύμπανα)
Γιώργος Λαγογιάννης (πλήκτρα)
Θανάσης Χουλιαράς (φωνητικά)


Τα μέλη του συγκροτήματος μελετάνε αρκετά χρόνια μουσική ενώ τα ακούσματά τους καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μοντέρνας, παραδοσιακής και κλασικής μουσικής. Οι πολλές και διαφορετικές επιρροές του συγκροτήματος - οι οποίες βασίζονται στο Rock ιδίωμα – συνθέτουν ένα πολύπλευρο και δημιουργικό χαρακτήρα, που αγκαλιάζει στοιχεία Jazz, Blues, έντεχνο και progressive.

Η εμπειρία των μελών ενισχύθηκε με την συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις από την αρχή της δημιουργίας του συγκροτήματος, λόγου χάρη στα ωδεία Γ. Φακανά, Φ. Νάκα, σε μουσικές σκηνές όπως Αρχιτεκτονική, Πατατράκ, Όνομα του Ρόδου κ.λ.π., και σε ανοιχτές συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία όπου και βρέθηκε με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Το περσινό καλοκαίρι τόσο το σχήμα ως σύνολο, όσο και τα μέλη του ξεχωριστά αποκόμισαν πλούσια εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Socrates, Βασίλη Παπακωνσταντίνου ενώ ο περασμένος χειμώνας συνοδεύτηκε από σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στη μουσική σκηνή ΣΥΡΜΟΣ.

Τα 6 μόνιμα μέλη του Φ.Ε.Μ.Δ. έχουν άψογες σχέσεις μεταξύ τους τόσο φιλικές, όσο και επαγγελματικές! Οι ίδιοι λένε: "Λυπόμαστε μα δυστυχώς δεν μπορούμε να εκφράσουμε με σαφήνεια πόσο πολύ δεμένοι είμαστε, πόσο καλή παρέα κάνουμε και τον εκπληκτικό βαθμό ευκολίας με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς μόνο αν μας γνωρίσει από κοντά!"

Στο πρώτο τους single με τίτλο «Ποτέ άλλοτε» που κυκλοφορεί από τη Lyra, περιέχονται τέσσερα τραγούδια όπου ο δυτικός Rock ήχος παντρεύεται αρμονικά και ‘δυναμικά’ με τον ελληνικό στίχο, ενώ δε λείπουν τα Jazz μπολιάσματα.

Αγοράστε το CD Single(6,5 ευρώ)

Tags
Μουσικά Είδη:BluesJazzRockΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

revekka Chat
Φθασμένος
#1532   /   16.02.2005, 03:14   /   Αναφορά
τα τραγούδια του συγροτήματος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. τους εύχομαι καλή επιτυχία και πολύ 'δυναμικό' στις ζωντανές τους εμφανίσεις!
maniac Chat
Περαστική Νότα
#9362   /   11.09.2007, 09:27   /   Αναφορά
Αν κάποιος έχει ακουστά που θα εμφανιστεί το συγκρότημα αυτόν τον χειμώνα ας το δημοσιεύσει!!!!!!!!!!!!!!