ελληνική μουσική
    746 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Ακούσαμε το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ

    Συνήθως οι άνθρωποι στα δύσκολα επανέρχονται στα παλιά. Αλλά όχι “γενικά στα παλιά”. Μόνο σε ότι τους φέρνει σε επαφή με τη ρίζα τους. Σε αυτά που ο χρόνος χάιδεψε με το παντοδύναμο χέρι του… - Γιάννης Μπέζος

    Ακούσαμε το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ

    Γράφει η MatNina
    7 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 11 Μαΐ 2015

    Σάββατο 9 Μαΐου και ο νέος κύκλος εμφανίσεων για το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ ξεκινάει. Συνολικά μετράει 4 χρόνια και όπως έχει πει ο ίδιος είναι κάτι που κάνει γιατί του αρέσει. Ο Γιάννης Μπέζος φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Πέραν του υποκριτικού του ταλέντου είναι γνωστή και η δεινότητα του στο τραγούδι. Άλλωστε στο παρελθόν πολλές φορές εχει παρουσιάσει ανάλογες μουσικές βραδιές. Αρχικά θέλω να αναφέρω ότι δυσκολεύτηκα να καταλάβω αν ξεκινούσε πάλι εμφανίσεις καθώς η αφίσα ήταν απέξω αλλά στο site του μαγαζιού δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση. Έτσι ρώτησα τον ίδιο. Προγραμματισμένες εμφανίσεις για τα Σάββατα του Μαΐου(9- 23) στις 11 η ώρα.



    Στις 11, λοιπόν, βρίσκομαι στο Χαμάμ, ένα γνώριμο χώρο. Στο μαγαζί αυτό υπάρχει μια ατμόσφαιρα «οικογένειας», είμαστε όλοι κοντά και έτοιμοι να ακούσουμε το πρόγραμμα. Παρότι λέει ότι είναι αφιέρωμα στο Μπιθικώτση, Τσιτσάνη και Ζαμπέτα ακούμε τραγούδια κι άλλων συνθέτων. 
    Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο ίδιος ο Μπέζος σαν παρουσία. Ανέβηκε στη σκηνή και αμέσως αρχίσαμε να τραγουδάμε μαζί του. Νιώσαμε τόσο οικεία! Μας ανέφερε ότι είχαν ένα τεχνικό πρόβλημα με το μικρόφωνο και θα τραγουδούσε με καλώδιο όμως τίμησε ακόμα και το κόσμο στο μπαρ καθώς σηκωνόταν και τραγουδούσε μαζί τους. Ήταν χαμογελαστός και αστειευόταν αναμεσά στα τραγούδια και κάποιες ιστορίες που μας έλεγε γι’ αυτά. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε ποσό καλή φωνή έχει και δεν θα το σχολιάσω περεταίρω. Προσωπικά μαγεύομαι από το τρόπο που τραγουδάει Θεοδωράκη, είναι το κάτι άλλο να τον ακούς να λέει το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και «Της ξενιτιάς».  
    Θα προσπαθήσω να μεταφέρω το αίσθημα που νιώσαμε χθες αναφέροντας καποια τραγούδια που ακούγονται προσπαθώντας να μη προδώσω και το πρόγραμμα: Επίσημη αγαπημένη, Σε τούτο το στενό, Όταν σημάνει η ώρα, Τα καβουράκια, Το ξέρω πια δεν μ’ αγαπάς, Δραπετσώνα, Τι γλυκό να σ’ αγαπούν, Αφού αμαρτήσανε τα δυο σου χείλια, Σήκω χόρεψε συρτάκι, Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω, Θα ζήσω ελεύθερο πουλί, Στο περιγιάλι το κρυφό, Γωνιά γωνιά, Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ και άλλα πολλά.

    Ακούσαμε το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ

    Ακούσαμε το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ

    Τον συνοδεύει τετραμελής ορχήστρα που δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω τα ονόματά τους και θα ήταν άδικο να αναφέρω τα δυο-τρία μικρά ονόματα που θυμάμαι. Πάντως ήταν όλοι τους υπέροχοι! Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους να πάνε να δουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σιγουρά δεν θα χάσουν την ώρα και πόσω μάλλον τα λεφτά τους γιατί όταν πρωτοακούς τιμές το σκέφτεσαι. Κι όμως, να πάτε, αξίζει!

    Ακούσαμε το Γιάννη Μπέζο στο Χαμάμ


    Σάββατα 9 & 23 Μαΐου

    Επιμέλεια προγράμματος: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

    Συμμετέχει 4μελής λαϊκή ορχήστρα

    ΧΑΜΑΜ | Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα | Τηλ. 210 34.21.212 | Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15€, ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 25€/ατομο | Ώρα έναρξης 22:30 | www.hamam.gr


    Tags
    Καλλιτέχνες:Γιάννης Μπέζος



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε