ελληνική μουσική
    359 online   ·  210.815 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Διαγωνισμός Τραγουδιού - 8η Θέση: Το Παράπονο της Αγάπης

    Ο Θάνος Χασιώτης, συνθέτης του τραγουδιού Το Παράπονο της Αγάπης που κατέκτησε την 8η θέση στον 4ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, καταθέτει τις σκέψεις του γύρω από το τραγούδι του και όχι μόνο!

    Διαγωνισμός Τραγουδιού - 8η Θέση: Το Παράπονο της Αγάπης

    Παρασκευή 30 Οκτ 2015

    Στον αγαπημένο αυτό Διαγωνισμό του Musicheaven δεν γινόταν να μην ξανασυμμετάσχω. Μετά τα “Χρόνια της Αθωότητας” και την 5η θέση στον προηγούμενο, ήθελα με όλη μου την καρδιά να επιλέξω και να στείλω ένα κομμάτι ανάλογης ποιότητας. Δεν ξέρω αν τελικά τα κατάφερα...

    Το παράπονο της Αγάπης υπήρξε ένα πολύ περίεργο, τρόπον τινά, κομμάτι. Ένα κομμάτι βγαλμένο από το συρτάρι μου. Δεν έμοιαζε με τα συνηθισμένα λόγω της θεματολογίας του. Βλέπετε η Αγάπη παρουσιάζεται στους ανθρώπους με διάφορες μορφές και ενίοτε δεν εμφανίζεται καθόλου. Στην εποχή μας, δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που είναι καταδικασμένοι να ζούνε μόνοι είτε από επιλογή είτε γιατί απλούστατα η Αγάπη δεν τους έκανε την τιμή να εμφανιστεί μπροστά τους ή αν θέλετε μέσα στη ζωή τους.

    Είναι πολύ σκληρό κάποιος να θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί αλλά αυτό να μην προκύπτει ποτέ. Όλοι θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό ο άνθρωπος να γνωρίζει αργά ή γρήγορα τον έρωτα, αγνοώντας ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια τύχη. Βλέπετε, όταν κάποιος τύχει να γεννηθεί άσχημος, για παράδειγμα ή με κάποιο κουσούρι κτλ... είναι αναγκασμένος να συμβιβαστεί με μία άλλη πραγματικότητα, που εμείς μπορεί να μην την βιώσαμε ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι που κλείνονται στον εαυτό τους, που μισούν την αγάπη και ζουν στην απόλυτη μοναξιά, γιατί δεν τους έκανε την τιμή να περάσει το κατώφλι τους. Αυτοί οι άνθρωποι, ναι υπάρχουν στον κόσμο μας και ζουν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Δεν θέλουν τον οίκτο κανενός.

    Το συγκεκριμένο κομμάτι γράφτηκε πριν κάποια χρόνια εμπνευσμένο από μία τέτοια περίπτωση και με πόνο ψυχής. Δεν ήξερα αν θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει εύκολα το νόημά του, αλλά μου έφτανε που εξέφραζε αυτόν για τον οποίο γράφτηκε και που μέσα από αυτό 'ξόρκιζε' όλα αυτά που είχε νιώσει κατά καιρούς, προσωποποιώντας ουσιαστικά την “Αγάπη” και απευθυνόμενος με παράπονο προς αυτήν, σαν να την είχε μπροστά του.

    Η αλήθεια είναι ότι όταν το πρότεινα στον Γιώργο Δεδούση δεν ήμουν και τόσο σίγουρος (το Γιώργο τον γνώρισα στον προηγούμενο διαγωνισμό όπου με είχε εντυπωσιάσει με το τραγούδι “Χυδαιολογία”...) Όμως όταν το έπιασε στα χέρια του κατάλαβα ότι μπορούσε να αποδώσει τα νοήματά του όπως ακριβώς το ήθελα και έτσι αποφασίσαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή νατο στείλουμε στο Διαγωνισμό. Δεν κυνηγούσαμε καμία απολύτως θέση. Απλά εκφράζαμε την ψυχή μας. Το κομμάτι ετοιμάστηκε στα γρήγορα σε μία home studio ηχογράφηση και χωρίς πολλάπολλά, με τη σκέψη να ηχογραφηθεί σαφώς καλύτερα στο μέλλον.

    Θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω το Musicheaven και την ευκαιρία έκφρασης που έδωσε για ακόμα μία φορά σε νέους δημιουργούς και τραγουδιστές που δυστυχώς δεν έχουν κάποιο βήμα, κάποιο πάτημα να γίνουν γνωστοί στην ευρύτερη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Επίσης εκείνο που θέλω να πω είναι ότι πάνω απ'όλα βάζουμε την ψυχή μας στα τραγούδια και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συνάδελφοι δεν είναι ευχαριστημένοι μόνο με αυτό το γεγονός, αλλά αντιθέτως προσπαθούν να “επιβάλλουν” ή θεωρούν δεδομένο ότι το κομμάτι τους θα αρέσει και θα σκίσει στον οποιονδήποτε διαγωνισμό, αγνοώντας τελείως τα υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια. Ας είμαστε και λίγο ταπεινοί. Η ταπεινότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, η υπεροψία πάλι πολλούς. Αν ένα τραγούδι είναι καλό και εκφράζει τους ανθρώπους τότε δεν χάνεται. Αν πάλι δεν τους εκφράζει, όσο και να τους παρακαλάς, δε θα το αγαπήσουν. Καμία πρωτιά δε θα είναι παρηγοριά, αν έρθει ύστερα από “κυνήγι”, αν ο κόσμος στην τελική δεν αναζητήσει να το ακούσει και να το ξανακούσει. Το μουσικό ταξίδι είναι που μετράει. Ας το καταλάβουμε όλοι αυτό. Αυτό είναι το βάλσαμο και η έκφραση της ψυχής του καθενός. Κι αυτό επιβραβεύεται από την όλη πορεία, καλή η κακή, δεν έχει σημασία.

    Τα τραγούδια ενός δημιουργού είναι τα παιδιά του. Και ως παιδιά του, τα αγαπάει με ή χωρίς ατέλειες που ο έξω κόσμος μπορεί να βλέπει. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος να μη λειτουργεί σαν“κουκουβάγια” που βλέπει τα παιδιά της ως τα ομορφότερα του κόσμου, περιμένοντας και τους “άλλους” να διαπιστώσουν το ίδιο και να θυμώνει σε αντίθετη περίπτωση. Δεν γίνεται. Καλείται αντικειμενικότητα. Και αντικειμενικότητα ίσον Αξιοκρατία.

    Με την ευκαιρία της δημιουργίας που κατέθεσα μέσα από την ψυχή μου στο διαγωνισμό του MusicHeaven θα ήθελα να ευχαριστήσω και να σας παρουσιάσω τον ερμηνευτή μου, Γιώργο Δεδούση λέγοντας λίγα λόγια και γι'αυτόν τον ταλαντούχο μουσικό. Ο Γιώργος Δεδούσης σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό ωδείο και είναι απόφοιτος του τμήματος «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο City University London, με κατεύθυνση «Μουσική για εικόνα». Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Αρχιτεκτονική, Χυτήριο, AfterDark κ.ά.), έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει ανώτερα θεωρητικά. Το καλοκαίρι του2015, συστήθηκε δισκογραφικά στο κοινό με το τραγούδι «Έλα πάρε με αγκαλιά», σε δικούς του στίχους και μουσική, το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την MLK.

    Γιώργος Δεδούσης
    Γιώργος Δεδούσης

    Μεταφέρω λοιπόν και το δικό του μήνυμα στους αναγνώστες και τα μέλη του Musicheaven.

    Γιώργος Δεδούσης :“«Το Παράπονο της Αγάπης» το ένιωσα δικό μου από την πρώτη στιγμή. Μου το έστειλε ο Θάνος, τον οποίο γνώρισα στον προηγούμενο διαγωνισμό του MusicHeaven, πιστεύοντας ότι θα ταιριάξει στη φωνή μου. Το τραγούδησα, του το έστειλα πίσω και μου είπε «Αυτό είναι! Το τραγούδι αυτό θα το ερμηνεύσεις εσύ»! Ένα χρόνο μετά, και ενώ ηχογραφούσα ταδικά μου τραγούδια με σκοπό την κυκλοφορία τους, ο Θάνος μου πρότεινε να συμμετάσχουμε μαζίστο διαγωνισμό με το τραγούδι του. Δέχτηκα δίχως δισταγμό και... τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Θάνο σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

    Ο διαγωνισμός του Musicheaven δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να ακουστούν καινούριοι άνθρωποι και καινούρια τραγούδια αλλά τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, να δημιουργήσει συνεργασίες που πιθανόν να μην είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αλλά και σε όλους τους ακροατές που βρήκαν το χρόνο να ακούσουν και να ψηφίσουν τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο.”Περιμένοντας με ανυπομονησία τον επόμενο διαγωνισμό, τον οποίον και πάλι θα τιμήσω και με αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη στους διοργανωτές και στο Musicheaven, σας χαιρετώ!

    Με τιμή
    Θάνος Χασιώτης





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #29342   /   30.10.2015, 21:10   /   Αναφορά
    Πολλά συγχαρητήρια.. Το τραγούδι αυτό το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα! Πίστευα ότι θα φτάσει ψηλά , όπως και συνέβη! τελικά ο διαγωνισμός αυτός κρύβει διαμαντάκια , που δυστυχώς δεν ακούγονται από τα ραδιόφωνα που συνηθίζουν να παίζουν μόνο τα γνωστά αναλώσιμα.. Μπράβο Θάνο και Γιώργο τόσο για τη μουσική σας, όσο και για την αξιοπρεπέστατη στάση σας!
    #29343   /   30.10.2015, 21:32
    Ευχαριστουμε Κριστίν για τα καλά σου λόγια.. Τιμή μας που σου άρεσε τόσο το κομματι μας!αυτό είναι το καλύτερο βραβείο πιστεύω για κάθε συνθέτη! Γεμίζει χαρά η ψυχή του!

    #29347   /   10.11.2015, 17:20   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια και από εμένα, Θάνο, για τη ξεχωριστή δημιουργία σου και επίσης συγχαρητήρια στο Γιώργο για την πολύ όμορφη ερμηνεία του. Πολύ ωραίο τραγούδι, διαχρονικό.
    #29349   /   10.11.2015, 18:58   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια Θάνο πολύ όμορφο τραγούδι και επίσης και πολύ καλή και ταιριαστή η ερμηνεία απο τον Γιώργο Δεδούση .τον θυμάμαι απο τον προηγούμενο διαγωνισμό τον Γιώργο έχει χαραχτηριστική φωνή ..καλή συνέχεια να έχεται εύχομαι και με άλλα τραγούδια σας!
    #29364   /   23.11.2015, 23:11   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ όλους τους φίλους συμφορουμιτες για τα όμορφα σχόλια τους!ειλικρινά μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ! Αυτό ειναι το καλύτερο βραβείο για έναν καλλιτέχνη πιστεύω! Χίλια ευχαριστώ!