ελληνική μουσική
    731 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες

    Δυο χρόνια μετά το τελευταίο live μας, το MusicHeaven σας προσκαλεί στο 8ο Live του! Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, 12 εξαιρετικά σχήματα με 40 μουσικούς, που διακρίθηκαν ανάμεσα σε 331 άλλα. Το ραντεβού μας είναι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, όπως πάντα στις 19.00, στη μουσική σκηνή ΜΕΘΟΔΙΑ. (χάρτης)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 02 Ιαν 2016

    -------------------------------------------

    Κάντε join στο event μας στο Facebook και προσκαλέστε τους φίλους σας

    -------------------------------------------

    Λίγα λόγια για τα Live του MusicHeaven

    Τα Live που διοργανώνει το MusicHeaven είναι μίνι-φεστιβάλ. Επιλεγμένα μουσικά σχήματα μέσα από το MusicHeaven, πολλά από τα οποία έχουν μουσική άποψη και έχουν να προτείνουν κάτι το διαφορετικό, παίζουν για τους φίλους τους και τα μέλη της μουσικής μας κοινότητας. Μαζί τους εμφανίζονται και σπουδαίοι καλλιτέχνες & φίλοι του MusicHeaven (Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Βαγγέλης Γερμανός, Θοδωρής Κοτονιάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Domenica, Χρόνης Αηδονίδης, Λάκης Χαλκιάς, Απόστολος Ρίζος, Δήμητρα Καραμπεροπούλου, Εύα Φάμπα κ.α.). Η μουσική που ακούγεται είναι ροκ, έντεχνο, Jazz, funky, παραδοσιακό, μπαλάντες, Hard Rock κ.α. Στα Live συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (στα 3 τελευταία Live τα μαγαζιά γέμισαν πλήρως, συνολικά πάνω από 1.200 άτομα), όλων των ηλικιών (από 15 μέχρι 75 ετών), ο οποίος κόσμος βοηθάει στον απώτερο σκοπό που έχει θέσει εξαρχής το MusicHeaven και είναι η διάδοση της καλής μουσικής, η ανάδειξη αξιόλογων δημιουργών και η κάλυψη της ανάγκης έκφρασης και επικοινωνίας όσων Ελλήνων και Κυπρίων - απ' όλο τον κόσμο - έχουν σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη και το σεβασμό για την καλή μουσική και προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον της.

    Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε για τα προηγούμενα live εδώ.

    Ο χώρος φέτος

    Το 8ο Live του MusicHeaven θα διεξαχθεί στη μουσική σκηνή ΜΕΘΟΔΙΑ (πρώην Αυλαία). Στον ίδιο χώρο είχαμε διοργανώσει το 5ο και το 6ο μας live (2009 & 2011 αντίστοιχα). Το μαγαζί βρίσκεται μόλις 6 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Μετρό Κεραμεικός (Γκάζι).

    Χάρτης

    Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Live μας το 2011:








    ΜΕΘΟΔΙΑ
    Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως
    Βοτανικός
    Τηλ: 210 3458605

    Πότε;
    Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, 19:00 (αυστηρά). Ο λόγος που γίνεται απόγευμα είναι για να έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν πίσω τα μέλη που θα έρθουν από επαρχία, αλλά και για να πάνε μετά στις δουλειές τους οι επαγγελματίες μουσικοί που θα είναι μαζί μας.

    Πόσο θα κοστίζει η είσοδος;
    Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά χρειάζεται να κοπεί ένα εισιτήριο 7 ευρώ για το πρώτο ποτό (μπύρα / κρασί). 


    Ποιοί θα παίξουν;
    Στο 8ο Live θα συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα που διακρίθηκαν στον πρόσφατο 4ο Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven, ανάμεσα σε 331 συνολικά. Συνολικά στο live θα συμμετέχουν σχεδόν 50 μουσικοί.


    Τι είδος μουσικής θα παιχθεί;
    Τα είδη που ακουγονται συνήθως στα Live του MusicHeaven είναι Rock, έντεχνο, παραδοσιακό, Jazz, alternative, pop-Rock και συνδυασμοί τους. 

    Έχω κάποια υποχρέωση ως κοινό;
    Θα χρειαστεί απλά να κάνετε ησυχία, αλλά και να παρακαλείτε ευγενικά τους διπλανούς σας να κάνουν το ίδιο. Ειδικά στα ακουστικά σχήματα. 

    -------------------------------------------

    Κάντε join στο event μας στο Facebook και προσκαλέστε τους φίλους σας

    -------------------------------------------

    Τα μουσικά σχήματα του Live

    Χοές Νηφάλιες

    1η θέση με το τραγούδι ΡΙΖΙΚΟ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Ερμηνεύουν μεταξύ άλλων το κομμάτι Ριζικό, που κατέκτησε την 1η θέση στο Διαγωνισμό. Ακούστε το τραγούδι εδώ. Οι Χοές Νηφάλιες είναι μια μουσική παρέα η οποία μετρά λίγους μήνες ζωής. Αποτελείται από μουσικούς με διαφορετικές καταβολές αλλά με σημείο συνάντησης τον ελληνικό ήχο. Τραγούδια τα οποία έχουν την βάση τους σε ρυθμούς και μελωδίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης,αλλά και ροκ στοιχεία συνθέτουν το πρόγραμμά του σχήματος. 

    https://www.facebook.com/1637942999795259



    Καλλιόπη Ηλιοπούλου (Calliope) 

    2η θέση με το τραγούδι ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Η ερμηνεύτρια του κομματιού Μοιρολόγι (2η θέση), ξανά μαζί μας σε Live του MusicHeaven

    Περισσότερα: http://tinyurl.com/hck5c9q

    Άρης Κλειδαράς & Φίλοι

    3η θέση με το τραγούδι ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    H πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τον συνθέτη του τραγουδιού Το Παραμύθι του Ονείρου, που στέλνει το δικό του μήνυμα: "24 Ιανουαρίου σας περιμένουμε όλους στο live του Musicheaven, να γνωριστούμε από κοντά και να ταξιδέψουμε μουσικά με τις όμορφες μελωδίες αυτού του διαγωνισμού. Με φίλους και συναδέλφους μουσικούς, που θα βοηθήσουν για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με τραγούδια που αγαπάμε και ελπίζουμε να τα σιγοτραγουδήσετε μαζί μας. Τα υπόλοιπα στη σκηνή."

    https://www.facebook.com/aris.kleidaras.7

    Βασίλης Μπαμπανιάρης

    6η θέση με το τραγούδι ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός στην φιλαρμονική παίζοντας τρομπέτα, για να συνεχίσει με σπουδές κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, Jazz αρμονίας και ενορχήστρωσης. Με μουσικές επιρροές όπως ο Λοΐζος και ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ξυλούρης, αλλά και κλασικά ακούσματα της διεθνούς μουσικής Rock σκηνής, μεγάλωσε με ερεθίσματα ετερόκλητα αλλά εξίσου σημαντικά.H πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ», σε μουσική και στίχους δικούς του και μουσική επιμέλεια των «ΠΗΓΑΣΟΣ» κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία στα τέλη Ιανουαρίου 2011. Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο album του με τίτλο «ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΕΔΩ» σε όλα τα δισκοπωλεία από τη Final Touch (distributed by Cobalt), σε στίχους και μουσική του Βασίλη, ενώ έχει επιμεληθεί ο ίδιος την ενορχήστρωση και την παραγωγή.Αυτό τον καιρό ο τραγουδοποιός ξεκινάει τις ηχογραφήσεις για το τρίτο του album  όπου θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

    http://tinyurl.com/jlskzm5

    Γιώργος Δεδούσης

    8η θέση με το τραγούδι ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    «Το παράπονο της αγάπης», το τραγούδι του Θάνου Χασιώτη που κατέλαβε την 8η θέση στο διαγωνισμό του Musicheaven θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Θα το ερμηνεύσει ο Γιώργος Δεδούσης ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα τραγουδήσει και το πρώτο δισκογραφημένο τραγούδι του με τίτλο "Έλα πάρε με αγκαλιά". Σας περιμένουμε με ανυπομονησία να γνωριστούμε από κοντά και ευελπιστούμε να αγκαλιάσετε τη νέα μας μουσική προσπάθεια!

    https://www.facebook.com/giorgosdedousis/?ref=hl

    https://www.facebook.com/Thanos-%CE%A7-musician-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-116325353012/?ref=hl&__mref=message

    Πέτρος Βεντούρης

    10η θέση με το τραγούδι ΕΔΩ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Ο Πέτρος Βεντουρής, κατάγεται από την Νάουσα της Πάρου. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα. Ύστερα έφυγε για σπουδές στην Άρτα στο ΤΕΙ Ηπείρου, τμήμα "Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής" και αργότερα, στο ωδείο »Modern Music School» των Εξαρχείων Αθήνας όπου ειδικεύτηκε στην μοντέρνα κιθάρα. Έχει επίσης διακριθεί στους ''Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 4'' τους οποίους διοργάνωσε το ''Ελληνικό σχέδιο'' και η ''Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών''. Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Όλα για όσα προσεύχεσαι'' σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία του Μίλτου Καρατζά, την ''Final Touch". Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου προβάλει μέρος της δουλειάς του καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών σε μουσικές σκηνές της πόλης.

    https://www.facebook.com/ventourispetros/?ref=hl

    Έλενα Ραπτάκη & LaCulpa

    11η θέση με το τραγούδι JIMMY's Blues (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Η Έλενα Ραπτάκη (Jimmy's Blues, 11η θέση) συμμετέχει στο live με ένα Rock τρίο με πειραματισμό στον ήχο, μπλεγμένο με δύο εκφραστικές καλλιτεχνικές φωνές... 
    Περισσότερα: https://www.facebook.com/LaCulpaBand/?fref=ts

    Δημήτρης Διπλάρας & Friends

    12η θέση με το τραγούδι ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Όλα ξεκίνησαν απο πολυ μικρή ηλικία, όπου ο Δημήτρης ξεκίνησε παίζει σε ένα μεγάλο αρμόνιο (πιο μεγάλο απο εκείνον εκείνη την εποχή), μελωδίες απο διαφορα σποτς που άκουγε στην τηλεόραση. Τότε ηταν που "κόλλησε" με την μουσική! Λίγα χρονια αργότερα, το 2000, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά. Ακολούθησαν διαφορα lives και εκδηλώσεις ενώ το 2009 ξεκίνησε να ενορχηστρώνει τραγούδια. Λιγο καιρο αργότερα, επιλέχθηκε μέσω ενός site ανάμεσα σε 89 άτομα παγκοσμίως να ενορχηστρώσει 10 τραγούδια ενός Γάλλου τραγουδιστή, Aurelien Duval. Ήταν η πρώτη του δουλειά με χρώμα επαγγελματισμού. Στη συνέχεια, ο Χρήστος Γενάτος γνωρίζει μεσω μιας αγγελίας τον Δημήτρη όπου και ξεκινάει μια υπέροχη συνεργασία δημιουργώντας 6 τραγούδια. Το τελευταίο απο αυτά ειναι το "Αναστάσιμο" που πήρε μέρος στον διαγωνισμό και κατέκτησε την 12η θέση απο τα 331 τραγούδια...

    https://mobile.facebook.com/diplaras.genatos

    Χρήστος Κουκουλάκης - Δημήτρης Μάρκος

    13η θέση με το τραγούδι ΟΥΡΑΝΕ ΜΗΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙΣ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Το Ουρανέ μην ξημερώνεις (13η θέση) είναι η πρώτη τους συνεργασία. 

    Ο Χρήστος Κουκουλάκης ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά σαν τραγουδιστής από την ηλικία των 17 ετών, κάνοντας live σε νυχτερινά κέντρα, σε μουσικές σκηνές και σε bar, στη Θεσ/νίκη και στην επαρχία, έχοντας ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει λαϊκή, έντεχνη και σύγχρονη ελληνική μουσική. Ο Δημήτρης Μάρκος ασχολείται με το στίχο και τη σύνθεση από τα 18, γράφοντας κατά κύριο λόγο λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου.

    https://www.facebook.com/koukoulakisXristos

    Tέτη Κασιώνη

    14η θέση με το τραγούδι ΡΩΤΑΩ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Υπήρξε ερμηνεύτρια των Graviton και συμμετείχε στον δίσκο ''Ενα χαμογελαστό παραμύθι ''2014, επίσης ιδρυτικό μέλος των Mare Libre (Μουσικές του Κόσμου) και ερμηνεύτρια των Antidotum Tarantulae (Μουσική της Κάτω Ιταλίας). Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και Μετάφραση στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια στην Ιταλία.Η επαφή της με την μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία λόγω του έντονα καλλιτεχνικού μουσικού περιβάλλοντός της.Περνώντας τα χρόνια η αγάπη της για τη μουσική έγινε και ανάγκη με αποτέλεσμα τη συνέχεια των σπουδών της.Σπούδασε φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδου και παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στη Μουσική Σχολή Περισσού. Περισσότερα: http://tinyurl.com/o95zjl5

    Θοδωρης, Χριστινα & friends

    16η και 15η θέση με τα τραγούδια ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ (ακούστε τα)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    2 συνθέτες-τραγουδοποιοί, ο Θοδωρής Κουέλης και η Χριστίνα Παπαδοπούλου παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους με ένα δικό τους μουσικό σχήμα αποτελούμενο απο φίλους μουσικούς!

     

    https://www.facebook.com/theodoros.kouelisb

    https://www.facebook.com/christinapapadopoulou12345


    Γιάννης Γεωργιλάς

    18η θέση με το τραγούδι ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΛΙΑ (ακούστε το)

    8o Live MusicHeaven - Όλες οι λεπτομέρειες
    Γεννημένος το ‘79 στη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές στην κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Σταύρο Κρομμύδα κι έπειτα, με τον αδικοχαμένο Γιώργο Κωνσταντινίδη, στον αυτοσχεδιασμό, το Blues και τη Jazz, τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Από το 2006 που ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τελευταία και τη μουσική. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία πολλών μουσικών σχημάτων τα οποία αποδείχτηκαν βραχύβια. Ηχογραφεί και συνθέτει μόνος οργανικά κομμάτια καθώς και τραγούδια πάνω σε στίχους φίλων.   

    https://www.facebook.com/john.georgilas 


    -------------------------------------------

    Κάντε join στο event μας στο Facebook και προσκαλέστε τους φίλους σας

    -------------------------------------------





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε