ελληνική μουσική
287 online   ·  209.172 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Μουσική Τεχνολογία

Καθαρισμός στα χάλκινα όργανα

Εξωτερικά και εσωτερικά

Καθαρισμός στα χάλκινα όργανα

Γράφει ο Σκιαθίτης Στέφανος (stefanos604)114 άρθρα στο MusicHeaven
Κατάγομαι από Αρναία Χαλκιδικής όπου έζησα μέχρι τα 22 μου και έκτοτε εργάσθηκα και μένω μόνιμα στην Ερμούπολη Σύρου.Το ενδιαφέρον μου σημείο είναι περισσότερο για μουσικές γνώσεις και κατανόηση της μουσικής από την πλήρη τεχνική επάρκεια σ...
Σάββατο 11 Αύγ 2018

Για  χρόνια στη Φιλαρμονική του Δήμου χρησιμοποιούσαμε, για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ καθαρισμό, το λεγόμενο μπράσο (είναι υγρό, όπως αυτό εδώ).

Αλείφαμε το χάλκινο με μπράσο χρησιμοποιώντας βαμβάκι, το αφήναμε να στεγνώσει για κανά τέταρτο και μέσα σε μια σκάφη, με το πιο ψιλό ροκανίδι από ένα επιπλοποιείο, το τρίβαμε με χνουδωτό πανάκι ή βελούδο, φορώντας γάντι και γινότανε καινούριο.

Στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ τους, όσο πιο βρώμικα είναι (συνήθως ΄’λάσπη’΄ από τροφές), τόσο μειώνεται η διατομή τους, τόσο πιο οξύτεροι γίνονται οι τόνοι.

Αν τα αποσπώμενα μέρη έχουν κολλήσει (όπως το slide tuning), τόσο πιο οξύς (μικρομετρικά) ο τόνος, αφού θα έχετε αδυναμία ‘’κουρδίσματος’’.

Καθαρισμός στα χάλκινα όργανα

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (2)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

STEFANOS604 Chat
Βετεράνος
#29795   /   13.08.2018, 11:34   /   Αναφορά
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μου: ‘’Τρομπέτες Bb Soprano, Piccolo, Pocket, Midi’’ : ΕΔΩ:http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=3515


Πρόσφατα σχόλια