ελληνική μουσική
79 online   ·  209.322 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Θανάσης Δρίτσας - Υδατογραφίες

Η πολύβουη καθημερινότητα στις μέρες μας οδηγεί στον συνεχή προσανατολισμό στο υλικό μας εγώ και επιταχύνει έτσι την απονέκρωση του πνεύματος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της διάκρισης λεπτών αλλά και σημαντικών γεγονότων που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Το έργο Υδατογραφίες-Συνεικόνες προσπαθεί να ερμηνεύσει μουσικά το νόημα πολύ μικρών ποιητικών φράσεων σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει ιδιότητες του πνεύματος και κρυφές αισθήσεις που οδηγούνται σε απώλεια
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge ίδρυσε το MusicHeaven το 2002, ως μετονομασία του GreekMusiciansHeaven που είχε δημιουργηθεί το 1997 στο εργαστήριο των Μηχ. Η/Υ στην Πάτρα. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει ...
Σάββατο 06 Νοέ 2004Βιογραφία
Ο Θανάσης Δρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές και την ειδίκευση στην καρδιολογία μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κ. Κυδωνιάτη και Γιάννη Ιωαννίδη και παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music, London.
Είναι επίσης γνωστός διεθνώς για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει το cd “Εικόνες-String Images” (2002) με έργα του μουσικής δωματίου και το βιβλίο του με τα τίτλο “H μουσική ως φάρμακο”.

CDs του συνθέτη στο GreekBooks.gr
Εικόνες
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε