ελληνική μουσική
100 online   ·  209.826 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Advertorials

Πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας για να γίνει επαγγελματίας κιθαρίστας;

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι αποφασίζουν να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο κυρίως από χόμπι, άλλοι όμως σκέφτονται να ακολουθήσουν μια καριέρα ως επαγγελματίες οργανοπαίχτες.

Πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας για να γίνει επαγγελματίας κιθαρίστας;

Γράφει το μέλος MusicHeaven / 17 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 21 Φεβ 2022

Το να επιλέξει κανείς την καριέρα του επαγγελματία κιθαρίστα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάποιοι θεωρούν πως δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια - άλλωστε είναι ένα μουσικό όργανο που ξέρουν να παίζουν πολλοί, χωρίς ιδιαιτερότητες ή πολυπλοκότητες. Και όμως, όπως κάθε όργανο, έτσι και η κιθάρα, απαιτεί προσπάθεια, προσήλωση, και συχνή πρακτική για να μπορεί να πει κάποιος πως έχει τον απόλυτο “έλεγχο” της.

Για αυτό, τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα σε όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν το δρόμο ενός επαγγελματία κιθαρίστα. Όσοι έχουν ψάξει αυτή τη διαδικασία, γνωρίζουν λίγο - πολύ πως πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο και μεράκι ώστε να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Η παρουσία ενός καθηγητή σε συνδυασμό με τη μελέτη και την πρακτική κρίνεται απαραίτητη.

Βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας στην πλατφόρμα του instateacher από καταξιωμένους, επαγγελματίες κιθαρίστες που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τις δεξιότητές σας.

Πόσο καιρό θα μου πάρει;

Εφόσον μιλάμε για επαγγελματίες κιθαρίστες, σίγουρα ο χρόνος δεν είναι λίγος. Δεν είναι δυνατόν να χρειαστείτε ένα χρόνο - ειδικά αν είστε εντελώς αρχάριοι! Πρέπει να μάθετε νότες, το όργανο, θεωρία της μουσικής, και ένα σωρό άλλα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία πτυχίων και τέλος να γίνετε επαγγελματίες. Φυσικά, τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας μπορούν να επισπεύσουν αυτή τη διαδικασία, αλλά απαιτείται και από εσάς διαρκής μελέτη. Αν αφιερώνετε αρκετές ώρες την ημέρα στην πρακτική της κιθάρας σας και κάνετε εντατικά ιδιαίτερα, τότε σε περίπου 4 χρόνια είναι πιθανό πως θα φτάσετε κοντά στο στόχο σας.

Χρειάζονται +5.000 ώρες για να γίνετε επαγγελματίες κιθαρίστες

Πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας για να γίνει επαγγελματίας κιθαρίστας;

Φημολογείται από τους masters της κιθάρας πως για να θεωρείται κάποιος επαγγελματίας κιθαρίστας πρέπει να έχει αφιερώσει τουλάχιστον 5.000 ώρες στην πρακτική του! Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, θα μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι επιθυμείτε, δεν υπάρχουν όρια, και η δημιουργικότητά σας παίρνει φωτιά. Επιπλέον, μπορείτε να παίζετε άφοβα σε επαγγελματικά συγκροτήματα και να ζείτε από αυτό. Παράλληλα, μπορείτε να γίνετε συνθέτες, ή να διδάσκετε εσείς κιθάρα. Γιατί να μην ξεκινήσετε να παραδίδετε και εσείς ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας;

Πλεονεκτήματα ιδιαίτερων μαθημάτων κιθάρας

Δεν είναι τυχαίο που προτείνουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας έναντι άλλων τρόπων εκμάθησης (ανεξάρτητη, ή σε ωδείο). Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι η αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ καθηγητή και μαθητή. Ο χρόνος εκμάθησης μειώνεται αισθητά, καθώς δεν υπάρχουν περισπασμοί και η συγκέντρωση είναι δεδομένη κάθε φορά. Επιπλέον, ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το μάθημα κάθε φορά ανάλογα με τις αδυναμίες ή δυνατότητες του μαθητή του. Είναι λοιπόν βέβαιο πως επιλέγοντας ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας από την πλατφόρμα του instateacher θα πραγματοποιήσετε το όνειρό σας να γίνετε πολύ γρήγορα επαγγελματίες κιθαρίστες!


Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάρα


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε