ελληνική μουσική
    506 online   ·  210.830 μέλη
    Οι «ΠΛΗΝΘΕΤΕΣ» δημιουργήθηκαν το 1999 στα Χανιά της Κρήτης και από τότε η παρουσία τους στην τοπική ροκ μουσική σκηνή και η συμμετοχή τους σε μία σειρά από συναυλίες και φεστιβάλ τους έκανε γνωστούς σ’ ολόκληρη την Κρήτη. Ανάμεσα στις δεκάδες εμφανίσεις τους ξεχωρίζουν οι συναυλίες τους με κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής ροκ σκηνής όπως οι «Socrates drunk the conium», τα «Διάφανα Κρίνα», ο Γιώργος Τσίγκος, οι ROT κλπ.
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 25 Δεκ 2004
    Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς και δημιουργικής ενασχόλησης και πειραματισμού, μέσα από άπειρες πρόβες και ξενύχτια ποτισμένα από τον καπνό των τσιγάρων, την μυρωδιά της τσικουδιάς και τους ήχους της μουσικής κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομα τους.

    Με επιρροές από τα 60’s μέχρι σήμερα φιλτραρισμένες μέσα από την προσωπική αισθητική και τις κιθάρες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο ο ήχος δένεται σ’ ένα σφιχτό σύνολο που άλλοτε αγγίζει τα όρια της ατμοσφαιρικής μπαλάντας και άλλοτε δυναμώνει, επιτίθεται και παρασύρει στα μονοπάτια της ροκ μουσικής, ντύνοντας ανάλογα τους στίχους και δημιουργώντας μέσα από τις αντιθέσεις και τις εναλλαγές ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

    Κορυφαία στιγμή του δίσκου, η μελοποίηση του ποιήματος «Χαμένα» της Μαρίας Πολυδούρη, της ποιήτριας που δέθηκε άρρηκτα με τον μεγαλύτερο συγχρονο Ελληνα ποιητή τον Κώστα Καρυωτάκη.


    Οι Πληνθέτες είναι :
    Σταμάτης Ζολινδάκης - Μπάσο, Φωνή
    Γιώργος Νταμαδάκης – Κιθάρες
    Γιάννης Μανιτάκης – Πλήκτρα, Φωνητικά
    Παναγιώτης Σούνας – Τύμπανα, κρουστά

    Tags
    Μουσικά Όργανα:ΜπάσοΚαλλιτέχνες:Γιώργος Τσίγκος



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε