ελληνική μουσική
    482 online   ·  210.823 μέλη
    Τι γυρεύει ο Χάρρυ Κλυν στo MusicHeaven και σε αυτή την παρουσίαση του συναυλιακού χώρου Gagarin 205;

    Απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά και πληροφορίες για τον ...ρώσο Yuri Gagarin και τον ομώνυμο μουσικό χώρο στην Αθήνα, θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 13 Ιαν 2005
    Ποιος ήταν ο Gagarin;
    Στις 12 Aπριλίου του 1961 ο πρώτος γήινος απέδρασε της βαρύτητας αφήνοντας πίσω του τον πλανήτη γη. Στο διαστημόπλοιο Vostok, ο ανώτερος υπολοχαγός Yuri Alexeyevich Gagarin τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη γη, σε ύψος 302 χιλιομέτρων, για 108 λεπτά, με ταχύτητα 18.000 μίλια την ώρα. Ο Gagarin ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε πως η γη είναι στ' αλήθεια στρογγυλή, ως επί το πλείστον υδάτινη και πράγματι μεγαλοπρεπής.

    Tι είναι το GAGARIN 205 Live Music Space;
    41 χρόνια αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2002 ο Yuri Alexeyevich Gagarin προσγειώνεται στην Aθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Λιοσίων 205 ένα venue χωρητικότητας 1200 ορθίων ή 600 καθήμενων. Το GAGARIN 205 Live Music Space δεν είναι ένα ακόμη "μαγαζί", αλλά ένας πολυχώρος, σχεδιασμένος να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, ειδικές εκδηλώσεις και happenings.

    Που βρίσκεται το GAGARIN 205 Live Music Space;
    Σε απόσταση τεσσάρων λεπτών με τα πόδια, από τους σταθμούς του HΣAΠ και του ATTIKOY METPO, σε μια ανεκμετάλλευτη πυκνοκατοικημένη περιοχή στην καρδιά της Aθήνας, με άνετη πλέον πρόσβαση οδικώς, τόσο από το κέντρο όσο και από την Aττική Oδό.

    Ποιοι κρύβονται πίσω από το GAGARIN 205 Live Music Space;
    O Bασίλης Tριανταφυλλίδης ή Xάρρυ Kλυνν (!) και ο διεθνώς βραβευμένος σκηνοθέτης Nίκος Tριανταφυλλίδης (Pάδιο Mόσχα, Mαύρο Γάλα, Screamin' Jay Hawkins).

    Ποιούς έχει φιλοξενήσει το GAGARIN 205;
    Τους Tuxedomoon, τους Calexico, τους Morcheeba και τον Morrissey, αλλά και τον Tricky, τους Death in Vegas, τους Mercury Rev, τον Joe Strummer, τους Spiritualized και τους Madrugada.

    Και cinema;
    O μοναδικός smoking & drinking κινηματογράφος της Αθήνας, εξοπλισμένος με 35mm μηχανή προβολής και τον καλύτερο Barco προτζέκτορα, με πρόγραμμα εναλλακτικής διανομής βασισμένο πάνω σε μια φεστιβαλική λογική.

    Gagarin 205
    Λιοσίων 203, Αθήνα
    210-8547600

    Tags
    Καλλιτέχνες:Vegas



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1335   /   13.01.2005, 18:19   /   Αναφορά
    ενα πραγμα δε καταλαβα! ο Κλυν, εκτος απο οραματιστης και δημιουργος του χωρου, εχει καποια παρασταση εκει???
    Administrator
    #1336   /   13.01.2005, 18:33
    Δε νομίζω να γράφω κάπου για παραστάσεις. Μπες στο http://www.gagarin205.gr/dates.asp για το πρόγραμμα, μια κ βλέπω οτι είσαι είσαι φαν του Χάρρυ :)

    #1341   /   14.01.2005, 03:58
    Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης (έχουμε συνεργαστεί σε δύο ταινίες), είναι γιος του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυν).

    Ο Νίκος είναι λοιπόν αυτός που ασχολείται με τις προσκλήσεις και τις παρουσιάσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό.

    Ήθελε από χρόνια να φτιάξει μία μουσική σκηνή.

    #18338   /   24.04.2009, 13:53
    Μιας και γίνεται λόγος για τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, υιό του Χάρρυ Κλυν .....



    Την ταινία "ΡΑΔΙΟ ΜΟΣΧΑ" του Νίκου Τριανταφυλλίδη [κατατάσσεται στον "καλτ κινηματογράφο", στον οποίο, προφανώς, έχει ιδιαίτερη αγάπη ο σκηνοθέτης] την είχα δει πριν αρκετά χρόνια [νομίζω το 1997 ή 1998] και μπορώ να πω ότι μού είχε αρέσει αρκετά !!! Νομίζω ότι ο .... υιός του Χάρρυ Κλυν τα δικαιούται τα συγχαρητήρια γι' αυτήν την ταινία. Συμμετοχές - έκπληξη σε αυτήν : Ο Γκουσγκούνης [δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις], ο πατέρας του σκηνοθέτη Χάρρυ Κλυν και ... ο Blain Reiniger των Tuxedomoon !!!! Eπίσης, είχα δει και κάποια τρεήλερ από το ντοκιμαντέρ του για τον εκκεντρικό μπλουζίστα SCREAMIN' JAY HAWKINS [μπράβο του που ασχολήθηκε με αυτήν την ιδιάζουσα προσωπικότητα]. Από κει και πέρα όμως .... δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του ως σκηνοθέτη, ούτε έχω υπόψη μου άλλες ταινίες του ....