ελληνική μουσική
    719 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Site του Μήνα: Trifono.gr

    Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής, Νίκος Κουρουπάκης. Τρεις μαγευτικές νέες φωνές που ενώθηκαν και χάραξαν ένα πάρα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι στο χάρτη της πολυταλαιπωρημένης ελληνικής μουσικής σκηνής. Τρία νέα παιδιά, με προσωπικότητα, σοβαρή μουσική παρουσία και (το πιο σημαντικό για μένα) διαβασμένα... "παιδεμένα" από τη μουσική. Η τυχαία επαφή που είχα μέσω ραδιοφώνου με το τραγούδι "Νυχτοπαίδι" του νέου τους δίσκου, μου έκανε ένα από εκείνα τα "κλικ" μέσα μου που με "ξυπνάνε", με εξυψώνουν και με κάνουν να ελπίζω ακόμα πιο δυνατά ότι υπάρχουν ακόμα μουσικοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες που ψάχνονται, διαβάζουν, δημιουργούν προσφέρουν... και μια απλή επίσκεψη στο site τους μου το επιβεβαίωσε...
    Γράφει ο Στέλιος Κολομβούνης (SteliosG)
    8 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 12 Απρ 2005
    Τον Δημήτρη Υφαντή τον είχα πρωτοακούσει σε ένα τραγουδάκι της ιδιαίτερης πατρίδας μου, την Ήπειρο, πάλι από ένα σταθμό στο ράδιο. Μου είχε κάνει τόσο δυνατή εντύπωση η "Ηπειρώτικη" εκφραστικότητά του, που κατάλαβα πριν διαβάσω το βιογραφικό του ότι είναι και αυτός Ηπειρώτης. Μάλιστα, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Γιάννενα, με ότι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά στη μουσική του παιδεία.

    Όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι "Χαιρετισμοί" από τη φωνή του Νίκου Κουρουπάκη, μαγεύτηκα τόσο πολύ από τη φωνή του και την ερμηνεία του, που μου φάνηκε τόσο ξένη η φωνή του μεγάλου Μανώλη Λιδάκη στο ίδιο τραγούδι..! Πολύ γλυκιά φωνή, ωραία στημένη και καθαρότατη άρθρωση. Στο τραγούδι "Scarborough Fair" πραγματικά απογειώνεται.

    Η αμαρτία μου η μεγάλη, όμως, είναι ότι δεν είχα ακούσει ποτέ την Ερωφίλη. Αυτό όμως το γεγονός λειτούργησε τελικά πολύ θετικά όταν τους άκουσα όλους μαζί και με συνεπήρε το φοβερό δέσιμο της φωνής της με τους δύο άντρες της παρέας. Έχει μια πολύ γλυκιά βραχνάδα στη φωνή τους που μπορεί να ταιριάξει άνετα και σε ελαφρύ έντεχνο και σε λαϊκό.

    Αυτά και άλλα ακόμα για τη πορεία των τριών μελών του νέου αυτού σχήματος, του Τριφώνου, μπορείτε να τα βρείτε στο www.trifono.gr. Επίσης, μπορείτε να βρείτε διαφόρα στοιχεία για τη δουλειά, τη μουσική παιδεία και τη δισκογραφία του καθενός ξεχωριστά ως τώρα. Μια μικρή συλλογή από φωτογραφίες δίνει ακόμα μια πιο όμορφη νότα στο site. Τέλος, υπάρχει και η κλασσική ενότητα "Επικοινωνία", την οποία όμως δεν δοκίμασα και δε ξέρω το βαθμό ανταπόκρισης.

    Το site, δυστυχώς, δε μπορώ να πω ότι είναι κάτι το τρομερό ή καινοτομικό, ούτε και πλούσιο σε στοιχεία και πληροφορίες. Μάλλον στόχο διαφημιστικό έχει, παρά επικοινωνιακό. Με στεναχώρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αργεί λίγο να "φορτώσει" στην αρχή και ότι δεν είναι 100% λειτουργικό, μιας και ξεφεύγει λίγο από το κλασσικό στήσιμο παρόμοιων μουσικών sites. Μη διανοηθείτε να κάνετε "κλικ" στο κουμπί "Back" του ΙΕ καθώς πλοηγείστε στο site, γιατί απλούστατα θα σας βγάλει έξω από το site. Όλη η πλοήγηση γίνεται "μέσα" στην αρχική σελίδα, χωρίς να σας "βγάζει" καθόλου από αυτή. Δε λέω ότι είναι κακό αυτό, απλά μπερδεύει το χρήστη που έχει συνηθήσει αλλιώς. Κατά τα άλλα, είναι ένα πάρα πολύ απλό site, με 5 ενότητες με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

    Αυτά, όμως, που δε μπορείτε να βρείτε στο site είναι οι μαγευτικές, κατά την άποψή μου, φωνές των νέων αυτών παιδιών. Όταν τους άκουσα ζωντανά στο μαγαζί που εμφανίζονται φέτος με το Π. Θαλασσινό, πραγματικά υπήρχαν στιγμές που δάκρυσα με τις ερμηνείες τους. Τους θεωρώ από τις καλύτερες νέες φωνές της ελληνικής σκηνής.

    Μαγευτικές "Τριφωνίες", λοιπόν, στο www.trifono.gr




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1973   /   12.04.2005, 02:39   /   Αναφορά
    Έχεις δίκιο Στέλιο, είναι οι καλύτερες νέες φωνές της Ελληνικής σκηνής. Πέρσι έβαζε ο Alpha μια σειρά, το "Μυστικά και λάθη" την οποία παρακολουθούσα κάποια τραγούδια της σειράς τα τραγουδούσαν αυτά τα παιδιά, και κάποια η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Θυμάμαι είχα κολλήσει σ' ένα συγκεκριμένο τραγούδι (για το οποίο αγόρασα και το cd). O τίτλος είναι "Ερωτικό" και το τραγουδάει ο Δημήτρης Υφαντής και η Ερωφίλη. Όντας γυρισμένη στην Ιθάκη η σειρά, (όπου εξαιτίας της πήγα κι όλας πέρσι το καλοκαίρι) το τραγούδι είναι σε έντονο επτανησιακό στυλ και θυμίζει καντάδα... Εμένα με μάγεψαν οι φωνές τους απ' όταν τους πρωτοάκουσα... Πολύ ωραίο το αφιέρωμα Στέλιο , ΜΠΡΑΒΟ!! :))
    #1974   /   12.04.2005, 09:10   /   Αναφορά
    Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο Στέλιο μου....μαγευτική εμπειρία κάποια από τα τραγούδια τους. Νασαι καλά για το άρθρο.
    #1975   /   12.04.2005, 10:08
    Οντως πολυ αξιόλογο σχήμα, με καταπληκτικές φωνές. Αξιόλογοι τόσο δισκογραφικά όσο και ζωντανά. Δε θα ξεχάσω την εντύπωση που μου έκαναν στο live στο "δίπλα στο ποτάμι" , στη συνάντηση που είχε κάνει εκεί το musicheaven περσι το Μάρτιο, οπου στάθηκαν αντάξια δίπλα στο Θαλασσινό. Αγαπημένη εκτέλεση πλέον το scarborough fair απο το Κουρουπάκη . Συγχαρητήρια Στέλιο και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες αλλα και τις αναμνήσεις ...

    #1976   /   12.04.2005, 10:49   /   Αναφορά
    Ευχαριστω πολυ παιδια!!! Ειναι πολυ ομορφο να ακους τοσο αγνες φωνες στην εποχη μας!!!
    #1977   /   12.04.2005, 11:19   /   Αναφορά
    Πραγματικά, Στέλιο, είναι "από τις καλύτερες νέες φωνές της ελληνικής σκηνής".

    Ευχαριστούμε :-)
    #1980   /   12.04.2005, 20:45
    Νασε καλα Παναγιωτη!!! Παντως φιλε δεν εχουμε συναντηθει ποτε οι δυο μας, παρολο που τωρα τελευταια εχουμε κανει 2 συναντησεις ως ΜΗ!!!



    cheers...!!!

    #1982   /   13.04.2005, 10:48   /   Αναφορά
    Αγαπητοί φίλοι,

    Ώς Webmaster του site: trifono.gr, δεν μπορώ να σας κρύψω τα απίστευτα συναισθήματά μου, όταν πληροφορήθηκα εχθές ότι η "Δημοσίευση της Ημέρας" στο musicheaver.gr είναι το άρθρο "Το site του Μήνα: trifono.gr"... Πραγματικά πολύ καλό άρθρο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη σε όλα όσα αφορούν το ΤΡΙΦΩΝΟ... όμως, δεν μπορώ να κρύψω ένα μούδιασμα που ένιωσα, διαβάζοντας στο τέλος τα σχόλια για το site (ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου: γιατί τότε το άρθρο ονομάστηκε "Το site του Μήνα: trifono.gr"?).



    Θαυμάζω πολύ το ΤΡΙΦΩΝΟ και αγαπώ επίσης πολύ τους Νίκο Κουρουπάκη, Ερωφίλη και Δημήτρη Υφαντή και όταν μου ανατέθηκε το έργο της κατασκευής του site τους, πίστεψτε με, έβαλα ιδιαίτερο μεράκι και πολλή αγάπη στην δουλειά αυτή. Στόχος μου (τονίζω) γράφοντας εδώ, δεν είναι να παραπονεθώ για τα σχόλια για το site... Αντιθέτως... βρισκόμενη σε ένα χώρο όπου κι άλλοι θαυμαστές του ΤΡΙΦΩΝΟΥ διάβασαν το άρθρο και επικοινωνούν μεταξύ τους σχετικά με το καταπληκτικό αυτό Σχήμα, θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω: "τι ακριβώς θα ήθελαν οι θαυμαστές του ΤΡΙΦΩΝΟΥ να δουν στο site του; τι λείπει; θα θέλατε να δείτε forum, ή κάποια κατηγορία για μέλη; δεν αρέσει το Flash; το προτιμάτε πιο στατικό ή δυναμικό;".



    Θα ήθελα πραγματικά να μάθω και δίνω την υπόσχεση ότι θα ακούσω προσεκτικά τις παρατηρήσεις σας και θα δουλέψω το site, έτσι ώστε να σας αφήσει όλους ευχαριστημένους...

    Ένα καταπληκτικό ΤΡΙΦΩΝΟ αξίζει ένα καταπληκτικό trifono.gr!!!



    Ευχαριστώ πολύ,

    Αννίτα Αντύπα
    #1983   /   13.04.2005, 11:01
    Πιστευω πως η σελιδα για το τριφωνο ειναι οτι ακριβως ταιριαζει στο υφος και το ηθος των ερμηνευτων.Λιτη,περιεκτικη και ουσιωδης.Εξαιρετικο τραγουδι του νεου τους δισκου οι "Απουσιες"....

    #1985   /   13.04.2005, 12:22
    Αγαπητή Αννίτα,



    Απανταω αμεσα στο μηνυμα σου μιας και εγω ειμαι αυτος που εγραψα το αρθρο αυτο. Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι αυτο το αρθρο δεν ειναι απαραιτητα η αποψη ολου του MusicHeaven για το site του Τριφωνου.



    Σε ευχαριστω εξ αρχης για το ενδιαφερον σου για το αρθρο και για την αμεση ανταποκριση σου. Σε τιμαει επισης το γεγονος οτι θελεις να ακούσεις προσεκτικά τις παρατηρήσεις μας και θα δουλέψεις το site, έτσι ώστε να μας αφήσει όλους ευχαριστημένους και σε ευχαριστω για αυτο.



    Εχεις δικιο να απορεις στο γιατί το άρθρο ονομάστηκε "Το site του Μήνα: trifono.gr." Ειχα και εγω τον ιδιο προβληματισμο οταν το εγραφα. Ο σκοπος μου ομως οταν γραφω τετοια αρθρα δεν ειναι να παρουσιασω τα αρτιοτερα απο τεχνολογικης αποψης sites που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη στο ελληνικο ή παγκόσμιο μουσικο internet. Σκοπος μου ειναι να παρουσιασω διαφορα sites που πιστευω οτι ειναι "κοντα" στη καλη μουσικη και εχουν κατι να δωσουν στη μουσικη που τοσο αγαπαμε ολοι στο MusicHeaven. Μεσα σε αυτα τα αρθρα μου δεν παρουσιαζω μονο τα καλα καθε sites αλλα δεινω και την αποψη μου για καποιους τομεις που θελουν βελτιωση (κατα την προσωπικη μου αποψη παντα). Γιαυτο το λογο αποφασισα να στειλω και αυτο το αρθρακι. Γιατι πιστευω οτι το site του Τριφωνου εχει κατι να "πει" ή να "τραγουδισει" στους επισκεπτες του MusicHeaven.



    Ειμαστε μια κοινοτητα με κοινο παρανομαστη την αγαπη στη καλη μουσικη και ο χωρος ειναι ανοιστος για κουβεντουλες με διαφωνιες και συμφωνιες με παντα καλοπροαιρετη διαθεση.



    Αυτο λοιπον που προσωπικα εμενα θα μου αρεσε καλυτερα στο site αυτο ειναι να ειναι λιγο πιο δυναμικο και πιο λειτουργικο (οπως αναφερω και στο αρθρο μου). Επισης θα ηθελα να εχει πιο πολλες πληροφοριες για τα παιδια του Τριφωνου, καποια κοματια απο τραγουδια τους, συναυλιες τους, πιο πολλες φωτογραφιες ή ακομα και πληροφοριες για τη παραδοσιακη μουσικη που απο οτι καταλαβα αγαπανε πολυ και οι τρεις τους. Ενα φορυμ δε νομιζω θα ηταν απαραιτητο. Τελος, ο τροπος πλοηγησης του site οπως αναφερω στο αρθρο ειναι λιγο μη οικειος για το μεσο χρηστη κατα την αποψη μου.



    Αυτα λοιπον απο μενα... να σε καλα και παλι για το ενδιαφερον σου!

    #1987   /   13.04.2005, 14:06
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση...



    Ξέρετε... καμιά φορά, εμείς που ασχολούμαστε με το WEB "ξεχνάμε" ότι κάποιοι δεν είναι ενημερωμένη με τα τελευταία μέσα τεχνολογίας για το internet... ζητάμε συγνώμη για αυτό...



    Το site είναι όλο κατασκευασμένο σε FLASH (εκτός από τις στατικές σελίδες των δημοσιεύσεων και των φωτογραφιών). Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένο για τις συναυλίες τους (έχουν αρκετές αυτή την περίοδο), όμως τα παιδιά δουλεύουνε μόνα τους και με τόσες υποχρεώσεις δεν είναι εύκολο να θυμούνται πάντα να με ενημερώνουνε για αυτές... (ΠΡΟΤΑΣΗ: Ας αναλάβει κάποιος το marketing του ΤΡΙΦΩΝΟΥ βρε παιδιά...!!!).



    Πήγα στο ZOOM φέτος 3 φορές και τους άκουσα... χάθηκε να πάρω μια ψηφιακή φωτογραφική???



    Τέλος πάντων... ξέρω ότι θέλει οργάνωση το όλο θέμα και θα το τακτοποιήσω... (ξέρω τον τρόπο :)...).



    Και πάλι ευχαριστώ πολύ,

    Αννίτα Αντύπα

    #1988   /   13.04.2005, 16:24
    Νασε καλα Αννίτα και καλως ηρθες στη παρεα μας μιας και βλεπω εισαι νεο μελος! Τελικα ειναι πολυ ωραιο να βγαινει κατι καλο απο τετοιες κουβεντουλες και μαλιστα προς οφελος της μουσικουλας!



    Δε χρειαζεται να ζητας συγνωμη απο κανενα και για τιποτα απο τη στιγμη που κοιτας μπροστα και εχεις ορεξη για "δουλιτσα"!



    Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα σε καποια επομενη συναντηση του MusicHeaven! Δωσε τα χαιρετισματα μας στα παιδια του Τρίφωνου και ελπίζω να τους λες να κοιτάνε και αυτοί λίγο τις σελίδες μας!!

    #1992   /   13.04.2005, 21:30   /   Αναφορά
    Παιδιά... μιά που είμαι καινούρια στο musicheaven.gr μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο? Ας πούμε... για να δω τις συνομιλίες μας πρέπει να μπαίνω πάντα στο συγκεκριμένο άρθρο, η υπάρχει και άλλος τρόπος... για κατατοπίστε με λιγουλάκι... γενικώς τι γίνεται εδώ πέρα? Εγώ εχθές έμαθα για το musicheaven.gr, λόγω του άρθρου, αλλά θέλω να αρχίσω να γίνομαι ενεργή...



    Λοιπόν??? Ακούω...



    Αννίτα :)
    #1998   /   14.04.2005, 16:40
    Γενικώς εδώ γίνονται πολλά και διάφορα!! χεχε!! όρεξη να έχεις!!!



    όσον αφορά τις κουβέντες που κάνεις με αφορμή ένα άρθρο, μπορείς να τις δείς όταν "μπεις" μέσα στο άρθρο! επίσης, στην αρχική σελίδα υπάρχει η κατηγορία "Τελευταία Σχόλια στις δημοσιεύσεις του Περιοδικού" όπου μπορείς να δεις αν ποιο και αν απαντησαν κατι σε ενα αρθρο που σε ενδιαφερει!



    οσονα αφορα το forum υπαρχει η επιλογη να δεχεσαι προσωπικο μηνυμα στο email που εχεις δηλωσει οταν καποιος απανταει κατι στο θεμα που σε ενδιαφερει!



    πιστευω να βοηθησα! καλο θα ηταν ριξεις και μια ματια σε διαφορα θεματα του forum που μιλανε για συναντησεις και live μας και αλλα! ετσι θα μπεις στο κλιμα γρηγορα!



    αν θελεις κατι πιο συγκεκριμενο στειλε και ενα μηνυμα στον jorge, ο οποιος ειναι και ο δημιουργος του site! θα χαρει να σου απαντησει!



    μπορεις επισης να ανοιξεις και ενα θεμα στο forum με τιτλο "βοήθεια για το MusicHeaven" ή κατι τέτοιο!



    καλη "πλοηγηση" στο μουσικο παραδεισο...!!!!

    #2014   /   18.04.2005, 13:14
    Ευχαριστώ πολύ-πολύ για την βοήθεια... θα το κοιτάξω πιό συγκεκριμένα γιατί όντως έχει πολλά πράγματα να δεις και να μάθεις εδώ!!!



    Προς το παρόν... ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΗ ΝΕΑ VERSION ΤΟΥ TRIFONO.GR (σε .html)... χαχα... Όχι... έτσι θα σας άφηνα??? Τώρα όλοι μπορούν να δουν το site (Ελληνικά-Αγγλικά) με όποιον τρόπο θέλουνε!!!

    Και τότε ίσως μπορέσεις να γράψεις ένα άρθρο για το "Πραγματικά Καλύτερο Μουσικό Site"...χαχαχα!



    Θα σας ενημερώσω όταν "ανέβει"!!!



    Φιλικά,

    Αννίτα