ελληνική μουσική
148 online   ·  209.873 μέλη
Η κυκλοφορία του soundtrack “Blade Runner”, σε μουσική του δικού μας Vangelis (1994), η τελευταία συναυλία του Elvis Presley (1977), η τελευταία ηχογράφηση του Jim Morrison με τους Doors (1971), το Monterey Pop Festival που το παρακολούθησαν πάνω από 200.000 άτομα (1967) και η ηχογράφηση του “Yesterday” από τον Paul McCartney (1965), είναι μερικά από τα γεγονότα για τον μήνα Ιούνιο.

Καλή ανάγνωση...
Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus) / 217 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 09 Ιούν 2005
Ο Ιούνιος ήταν ο τέταρτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου. Στη συνέχεια στο αναμορφωμένο από τον Νουμά Πομπίλιο ημερολόγιο, κατέλαβε την έκτη θέση με διάρκεια 30 ημερών. Κατά την παράδοση, οφείλει την ονομασία του στη σύζυγο του Θεού Jupiter (Δία) Juno (Ήρα), προστάτιδα του οίκου και του γάμου, στην οποία ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος.
Οι Ρωμαίοι, λάτρευαν τη θεά με δύο μορφές. Ως Juno Lanuvina και ως Juno Regina. Ως προστάτιδα του γάμου έφερε την ονομασία Pronuba, που αποδίδεται ως Γαμηλία. Ήταν επίσης η προστάτιδα των τοκετών (ομόλογος της αρχαιοελληνικής Ειλείθυιας) και αρχικά η Θεά της Σελήνης με την προσωνυμία Lucina, από το Lux (=Φως). Ιερές ημέρες ήταν οι ημέρες της νέας Σελήνης και της Πανσελήνου. Δηλαδή οι Καλένδες και οι Ειδοί.

Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο, τον πρώτο Ύπατο (Consul) της Ρώμης, ο οποίος ανέτρεψε τον βασιλιά Ταρκύνιο τον Υπερήφανο (510 π.Χ.), εγκαθιδρύοντας τον θεσμό της Υπατείας και θεμελιώνοντας την Δημοκρατία στη Ρώμη.

Τον Ιούνιο πιθανώς στις 14, οι γυναίκες της Ρώμης γιόρταζαν τα Matralia εορτή της Λευκοθέας (Mater Matuta) Θεά της Πρωίας. Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος, πρότεινε αργότερα να μετονομαστεί ο Ιούνιος σε Γερμανικό (Germanicus), αλλά η ονομασία αυτή δεν επικράτησε.

Ο Ιούνιος έχει στην Ελλάδα πολλές λαϊκές ονομασίες, που αναφέρονται είτε στη σχέση του με τις εποχές, είτε με τις αγροτικές εργασίες που σχετίζονται με αυτόν. Συνήθως αναφέρεται ως Πρωτογιούλης, δηλαδή πρώτος μήνας και αρχή του καλοκαιριού. Είναι ο μήνας του θερισμού, από τις κορυφαίες στιγμές του γεωργικού βίου:

“Αρχές του Θεριστή, του δρεπανιού μας η γιορτή.”

Βέβαια η εποχή του θερισμού ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα και φυσικά τη θερμοκρασία, τη σύσταση του εδάφους και το χρόνο της σποράς. Στα πεδινά της πατρίδας μας, ο θερισμός γίνεται συνήθως τον Ιούνιο γι’ αυτό λέγεται και Θεριστής. Όμως στα ορεινά και πιο ψυχρά μέρη, Θεριστής είναι ο Ιούλιος, που για τους πεδινούς είναι ο Αλωνάρης, ενώ αντίστοιχα για τους ορεινούς, Αλωνάρης είναι ο Αύγουστος. Σχεδόν σε κάθε μέρος της Ελλάδας, ο Ιούνιος έχει από μία ιδιαίτερη ονομασία:
-Αλυθτσατσής στην Κάλυμνο,
-Ρινιαστής στην Πάρο,
-Ορνιαστής στην Άνδρο
-και Απαρνιαστής αλλού, όλες προερχόμενες από τον “ερινασμό” ή “ορνιασμό”, δηλαδή την τεχνητή γονιμοποίηση των ήμερων συκιών με “ερινεούς” ή “ορνούς”, δηλαδή με καρπούς άγριας συκιάς.
Στα Γρεβενά, αναφέρεται ως Κερασάρης, ενώ στον Πόντο ως Κερασινός, επειδή τον μήνα αυτόν, ωριμάζουν τα κεράσια.

Στις 21 Ιουνίου συμβαίνει η θερινή τροπή του Ήλιου, το θερινό ηλιοστάσιο, το “λιοτρόπι” όπως το λέει ο λαός, με τη μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η πανάρχαια αυτή γιορτή συνδυάζεται και γιορτάζεται με τις φωτιές του Αϊ-Γιάννη, “Τ’ Αϊ-Γιαννιού του Λαμπαδάρη”, στις 24 του μηνός, καθώς και με το αρχαιοελληνικό έθιμο του Κλήδονα. Από αυτή τη γιορτή ο Ιούνιος έχει πάρει το όνομα Λιοτρόπης. Επίσης ονομάζεται και Αϊ-Γιαννίτης (Σωζόπολις-Ανατολική Ρωμυλία) και Αγιογιαννίτης από αυτή τη μεγάλη γιορτή του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου. (Γενέθλιον) Αυτό συνέβη από τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες όταν η εκκλησία θέλησε να εξαλείψει τις παγανιστικές εορτές. Τοποθετώντας την γέννηση του Ιωάννη του Πρόδρομου στις 24 Ιουνίου, ο Ιησούς έπρεπε να γεννηθεί όπως αναφέρουν τα ευαγγέλια, έξη μήνες αργότερα, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αφομοιώθηκαν τα Σατουρνάλια και τα Dies Natalis Invictis Solis (Γενέθλια του Ανίκητου Ηλίου), αφιερωμένα στη γέννηση του Θεού Μίθρα. Και βέβαια τόσο η σύλληψη του Πρόδρομου, όσο και εκείνη του Ιησού, τοποθετήθηκαν στις αντίστοιχες ισημερίες. Φθινοπωρινή (22 Σεπτεμβρίου) για τον Ιωάννη, Εαρινή (25 Μαρτίου) για τον Ιησού, εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες γεννήσεις 9 μήνες αργότερα.

Η 21η Ιουνίου, όταν ο Ήλιος δεσπόζει μεγαλοπρεπής στο βόρειο ημισφαίριο, καθιερώθηκε ως γιορτή της Μουσικής. Ένας εορτασμός που τείνει να γίνει Πανευρωπαϊκός.

*** ΓΕΓΟΝΟΤΑ
* 2001
- Ο Johnnie Johnson παίρνει πράσινο φως, για να κάνει μήνυση στον Chuck Berry. Η αιτία; Φέρεται ως συν-δημιουργός αρκετών τραγουδιών που έγιναν επιτυχίες από τον Berry. Ανάμεσά τους τα “Roll Over Beethoven”, “Sweet Little Sixteen” & “Johnnie B. Goode”. Ο Johnson διεκδικεί (ακόμα), αρκετά εκατομμύρια δολάρια, που αφορούν τα πνευματικά του δικαιώματα των τελευταίων 40 χρόνων.

* 2000
-Η Ronnie Spector και οι Ronettes παίρνουν πίσω 2,6 εκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα που κρατούσε ο πρώην σύζυγός της και παραγωγός του γκρουπ, Phil Spector.

* 1998
-Οι Gordon Lightfoot, Bryan Adams, Anne Murray, Rush, Celine Dion, Neil Young και Joni Mitchell, βάζουν την πατούσα τους στο Canada’s Walk of Fame, στην King Street του Toronto.

* 1997
-Το “Dark Side of the Moon” των Pink Floyd, διανύει τον 264ο μήνα στα charts.

* 1996
-Τα μέλη των U2, Adam Clayton και Larry Mullen, βλέπουν την διασκευή τους από το “Theme from Mission: Impossible”, να αγγίζει την 7η θέση στο singles chart.
-O Barry White επανέρχεται στις επιτυχίες με το άλμπουμ “The Icon is Love”.

* 1995
-Οι Pink Floyd πηγαίνουν στο # 1 με το “Pulse”.
-Οι Elton John, Rod Stewart και Joe Cocker εμφανίζονται στο φεστιβάλ Rock Over στην Γερμανία.
-Το “Have You Ever Really Loved a Woman?”, του Bryan Adams, μένει για δεύτερη εβδομάδα (από τις πέντε) στο # 1.

* 1994
-Κυκλοφορεί το original soundtrack του “Blade Runner”, σε μουσική του δικού μας Vangelis.
-Το “Head First” των Aerosmith, είναι το πρώτο κομμάτι που προσφέρεται για download από το Internet.

* 1992
Bonnie Raitt ανοίγει την συναυλία των Elton John και Eric Clapton, στο Wembley.

* 1990
-Οι Rolling Stones ανεβάζουν για δεύτερη φορά το “Paint It Black”, στο # 1 στην Ολλανδία.

* 1989
-Η Bette Midler πηγαίνει στο # 1 με το “Wind Beneath My Wings”.

-Οι Marillion παίρνουν τον Steve Hogarth στη φωνή, αντικαθιστώντας τον Fish.
-Οι Who ξεκινούν την …….εκατομμυριοστή αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους από το Toronto, όπου είχαν παίξει ξανά για …….τελευταία φορά το 1982, ηχογραφώντας μάλιστα και το “Who’s Last” live album.

* 1986
-Η Διεθνής Αμνηστία, γιορτάζει τα 25 της χρόνια με μία συναυλία των U2 και Sting.

* 1985
-Οι Tears for Fears’ κάνουν το πρώτο τους #1 με το “Everybody Wants to Rule the World”.

* 1983
-Οι Everly Brothers αναγγέλλουν την επανένωσή τους μετά από 10 χρόνια χωρισμού.

* 1982
-Οι Simon and Garfunkel κάνουν μία σύντομη επανένωση για 9 συναυλίες στην Ευρώπη.

* 1981
-Ο Mark Chapman ανακηρύσσεται ένοχος για την δολοφονία του John Lennon.
-Οι Steely Dan διαλύουν λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του “Gaucho”.

* 1980
-Κυκλοφορεί η ταινία “The Blues Brothers”, με τους John Belushi, Dan Aykroyd, Ray Charles, Aretha Franklin, James Brown και John Lee Hooker.
Bob Dylan συνεχίζει το ………χριστιανικό του μοτίβο με το “Saved”.

* 1979
Chuck Berry παίζει στον Λευκό Οίκο.

* 1978
-Οι Sweet μπαίνουν παγκοσμίως στο top 10 με το “Love is Like Oxygen”.

* 1977
-Ο Leo Sayer, κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία του με το “Endless Flight”.
Elvis Presley, δίνει την τελευταία του συναυλία. Το τέλος είναι πολύ κοντά.

* 1976
-Οι Electric Light Orchestra (ELO), κερδίζουν χρυσό δίσκο με το “OLÉ”.
-Οι AC/DC δίνουν την πρώτη τους συναυλία στη Σκοτία, όπου έχουν γεννηθεί μερικά μέλη τους.
-Ο 10χρονος Tara (γιος του Keith Richards), πεθαίνει από πνευμονία στην Ελβετία.

* 1975
-Ο Sonny και η Cher παίρνουν διαζύγιο μετά από 11 χρόνια γάμου. Τέσσερις μέρες αργότερα, η Cher παντρεύεται τον Gregg Allman (Allman Brothers) και χωρίζει μετά από 10 μέρες.
-Συναυλία στο Wembley με τους Elton John, Eagles και Beach Boys.
-Ο Tommy Bolin παίρνει τη θέση του Ritchie Blackmore στους Deep Purple. Ο Blackmore έφυγε για να φτιάξει τους Rainbow.
-Οι Jefferson Starship κάνουν το δεύτερο άλμπουμ τους με αυτό το όνομα. (Άλλαξαν το Airplane, σε Starship).
-Ο Elton John πάει στο # 1 με το “Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy”.

* 1974
-Ο Rick Wakeman αφήνει τους Yes.

* 1973
-Οι Wayne Fontana, Gerry and The Pacemakers, SearChers και οι Herman’s Hermits (γκρουπ της Βρετανικής Εισβολής), κάνουν ένα revival concert στη Νέα Υόρκη.
George Harrison κάνει το # 1 με το “Give Me Love (Give Me Peace On Earth)”.
-Ο Gram Parsons κάνει την τελευταία του live εμφάνιση.

* 1971
-Το “American Pie”, βγαίνει για πρώτη φορά στον αέρα.
-Η Carole King κάνει το “Tapestry” (Είναι μέσα στα 100 καλύτερα όλων των εποχών).
-Η Gladys Knight and The Pips παίζουν στο αποχαιρετιστήριο σώου του Ed Sullivan Show.
-Ο Manfred Mann επανέρχεται με καινούργια μπάντα. Είναι οι Manfred Mann’s Earth Band. Σπουδαία άλμπουμς με την μπάντα αυτή, είναι τα “Roaring Silence” που περιέχει το εκπληκτικό “Blinded By the Light” και το “Nightingales & Bombers” που περιέχει το επίσης εκπληκτικό “Spirits in the Night”.
-Οι Doors κάνουν το τελευταίο studio album με τη φωνή του Jim Morrison. Είναι το “L.A. Woman”.

* 1970
-Ο Bo Diddley εμφανίζεται σε ένα Rock ‘n’ roll revival concert στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.
-Οι Turtles, αρνούνται να κάνουν δίσκο με την White Whale και διαλύονται. Ο Mark Volman και ο Howard Kaylan, εντάσσονται στο γκρουπ του Frank Zappa.

* 1969
-Οι Blind Faith κάνουν τη μοναδική τους live εμφάνιση στο Hyde Park του Λονδίνου. Οι Eric Clapton, Steve Winwood, Ginger Baker και Ric Grech έκαναν μόνο ένα άλμπουμ. Το “Blind Faith”.

* 1968
-Οι Jeff Beck Group κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις Η.Π.Α. με τραγουδιστή τον Rod Stewart, ο οποίος τραγούδησε με την πλάτη γυρισμένη στο κοινό (……….συμβαίνουν κι’ αυτά!!!!).

* 1967
-Το Monterey Pop Festival, γίνεται πραγματικότητα. Παίζουν οι Otis Redding, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Simon and Garfunkel, Eric Burdon and The Animals, Association, Booker T. and The MGs, David Crosby, Steve Miller, Canned Heat, Mamas and Papas, Grateful Dead, Who, Jefferson Airplane και Byrds. Πάνω από 200.000 άτομα παρακολούθησαν το φεστιβάλ.
-Ο Marc Bolan, βάζει αγγελία για να βρει μέλη για το καινούργιο του γκρουπ. Προσλαμβάνει τους Steve Took και Ben Cartland και κάνει μαζί τους το άλμπουμ: “My People Were Fair and Had Sky in Their Hair But Now They’re Content to Wear Stars On Their Brows”.
-Ο Zal Yanovsky εγκαταλείπει τους Lovin’ Spoonful.
-Οι Beatles εμφανίζονται παγκοσμίως μέσω δορυφόρου στην τηλεόραση τραγουδώντας το “All You Need is Love”. Στο fade out του τραγουδιού, ο Mick Jagger τραγουδάει, “She Loves You, Yeah, Yeah, Yeah”.

* 1966
Janis Joplin παίζει για πρώτη φορά με τους Big Brother and The Holding Company.

* 1965
Paul McCartney πηγαίνει μόνος του (χωρίς τους υπόλοιπους Beatles) στο στούντιο και ηχογραφεί το πιο πολυηχογραφημένο τραγούδι στην ιστορία. Είναι το “Yesterday”.

* 1964
-Ο Ringo Starr αντικαθιστάται στα τύμπανα λόγω ασθενείας, για μερικές εβδομάδες από τον Jimmy Nicol.

* 1963
-Οι Rolling Stones κάνουν το πρώτο τους single. Πρώτη πλευρά το “Come On” του Chuck Berry. Δεύτερη πλευρά το “I Wanna Be Your Man” των ……..Beatles.

* 1961
-Ο Roy Orbison κάνει το πρώτο του # 1 με το “Running Scared”.

* 1958
-Το “Greatest Hits” του Johnny Mathis, κάνουν ένα μοναδικό ρεκόρ. Πηγαίνουν στο # 1 και μένουν στα charts για 490 εβδομάδες. Το ρεκόρ αυτό κατερρίφθη αργότερα, από τους Pink Floyd και το “Dark Side of the Moon”.

* 1957
Jerry Lee Lewis μπαίνει στο chart με τα “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”, “Great Balls of Fire”, “Breathless”, “High School Confidential” και “What’d I Say”.

* 1955
-Οι τέσσερις ηχογραφήσεις του “Unchained Melody” μάχονται για την πρώτη θέση. Είναι των Jimmy Young, Al Hibbler, Les Baxter και Liberace. Καταλαμβάνουν δε, την 1η, 2η, 10η και 20η θέση αντίστοιχα.
-Ο Fats Domino κάνει το # 1 με το κλασσικό Rock ‘n’ roll κομμάτι “Ain’t It a Shame”.

* 1953
-Οι Drifters ηχογραφούν το “Lucille”.
-Οι Bill Haley and his Saddlemen, αλλάζουν ονομασία και γίνονται Bill Haley and His Comets. Ένα χρόνο αργότερα ηχογραφούν το “Rock Around the Clock” το οποίο πριν πέσει από τα charts, πούλησε 75.000 αντίτυπα. Επανήλθε ωστόσο στην επικαιρότητα το 1955 με την ταινία “Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακος” και επανήλθε …..μεγαλοπρεπώς!!!!
* 1942
-Ο Glenn Wallichs, ιδρύει την Capitol Records.

*** ΓΕΝΕΘΛΙΑ
1:
-Nelson Riddle (1921)
-Pat Boone (1934)
-Ron Wood (Rolling Stones, 1947)
2:
-Charlie Watts (Rolling Stones, 1941)
-Marvin Hamlisch (1944)
3:
-Curtis Mayfield (1942)
-Ian Hunter (Mott the Hoople, 1946)
-Suzi Quatro (1950)
-Deniece Williams (1951)
-Dan Hill (1954)
4:
-Freddy Fender (1937)
-Gordon Waller (Peter & Gordon, 1945)
-Jimmy McCulloch (Wings, 1953)
5:
-Tom Evans (Badfinger, 1947)
6:
-Levi Stubbs (Four Tops, 1936)
-Gary U.S. Bonds (1939)
-Joe Stampley (1943)
-Edgar Froese (Tangerine Dream, 1944)
7:
-Tom Jones (1940)
-Joey Scarbury (1955)
8:
-Chuck Negron (Three Dog Night, 1942)
-Boz Scaggs (1944)
-Bonnie Tyler (1953)
-Mick Hucknall (Simply Red, 1960)
9:
-Les Paul (1916)
-Johnny Ace (1929)
-Jackie Wilson (1934)
-Jon Lord (Deep Purple, 1941)
10:
-Howlin’ Wolf (1910)
11:
-Joey Dee (1940)
-Frank Beard (ZZ Top, 1949)
-Donnie Van Zant (1952)
12:
-Chick Corea (Return to Forever, 1941)
-Reg Presley (Troggs, 1943)
-Bun E. Carlos (Cheap Trick, 1951)
-Brad Delp (Boston, 1951)
13:
-Bobby Freeman (1940)
-Howard Leese (Heart, 1951)
-Bo Donaldson (1954)
14:
-Burl Ives (1909)
-Rod Argent (1945)
-Alan White (Yes, 1949)
15:
-Harry Nilsson (1941)
-Russell Hitchcock (Air Supply, 1949)
-Steve Walsh (Kansas, 1951)
-Terri Gibbs (1954)
16:
-Lamont Dozier (1941)
-Eddie Levert (O’ Jays, 1942)
-Pete Rivera (Rare Earth, 1945)
-Ian Matthews (1946)
-Gino Vannelli (1952)
17:
-Chris Spedding (1944)
-Barry Manilow (1946)
18:
-Paul McCartney (1942)
-Sandy Posey (1947)
-Alison Moyet (1961)
19:
-Al Wilson (1939)
-Spanky McFarlane (Spanky & Our Gang, 1942)
-Nick Drake (1947)
-Ann Wilson (Heart, 1951)
-Paula Abdul (1962)
20:
-Chet Atkins (1924)
-Brian Wilson (1942)
-Anne Murray (1945)
-Lionel Richie (1949)
-Cyndi Lauper (1953)
-Michael Anthony (Van Halen, 1955)
-John Taylor (Duran Duran, 1960)
21:
-O.C. Smith (1932)
-Deodato (1942)
-Ray Davies (Kinks, 1944)
-Joey Molland (Badfinger, 1948)
-Joey Kramer (Aerosmith, 1950)
22:
-Kris Kristofferson (1932)
-Peter Asher (Peter & Gordon, 1944)
-Todd Rundgren (1948)
23:
-Niki Sullivan (Crickets, 1937)
-Adam Faith (1940)
-Paul Goddard (Atlanta Rhythm Section, 1945)
24:
-Mick Fleetwood (Fleetwood Mac, 1942)
-Jeff Beck (1944)
-Arthur Brown (1944)
-Colin Blunstone (Zombies, 1945)
-Patrick Moraz (Moody Blues / Yes, 1948)
-Curt Smith (Tears for Fears, 1961)
-Glenn Medeiros (1970)
25:
-Eddie Floyd (1935)
-Carly Simon (1945)
-Ian McDonald (King Crimson / Foreigner, 1946)
-Tim Finn (Split Enz / Crowded House, 1952)
-David Paich (Toto, 1954)
26:
-Big Bill Broonzy (1893)
-Tom Parker (1909)
-Billy Davis Jr. (5th Dimension, 1940),
-Georgie Fame (1943)
-Jean Knight (1943)
-Chris Isaak (1956)
-Patty Smyth (1957)
27:
-Doc Pomus (1925)
-Bruce Johnston (Beach Boys, 1944)
28:
-Bobby Harrison (Procol Harum, 1943)
-Dave Knights (Procol Harum, 1945)
29:
-Little Eva (1945)
-Ian Paice (Deep Purple, 1948)
30:
-Florence Ballard (Supremes, 1943)
-Glenn ShorRock (Little River Band, 1944)
-Andy Scott (Sweet, 1951)

*** ΑΠΩΛΕΙΕΣ
1:
-David Ruffin (Temptations), 1991
4:
-Ronnie Lane (Small Faces), 1997
5:
-Mel Tormé, 1999
-Dee Dee Ramone, 2002
6:
-Claudette Orbison, 1966
10:
-Addie ‘Micki’ Harris (Shirelles), 1982
-Ray Charles, 2004
12:
-Jimmy Dorsey, 1957
-Johnny Bond, 1978
13:
-Clyde McPhatter (Drifters), 1972
-Benny Goodman, 1986
14:
-Wynonie Harris, 1969
-Rory Gallagher, 1995
19:
-Bobby Helms, 1997
20:
-Bert Kaempfert, 1980
21:
-John Lee Hooker, 2001
25:
-Johnny Mercer, 1976
-Boudleaux Bryant, 1987
27:
-John Entwistle, (Who)
Timothy White, 2002
29:
-Shorty Long, 1969
-Rosemary Clooney, 2002
30:
-Chet Atkins, 2001
σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#2344   /   09.06.2005, 08:39   /   Αναφορά
Να και ο Ιούνης! Οπως πάντα πολύ ωραίο... Να'σαι καλά!!!
#2345   /   09.06.2005, 17:33
Σ' ευχαριστώ Χαρούλα...

Κι' εσύ να 'σαι καλά.... :-)


#2346   /   09.06.2005, 17:43
όχι εγώ...

#2347   /   09.06.2005, 23:18   /   Αναφορά
Come on over baby

We really got the bull by the horn

Yeah we ain't fakin'

Whole lot of shakin' goin' on


::bier::;-)
#2348   /   10.06.2005, 01:39
So come on,

I wanna see you baby,

come on

I don’t mean maybe,

come on

I’m tryin’ to make you see

that I belong to you

and you belong to me

Come on::bier::;-)