ελληνική μουσική
    821 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Καμία Συμπάθεια για τον Διάβολο

    Απαγορευμένα Τραγούδια (και άλλα τραγελαφικά) στις Η.Π.Α.

    Διαβάστε, θαυμάστε, γελάστε, σχολιάστε……

    -Έξι κομητείες στην Νότια Καρολίνα απαγορεύουν την λειτουργία όσων JukeBox βρίσκονται σε απόσταση ...ακοής από οποιαδήποτε εκκλησία και τα κηρύσσουν εκτός νόμου.
    -Ο Henry Hyde (μέλος του Κογκρέσου), συστήνει στα δισκοπωλεία να μην πουλάνε δίσκους Rock μουσικής σε άτομα κάτω των 17, αν δεν έχουν σημείωμα από τους γονείς τους με το γνήσιο της υπογραφής.
    -Ο μαθητής Robert Parker, αποβλήθηκε από το σχολείο του, επειδή φορούσε μία μπλούζα με τον αριθμό "666".

    Πάμε!
    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 29 Ιούλ 2005

    * 1951
    -Οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί απαγορεύουν το "Four or Five Times" του Dottie O'Brien και το "Wham Bam, Thank You Ma'am" του Dean Martin φοβούμενοι ότι είναι σκανδαλιστικά.

    * 1952
    -Οι Weavers περνούν στην μαύρη λίστα λόγω των αριστερών πολιτικών τους πεποιθήσεων.

    * 1953
    -Η φράση "gardenia perfume linger on a pillow" αλλάζει σε "a seaplane rising from an ocean billow" στο τραγούδι "These Foolish Things."

    -Έξη κομητείες στην Νότια Καρολίνα απαγορεύουν την λειτουργία όσων Τζουκ-Μποξ βρίσκονται σε απόσταση ..….ακοής από οποιαδήποτε εκκλησία και τα κηρύσσουν εκτός νόμου.

    * 1954
    -Το τραγούδι "There Stands the Glass" του Webb Pierce απαγορεύεται από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς γιατί οι στίχοι του υποτίθεται ότι προωθούν τον αλκοολισμό.

    -Η αντιπρόσωπος του Κογκρέσου Ruth Thompson συστήνει νομοθεσία που απαγορεύει την διακίνηση δια μέσου των ταχυδρομείων των βεβαιωμένα “πορνογραφικών” δίσκων.

    -Η Χριστιανική Οργάνωση των Νέων της Βοστώνης αρχίζει εκστρατεία αστυνόμευσης των χορών και πίεσης προς τους disc jockeys να σταματήσουν να παίζουν ανήθικα τραγούδια στα καταστήματα δίσκων και στα ραδιόφωνα.

    -Προκειμένου να μεταδοθεί ραδιοφωνικά το "I Get A Kick Out of You" του Cole Porter, η αναφορά στην κοκαΐνη "I get no kick from cocaine," αλλάζει σε "I get perfume from Spain."

    -Το κύριο άρθρο "Control the Dimwits," που εμφανίστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο τεύχος του Billboard, συμπεριλάμβανε τραγούδια που περιείχαν αναφορές στο σεξ. Σε απάντηση η αστυνομία του Long Beach, της California, και του Memphis, κατέσχεσε τα τζουκ-μποξ και επέβαλλε πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους.

    -Τον Οκτώβριο ο ραδιοφωνικός σταθμός WDIA , αλλά και άλλοι δημοφιλείς ραδιοφωνικοί σταθμοί απαγόρεψαν όσα τραγούδια περιείχαν σεξουαλικές αναφορές στους στίχους τους. Οι εκφωνητές έκαναν την εξής αναγγελία: "Ο WDIA, ο ραδιοφωνικός σταθμός με την καλή θέληση και το ενδιαφέρον της καλής κοινωνίας, για την προστασία της ηθικής και του Αμερικανικού μας τρόπου ζωής, δεν σας συστήνει τον δίσκο (….όνομα του δίσκου). Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι ακροατές θα συμφωνήσουν με εμάς."

    -Το δίκτυο ABC απαγορεύει την επιτυχία της Rosemary Clooney "Mambo Italiano," λέγοντας ότι δεν συμπίπτει με τα "standards" του ABC για καλό γούστο.

    * 1955
    -Ο d.j. Pat Boone αρχίζει την τραγουδιστική του καριέρα με διασκευές R&B επιτυχιών. Οι διασκευές αυτές του Boone συχνά περιλαμβάνουν στίχους αλλαγμένους από: "drinkin' Coca Cola" σε "drinkin' wine" στο "Stormy Monday" του T-Bone Walker και "Pretty little Susie is the girl for me" αντί του "Boys, don't you know what she do to me" στου Little Richard το "Tutti Fruitti."

    -Μέσα σε μια εβδομάδα κατά την διάρκεια του Απριλίου οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο Chicago λαμβάνουν 15,000 παραπονούμενες επιστολές ακροατών που διαμαρτύρονται για την μετάδοση ροκ μουσικής.

    -Η επιτροπή εγκλήματος του Houston, απαγορεύει περισσότερα από 30 τραγούδια χαρακτηρίζοντάς τα ανήθικα. Η λίστα αυτή της επιτροπής περιλαμβάνει κυρίως μαύρους καλλιτέχνες.

    -Ακυρώσεις και διακοπές Rock & roll συναυλιών έγιναν από τις επίσημες αρχές στα εξής μέρη: New Haven, Bridgeport, Connecticut, Boston; Atlanta; Jersey City & Asbury Park, New Jersey; Burbank, California; & Portsmouth, New Hampshire. Ο λόγος; Οι αρχές εξέλαβαν τους χορούς του κοινού κατά την διάρκεια των συναυλιών, σε τσακωμούς και πάλη.

    -Το τηλεοπτικό κανάλι CBS διέκοψε την μετάδοση του Alan Freed's Rock & Roll Dance Party όταν μία κάμερα έδειξε τον Frankie Lymon (αρχηγό του φωνητικού συγκροτήματος Frankie Lymon & The Teenagers) να χορεύει με μία λευκή.

    -Οι αστυνομικές αρχές του San Diego και της Florida προειδοποίησαν τον Elvis Presley ότι θα τον συνελάμβαναν εάν εξακολουθούσε να κουνάει τους γοφούς του κατά την διάρκεια των συναυλιών του.

    * 1956
    -Το ραδιοφωνικό δίκτυο ABC απαγόρεψε την μετάδοση του τραγουδιού του Cole Porter "Love for Sale" με την Billie Holiday από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, θεωρώντας το θέμα του πρόστυχο. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του δικτύου εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να παίζουν instrumental εκτελέσεις του τραγουδιού.

    -Τον Απρίλιο, τα μέλη του Συμβουλίου των Λευκών Πολιτών του Birmingham, στην Alabama, έσπασαν το πάλκο σε συναυλία του Nat King Cole και χτύπησαν τον καλλιτέχνη βλέποντας τις αντιδράσεις των κοριτσιών κατά την διάρκεια της συναυλίας.

    -Το αστυνομικό τμήμα του San Antonio, στο Texas, μάζεψε όλους τους Rock and roll δίσκους 45 στροφών από όλα τα τζουκ-μποξ της πόλης λέγοντας ότι αυτή η μουσική δεν ταιριάζει για την νεολαία

    -Τον Ιούνιο απαγορεύεται η μετάδοση του τραγουδιού "Transfusion" των Dot & Diamond από τα ραδιοφωνικά δίκτυα ABC, CBS, & NBC συμφωνώντας με την αιτιολογία του NBC, "Δεν υπάρχει κάτι αστείο γύρω από την μετάγγιση αίματος."

    * 1957
    -Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Ed Sullivan στις 7 Ιανουαρίου, οι παραγωγοί συνέστησαν στους καμεραμέν να δείξουν τον Elvis Presley μόνο από την μέση και πάνω.

    -Φοβούμενος τον "Ηδονιστικό ρυθμό" της Rock & roll μουσικής, στην μπάντα του Chicago, ο καρδινάλιος Stritch απαγόρεψε στους μαθητές όλων των καθολικών σχολείων να ακούνε Rock & roll μουσική.

    -Το Κογκρέσο συστήνει νομοθεσία που υποχρεώνει τους στιχουργούς να υποβάλλουν τους στίχους τους σε αρμόδια επιτροπή πριν από την ηχογράφηση, μετάδοση και πώληση των δίσκων.

    * 1958
    -Το Mutual Broadcasting System πέταξε όλους τους Rock & roll δίσκους από όλα του τα ραδιοφωνικά προγράμματα λέγοντας ότι πρόκειται για "Καταστροφική, μονότονη και θορυβώδικη μουσική."

    * 1959
    -Το κλασσικό instrumental του Link Wray "Rumble" απαγορεύτηκε από όλους τους Ρ/Σ των ΗΠΑ και ας μην είχε λόγια. Θεωρήθηκε ότι ο τίτλος του έσπρωχνε τους νέους στην βία. Όταν ο Wray πήγε να παίξει το κομμάτι αυτό σε μία συναυλία, ο παρουσιαστής Dick Clark σύστησε τον Wray και την μπάντα του στο κοινό, αλλά απέφυγε να πει το όνομα του κομματιού.

    -Θέλοντας να εξασφαλίσει την εμφάνισή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα American Bandstand, ο τραγουδιστής Lloyd Price δέχθηκε να διορθώσει τους στίχους του τραγουδιού του "Stagger Lee," αφαιρώντας όλες τις αναφορές που θεωρήθηκαν ότι ωθούσαν την νεολαία στην βία.

    * 1960
    -Τον Οκτώβριο πολλοί Ρ/Σ αρνούνται να παίξουν το "Tell Laura I Love Her," του Ray Peterson αποκαλώντας το "Death Disk."

    * 1962
    -Ο επίσκοπος της Νέας Υόρκης Burke, απαγορεύει στους μαθητές των Καθολικών σχολείων να χορεύουν "Twist."
    Θεωρεί ότι η Rythm & Blues μουσική και τα παράγωγά της είναι αντιχριστιανική.

    * 1963
    -Το FBI αρχίζει να συλλέγει πληροφορίες για τον φολκ τραγουδιστή Phil Ochs. Ο Ochs είναι ένας από τους δημοφιλείς τραγουδιστές που παρακολουθούσε το FBI κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. (Bob Dylan, Jim Morrison, Pete Seeger & Woody Guthrie).

    Bob Dylan αρνείται να παρουσιαστεί στο Ed Sullivan Show τον Φεβρουάριο γιατί οι παραγωγοί δεν τον άφηναν να τραγουδήσει το "Talking John Birch Paranoid Blues." (Μπράβο Μεγάλε…..)

    * 1964
    -Ο κυβερνήτης της Indiana, Matthew Welsh επιχειρεί να απαγορέψει το τραγούδι των Kingsmen "Louie, Louie." Η αιτιολογία είναι ότι έχει στίχο δυσανάγνωστο.

    * 1965
    -Μετά από έναν άγριο χορό σε μία συναυλία του στην Ευρώπη που κατέληξε με διαλυμένο το παντελόνι του ο P. J. Proby, δεν έλαβε πρόσκληση για το μουσικό σώου του ABC.

    -Ο Δήμαρχος του Cleveland, Ralph Locher, αφού παρακολούθησε μία συναυλία των Rolling Stones, απαγόρεψε όλες τις Rock συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στην πόλη του.

    -Το τραγούδι του Barry McGuire "Eve of Destruction" απαγορεύτηκε από όλους τους Ρ/Σ των ΗΠΑ γιατί θεωρήθηκε ότι ωθούσε την νεολαία στην αυτοκτονία.

    -Το single του Curtis Knight (featuring Jimi Hendrix) "How Would You Feel" παίχτηκε ελάχιστα από τους Ρ/Σ επειδή οι στίχοι του είναι ένας διάλογος μεταξύ μαύρων.

    -Τον Ιούνιο, όλοι οι Ρ/Σ στις ΗΠΑ απαγορεύουν το "I Can't Get No Satisfaction" των Rolling Stones με την αιτιολογία ότι οι στίχοι του κρύβουν σεξουαλικά υπονοούμενα.

    -Πολλοί Ρ/Σ απαγορεύουν το "Pictures of Lily" των Who επειδή οι στίχοι του έχουν αναφορές στον αυνανισμό.

    -Η δισκογραφική MGM αλλάζει το τραγούδι του Frank Zappa "Money" επειδή έχει σεξουαλικές αναφορές.

    * 1966
    -Ο Ρ/Σ WLS φέρνει ένα τοπικό γκρουπ να ηχογραφήσει το τραγούδι των Them "Gloria" επειδή κατά τη γνώμη τους ο στίχος "she comes in my room" είναι πολύ προκλητικός. Οι Shadows of Knight, το ηχογραφούν με άλλα λόγια και μπαίνουν στο top ten, ενώ η original εκτέλεση φτάνει μόνο μέχρι το # 71 στα charts.

    -Μία δήλωση του John Lennon τον Μάρτιο, που συγκρίνει την δημοτικότητα των Beatles με εκείνη του Ιησού, είχε σαν αποτέλεσμα να καούν δίσκοι και βιβλία των Beatles και να γίνουν διαδηλώσεις εναντίον τους. Ο Lennon είπε : "We're more popular than Jesus now."

    -Αφού τα ραδιόφωνα αρνήθηκαν να παίξουν το τραγούδι τους, οι Swinging Medallions πείστηκαν από την εταιρία τους να ηχογραφήσουν ξανά το "Double Shot (of My Baby's Love)" με άλλα λόγια.

    -Η αστυνομία επιχειρεί να διακόψει συναυλία του James Brown επειδή θεωρεί τον χορό του τραγουδιστή προκλητικό.

    -Μετά από έντονες πιέσεις, ο Lou Christie δέχεται να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού "Rhapsody in the Rain" που θεωρήθηκαν πολύ προκλητικοί.

    * 1967
    -Οι Rolling Stones συμφώνησαν να αλλάξουν τον στίχο του "Let's Spend The Night Together" για να εμφανιστούν στο Ed Sullivan Show τον Ιανουάριο. Οι παραγωγοί συνέστησαν στον Mick Jagger να αλλάξει την φράση από "Let's Spend The Night Together" σε: "Let's spend some time together."

    -Αντίθετα με την επιθυμία του Frank Zappa, η δισκογραφική του εταιρεία αφαίρεσε 8 στίχους από το τραγούδι "Let's Make the Water Turn Black."

    -Οι ραδιοπαραγωγοί έκοψαν το τραγούδι του Van Morrison "Brown Eyed Girl" επειδή οι στίχοι του είχαν αναφορές για πρόωρη εγκυμοσύνη. Ο Van Morrison έκανε μία διασκευή του τραγουδιού με ήπιους στίχους.

    -Οι παραγωγοί του Ed Sullivan Show ζήτησαν από τον Jim Morrison να αλλάξει τα λόγια στο "Light My Fire" προκειμένου οι Doors να λάβουν μέρος στο σώου τον Σεπτέμβριο. Ο Jim Morrison συμφώνησε να αλλάξει τον στίχο "Girl we couldn't get much higher" με μία ανώδυνη φράση. Κατά την διάρκεια όμως της ζωντανής εκτέλεσης του τραγουδιού, ο Jim Morrison τραγούδησε την original φράση. (Έεεεεεεετσι!!!!!!!)

    * 1968
    -Ένας Ρ/Σ στο El Paso, Texas, απαγορεύει όλα τα τραγούδια του Bob Dylan επειδή δεν μπορεί να καταλάβει τα λόγια. (Να γίνουν μέλη στο ΜΗ να τους τα …..αναλύσω!!!!)

    -Το single των Doors "Unknown Soldier" απαγορεύεται να βγει στον αέρα γιατί έχει αντιπολεμικό θέμα.

    -Ο Jim Morrison συλλαμβάνεται στην σκηνή στο New Haven, Connecticut, επειδή έκανε άσεμνες χειρονομίες κατά την διάρκεια μιας συναυλίας.

    -Φοβούμενοι ότι το "Street Fightin' Man" των Rolling Stones θα προκαλέσει φασαρίες κατά την διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών τον Σεπτέμβριο, οι Ρ/Σ του Chicago απαγορεύουν το τραγούδι. Κατά την διάρκεια της απαγόρευσης, το single κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Chicago.

    * 1969
    -Τον Ιανουάριο η αστυνομία της New York κατάσχει 30,000 αντίτυπα του άλμπουμ Two Virgins των John Lennon & Yoko Ono.

    -Η δισκογραφική εταιρία των Jefferson Airplane καθυστερεί επισήμως την κυκλοφορία του άλμπουμ Volunteers.

    -Τον Ιούλιο 40 κορυφαίοι Ρ/Σ αρνούνται να παίξουν το "The Ballad of John and Yoko" θεωρώντας ότι οι στίχοι του είναι βλάσφημοι επειδή αναφέρονται στον Ιησού και την σταύρωση. (“Christ you know it ain’t easy, You know how hard it can be. The way things are going, They ‘re gonna crucify me.”)

    -Όταν το πολυκατάστημα Hudson's, αρνήθηκε να πουλήσει το άλμπουμ των MC5, το γκρουπ συμφώνησε να βγάλει από το δίσκο "Kick Out The Jams." το επίμαχο τραγούδι "Motherfucker".

    * 1970
    -Ένα γκρούπ γνωστό σαν Movement to Restore Democracy ζήτησε την απαγόρευση της Rock μουσικής για να τελειώσει η ……..άνοιξη του Σοσιαλισμού στις ΗΠΑ.

    -Η δισκογραφική MCA έσπασε 18 συμβόλαια καλλιτεχνών, ισχυριζόμενη ότι οι στίχοι των τραγουδιών τους προωθούσαν τα σκληρά ναρκωτικά.

    -Με τις οδηγίες του Προέδρου Richard Nixon, ο αντιπρόεδρος Spiro Agnew έκανε δηλώσεις συσχετίζοντας τα ναρκωτικά με την Rock μουσική.

    -Φοβούμενος ότι το τραγούδι "Ohio" θα προκαλέσει βία έπειτα από την δολοφονία των τεσσάρων σπουδαστών στο Kent State University, ο κυβερνήτης James Rhodes επιχειρεί να θέσει το τραγούδι υπό απαγόρευση.

    -Γκρουπ πολιτών του Chicago, του Houston, της Tucson, και της Atlanta προσπαθούν να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες Rock συναυλίες στις πόλεις τους.

    -Ο Country Joe McDonald καταδικάστηκε σε πρόστιμο $500 για άσεμνη χειρονομία κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του.

    Janis Joplin καταδικάστηκε σε πρόστιμο $200 για αισχρολογία κατά την διάρκεια μιας συναυλίας της στην Tampa, Florida.

    * 1971
    -Πολλοί Ρ/Σ αλλάζουν τα λόγια στο "Working Class Hero" του John Lennon χωρίς την συγκατάθεση του Lennon ή της δισκογραφικής του εταιρίας.

    -Οι Ρ/Σ των ΗΠΑ απαγορεύουν το single "George Jackson" του Bob Dylan λόγω του πολιτικού του θέματος αλλά και για την λέξη "shit" σους στίχους του.

    -Τον Απρίλιο, η Επιθεώρηση Εγκλήματος του Illinois δημοσίευσε μία λίστα με τα δημοφιλέστερα Rock τραγούδια που περιέχουν αναφορές στα ναρκωτικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται το "Puff The Magic Dragon" των Peter, Paul & Mary και το "Yellow Submarine" των Beatles

    -Τον Μάιο, η Ομοσπονδιακή Επιθεώρηση Επικοινωνιών, στέλνει τηλεγραφήματα σε όλους τους Ρ/Σ απειλώντας τους με ανάκληση των αδειών λειτουργίας τους επειδή έπαιζαν Rock μουσική.

    -Η δισκογραφική Chrysalis Records αλλάζει τα λόγια στο "Locomotive Breath" των Jethro Tull χωρίς την συγκατάθεση του Ian Anderson, φοβούμενη ότι οι Ρ/Σ δεν θα παίξουν την original εκτέλεση που περιέχει τον στίχο "got him by the balls."

    * 1972
    -Τον Ιανουάριο η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, έστειλε μια αναφορά στους John Lennon & Yoko Ono, ειδοποιώντας τους ότι η άδεια παραμονής του Lennon στις ΗΠΑ είχε λήξει. Η αναφορά τους αποκαλούσε "Δυνατούς συνηγόρους στο πρόγραμμα αποπομπής του Nixon."

    -Ο δικαστής της Indiana General Theodore Sendak αποκάλεσε τις Rock συναυλίες "drug supermarkets."

    -Το τραγούδι του John Lennon "Woman is the Nigger of the World" απαγορεύεται σε όλη τη χώρα.

    -Οι Ρ/Σ απαγορεύουν το τραγούδι του John Denver "Rocky Mountain High," φοβούμενοι ότι η λέξη "high" αναφέρεται στα ναρκωτικά.

    * 1973
    -Το "Pusherman" του Curtis Mayfield διαμορφώνεται καταλλήλως ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί σε συναυλίες.

    -Η δισκογραφική Atlantic Records αποφασίζει να αλλάξει τον τίτλο και τα λόγια στο "Starfucker" των Rolling Stones για να αποφευχθούν οι ταραχές.

    -Ο Γερουσιαστής της New York, James Buckley γράφει μία αναφορά προς τις δισκογραφικές εταιρίες ζητώντας τους να συστήσουν στους καλλιτέχνες την αποφυγή της χρήσης των ναρκωτικών. Ειδ’ άλλως –τους τόνισε- η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση.

    * 1974
    -Ο Richard Crofoot επιχειρεί να απαγορεύσει όλες τις συναυλίες στο Richfield Coliseum επειδή του κατέδωσαν ότι χρησιμοποίησαν μαριχουάνα στην συναυλία του Elton John .

    * 1975
    -Οι Ρ/Σ αρνούνται να παίξουν το "The Pill" της Loretta Lynn επειδή αναφέρεται στον έλεγχο των γεννήσεων.

    -Τον Νοέμβριο ο Charles Boykin, κατηγορεί την Rock μουσική ότι είναι υπεύθυνη για τις πρόωρες εγκυμοσύνες των μαθητριών. Ο Boykin αναφέρει ότι οι 984 μαθήτριες στις 1000 βρέθηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης ακούγοντας Rock μουσική.

    * 1976
    -Ο Ρ/Σ RKO αρνείται να παίξει το "Tonight's The Night" του Rod Stewart μέχρι να αλλάξει ο στίχος "spread your wings and let me come inside".

    * 1978
    -Οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στο Βρετανικό γκρουπ Sex Pistols για την πρώτη τους Αμερικανική περιοδεία.

    * 1980
    -Η Mercury Records αρνείται να συνεργαστεί με τον Frank Zappa στο single "I Don't Wanna Get Drafted."

    -Μια αντιπροσωπεία γερουσιαστών του Κογκρέσου προτείνει ένα νομοθετικό διάταγμα και εισηγείται την φορολόγηση όσων καλλιτεχνών ασχολούνται στα τραγούδια τους με τα ναρκωτικά.

    * 1981
    -Ο Jeff Jochims ιδιοκτήτης ενός κλαμπ στην Iowa, πιστεύοντας ότι το Rock ευνοεί τα ναρκωτικά και το σεξ, καίει δίσκους αξίας $2,000.

    * 1982
    Ozzy Osbourne είναι ένας απαγορευμένος καλλιτέχνης στο San Antonio, Texas, μετά την σύλληψή του για υπαίθρια ούρηση στο Alamo. Ο Osbourne είναι επίσης απαγορευμένος και στις : Boston, Baton Rouge, Corpus Christi, Las Vegas, Philadelphia & Scranton, Pennsylvania.

    * 1983
    -Ο Roger Wilcher, υπουργός νεολαίας στην Emporia, Virginia, ζητάει από την πολιτεία να απομακρύνει το MTV από το τοπικό καλωδιακό σύστημα.

    * 1984
    -Οι κριτικοί μποϋκοτάρουν το “Born In The U.S.A.” του Bruce Springsteen επειδή στο εξώφυλλο o Bruce κατουράει μια Αμερικανική σημαία.

    * 1985
    -Οι γονείς του John McCullom μηνύουν τον Ozzy Osbourne, υποστηρίζοντας ότι το τραγούδι του "Suicide Solution" "βοήθησε, ή συμβούλεψε, ή ενθάρρυνε" τον γιο τους να αυτοκτονήσει.

    -Η MCA Records συστήνει στους Ρ/Σ να σταματήσουν να παίζουν το τραγούδι του Al Hudson "Let's Talk" επειδή οι στίχοι του έχουν σεξουαλικά υπονοούμενα.

    -Οι πιο κάτω καλλιτέχνες πέρασαν στην μαύρη λίστα και ονομάστηκαν "οι βρώμικοι δέκα-πέντε" : AC/DC, Black Sabbath, Cyndi Lauper, Def Leppard, Judas Priest, Madonna, Mary Jane Girls, Mercyful Fate, Motley Cruumel, Prince, Sheena Easton, Twisted Sister, Vanity, Venom, και οι W.A.S.P.

    -Τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος Ronald Reagan δηλώνει ότι η "ανήθικη" Rock μουσική δεν αξίζει συνταγματικής προστασίας.

    -Οι παραγωγοί της American Bandstand αρνούνται στην Sheena Easton να παρουσιάσει το τραγούδι της "Sugar Walls" επειδή ανήκει στους "βρώμικους δέκα-πέντε".

    -Τον Νοέμβριο η Recording Industry Association of America (RIAA) συμφωνεί με το National PTA να φτιαχτεί ένα ειδικό αυτοκόλλητο που θα μπαίνει πάνω σε όλους τους δίσκους που οι στίχοι τους έχουν αναφορές στο σεξ και στη βία.

    -Ο τίτλος του τραγουδιού του Marvin Gaye "Sanctified Pussy" αλλάζει σε "Sanctified Lady".

    -Η Columbia Records κλείνει το άλμπουμ των Rolling Stones “Dirty Work” σε ένα αδιαφανές κόκκινο πλαστικό για να κρύψει τα λόγια και τους τίτλους των τραγουδιών.

    * 1986
    -Μετά από τα παράπονα που εξέφρασε η Αραβο-Αμερικανική Αντιρατσιστική Επιτροπή, οι Cure ζήτησαν να αποσυρθεί από τα ραδιόφωνα το "Killing An Arab".

    -Τα Meyer Music Markets τοποθετούν στο άλμπουμ του Frank Zappa “Jazz from Hell” ένα αυτοκόλλητο με την ένδειξη "δυσνόητοι στίχοι", παρ’ όλο που το άλμπουμ είναι …… instrumental!!!!! (Εδώ γελάμε).

    -Η πρώτη κυρία Nancy Reagan αποσύρει το ενδιαφέρον της από ένα εντεκάωρο anti-drug Rock concert, επειδή οι οργανωτές αρνούνται να “πετάξουν έξω” καλλιτέχνες που είναι στην μαύρη λίστα.

    -Δύο οικογένειες μηνύουν το Βρετανικό Heavy Metal γκρουπ Judas Priest, υποστηρίζοντας ότι το άλμπουμ τους Stained Class του 1978 ενθάρρυνε τους δύο γιους τους να αυτοκτονήσουν.

    * 1987
    -Πολλά καταστήματα αρνούνται να παραλάβουν νέους δίσκους που περιέχουν την λέξη "fuck" στον τίτλο τους.

    -Τον Απρίλιο, ένας πλανόδιος πωλητής δίσκων συνελήφθη επειδή πούλησε το άλμπουμ των 2 Live Crew “2 Live Is What We Are” σε ένα δεκατετράχρονο αγόρι.

    -Οι Ρ/Σ στο Pittsburgh, New Orleans, Cincinnati, Minneapolis, Denver, και New York, απαγορεύουν το single του George Michael "I Want Your Sex".

    -Σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί η επικείμενη συναυλία των Beastie Boys, η πολιτεία του Jacksonville, Florida, περνάει μια οδηγία και ζητάει να μπει η ένδειξη "For Mature Audiences Only" πάνω στα εισιτήρια και τις διαφημίσεις.

    -Το MTV αρνείται να βγάλει στον αέρα το βίντεο των Replacements "The Ledge" επειδή οι παραγωγοί του φοβούνται μην κατηγορηθούν για συνεργεία σε τυχόν αυτοκτονίες ανηλίκων.

    * 1988
    -Μερικοί πωλητές αρνούνται να παραλάβουν τα άλμπουμ "Nothing's Shocking" των Jane's Addiction, το "Love Sexy" του Prince και το "Appetite for Destruction" των Guns 'N’ Roses, εξ αιτίας των εξωφύλλων τους.

    * 1989
    -Τον Ιανουάριο, ο Yusef Islam, (πρώην φολκ τραγουδιστής γνωστός ως Cat Stevens), επιδοκιμάζει την έκκληση του Αγιατολλάχ Χομεϊνί για τον θάνατο του συγγραφέα των “Σατανικών Στίχων” Salman Rushdie. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του, οι Ρ/Σ αποσύρουν τους δίσκους του από το ρεπερτόριό τους και ο ραδιοπαραγωγός Tom Leykis καίει τους δίσκους του Cat Stevens.

    -Ο δήμαρχος της New Iberia, Louisiana, με επείγουσα οδηγία απαγορεύει την ροκ μουσική σε άτομα που δεν έχουν παντρευτεί και που είναι κάτω από τα 17.

    -Μια διαφήμιση της Pepsi που χρησιμοποίησε το τραγούδι της Madonna "Like A Prayer", απεσύρθη επειδή ενοχλήθηκε μια θρησκευτική οργάνωση.

    -Οι Guns 'N Roses κόβονται από το πρόγραμμα για το AIDS "Rock And A Hard Place," εξ αιτίας των στίχων τους στο τραγούδι "One In A Million."

    -Οι ιθύνοντες του FBI στέλνουν μια επιστολή στο γκρουπ του ραπ N.W.A. λέγοντας ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το τραγούδι τους "Fuck The Police."

    * 1990
    -Στο Missouri, συστήνεται μία λίστα “απαγορευμένων” τραγουδιών, που οι στίχοι τους περιέχουν σεξουαλικά υπονοούμενα. Παρόμοιες λίστες, εμφανίστηκαν και σε άλλες 20 πολιτείες.

    -Μία αλυσίδα 200 περίπου μουσικών καταστημάτων, αναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να διαφημίσει κανένα δίσκο με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο. Μία άλλη αλυσίδα με περισσότερα από 400 καταστήματα, αναγγέλλει ότι προκειμένου να πουλάει τους δίσκους με τα αυτοκόλλητα, θα ζητάει από τους πελάτες αποδεικτικό ηλικίας. Μπροστά στον κίνδυνο της πτώσης των πωλήσεων, οι δισκογραφικές MCA, Arista, Atlantic, Columbia, Electra, Epic, EMI & RCA, καθιερώνουν επιτροπές λογοκρισίας των στίχων, για να αποφύγουν τα προειδοποιητικά αυτοκόλλητα επάνω στους δίσκους.

    -Το "Me So Horny" των 2 Live Crew, μπαίνει σε περιπέτειες. Η αστυνομική διεύθυνση στη Florida, απειλεί τους καταστηματάρχες των δισκοπωλείων με σύλληψη, εάν συνεχίσουν να πουλάνε τον συγκεκριμένο δίσκο.

    -Στο San Antonio, ένας καταστηματάρχης φυλακίστηκε επειδή πούλησε σε έναν 20χρονο το

    -Ένας δικαστής στην Carolina, έδωσε στα δισκοπωλεία δέκα μέρες προθεσμία, για να αποσύρουν όλα τα αντίτυπα του “Nasty As They Wanna Be” των 2 Live Crew.

    -Ένας Ρ/Σ στη Nebraska μποϋκοτάρει όλους τους δίσκους της K. D. Lang, επειδή δεν τρώει κρέας.

    -Στη Louisiana, δεν πωλείται κανένας δίσκος με αυτοκόλλητα σε άτομα κάτω των 17.

    * 1991
    -Το MTV, απορρίπτεται από 2 συνδρομητικά και καλωδιακά τηλεοπτικά συστήματα. Χρειάστηκαν 2 εβδομάδες για να το επαναφέρουν, μετά από την πτώση της θεαματικότητας.

    * 1992
    -Στην Washington, απαγορεύεται η πώληση "Ερωτικής Μουσικής", σε άτομα κάτω των 20.

    -Το "The Manson Family" του John Moran, είναι ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο.

    -Οι κριτικοί μποϋκοτάρουν όλα τα albums της Sinead O'Connor, επειδή έσκισε μία φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου II.

    * 1993
    -Δύο αλυσίδες καταστημάτων, αρνούνται να παραλάβουν το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana, εξ αιτίας του εξωφύλλου και του τραγουδιού "Rape Me".

    * 1994
    Marilyn Manson συνελήφθη από την αστυνομία στη Florida,για σκηνική βία με το "Adult Entertainment Code" .

    * 1995
    -Επειδή το "They Don't Care About Us" του Michael Jackson, θεωρήθηκε αντισημιτικό, ο Jackson άλλαξε τα λόγια.

    * 1996
    -Μία αλυσίδα καταστημάτων, αρνείται να παραλάβει το καινούργιο άλμπουμ της Sheryl Crow, επειδή ένα από τα τραγούδια, σχολιάζει αρνητικά την άδεια οπλοχρησίας.

    * 1997
    -Στο New Braunfels του Texas, ο 18χρονος John Schroder, συνελήφθη επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι του Marilyn Manson.

    -Οι τρεις ιδιοκτήτες του Lyric Hall στο Oxford του Mississippi, συνελήφθησαν επειδή έκλεισαν συμφωνία για live, με τους 2 Live Crew.

    -Η αστυνομική διεύθυνση της Philadelphia μήνυσε τους Crucifucks και την εταιρία τους, επειδή στο εξώφυλλο του δίσκου τους “Our Will Be Done”, είχαν τη φωτογραφία ενός νεκρού αστυνομικού.

    -Οι αρχές της πόλης Richmond στη Virginia, προσπάθησαν να ακυρώσουν μία συναυλία του Marilyn Manson.

    -Όσοι μαθητές των γυμνασίων της North Carolina, φορούσαν μπλούζες με συγκροτήματα Rock μουσικής …….απεβλήθησαν!!!!!

    * 1998
    -Μία συναυλία των Indigo Girls στη South Carolina, ακυρώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι τα μέλη της μπάντας είναι gay.

    -Στο Michigan, απαγορεύεται σε όλους τους κάτω των 17, να παρακολουθούν συναυλίες Rock συγκροτημάτων αν δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους.

    -Ο μαθητής Robert Parker, αποβλήθηκε από το σχολείο του, επειδή φορούσε μία μπλούζα με τον αριθμό "666".

    * 1999
    - Απαγορεύεται στους μαθητές των γυμνασίων του Wisconsin που είναι κάτω των 18, να δανείζονται το περιοδικό “Rolling Stone” από τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

    -Απαγορεύεται στους μαθητές του New Hampshire, να φοράνε μπλουζάκια του Marilyn Manson.

    -Οι αρχές του Kentucky, αρνούνται να προσκαλέσουν τον Blues τραγουδιστή Bobby Rush για συναυλίες, γιατί βρίσκουν το πρόγραμμά του πολύ ….σεξουαλικό.

    -Το "Swindler's Lust" των Public Enemy, μποϋκοτάρεται από τον Εβραϊκό Δικηγορικό Σύλλογο, γιατί θεωρούν ότι περιέχει αντισημιτικές αναφορές.

    -Το “Dark Side of the Spoon” των Ministry, δεν παραλαμβάνεται από τα δισκοπωλεία, γιατί στο εξώφυλλο δείχνει μία πολύ χοντρή γυναίκα γυμνή.

    -Μέλη εκκλησιαστικών κοινοτήτων στη Georgia, διαδηλώνουν για τη ματαίωση ενός Hard Rock Festival.

    -Ο Henry Hyde (μέλος του Κογκρέσου), συστήνει στα δισκοπωλεία να μην πουλάνε δίσκους Rock μουσικής σε άτομα κάτω των 17, αν δεν έχουν σημείωμα από τους γονείς τους με το γνήσιο της υπογραφής.

    Αυτά….








    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2581   /   29.07.2005, 12:22   /   Αναφορά
    Οπως πάντα... πολύ πολύ ενδιαφέρον! Αντε πάρε λίγα πιπέρια!
    #2582   /   29.07.2005, 13:11   /   Αναφορά
    Τότε υπήρχε λόγος για επανάσταση, η ροκ ήταν-είναι επανάσταση. Μόνο που σήμερα καταλήγει χωρίς αιτία.



    Επίσης προτείνω την απαγόρευση των στίχων ‘κι αν μ’αρέσει μπούμ-μπούμ’ της Σαμπρίνας και ‘τι κάνω μόνη μου μες το σαλόνι μου’ της Βανδή...!!! :)

    #2583   /   29.07.2005, 14:26
    that is ...for mature audience only!

    #2584   /   29.07.2005, 18:49   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας έγραψες Γιώργο για άλλη μια φορά!



    Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο σκοταδισμός κληρονομήθηκε από την εποχή του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ στη σημερινή σύγχρονη εποχή... Χωρίς μεγάλες παραλαγές θα έλεγα. Και μάλιστα σε μια χώρα που προπαγανδίζει την ελευθερία των κατοίκων της ως στοιχείο της κουλτούρας της... Απλά τώρα επιτρέπεται στους τραγουδιστές να ...κουνάνε τους γοφούς τους!



    Όπως έχουν πει και κάποιοι φτωχοί φίλοι μου από τριτοκοσμικές χώρες (αναφερόμενοι στα ΜΜΕ και την τεχνολογία):

    "Στην Αμερική έχουν τα πάντα και στην ουσία δεν έχουν τίποτα!"
    #2585   /   30.07.2005, 14:35   /   Αναφορά
    Τον Νοέμβριο ο Charles Boykin, κατηγορεί την rock μουσική ότι είναι υπεύθυνη για τις πρόωρες εγκυμοσύνες των μαθητριών. Ο Boykin αναφέρει ότι οι 984 μαθήτριες στις 1000 βρέθηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης ακούγοντας rock μουσική.



    Χμ...Ώστε το ροκ καταπολεμά στη στειρότητα...

    Όπως εκείνο το ζελέ τα σπυράκια...



    Θα το πω στον ξάδερφο μου.

    Είναι γυναικολόγος!

    #10637   /   05.12.2007, 13:07
    να το πεις στον επιστημονα να μαθει κι αυτος..........αλλα να του πεις οτι λειτουργει κυριως σε μικρες ηλικιες....οι μεγαλυτερες χρειαζονται havy metal ισως...........

    τι λεμε ρε παιδια;

    ποση βλακεια να αντεξει αυτος ο πλανητης ακομα;

    #2593   /   01.08.2005, 23:33   /   Αναφορά
    ¶ψογο το κείμενο!Μπράβο φίλος...Ρε συ Orfeus,όμως,δεν είναι άξιο αναφοράς,λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Η.Π.Α και για το τραγικό(χωρίς ελάφια :-D) της υπόθεσης του,το περιστατικό της δολοφονίας του "Dimebag" Darell Abbott,πρώην κιθαρίστα των Pantera στις 8/12/2004,επί σκηνής,σε συναυλία μe το νέο του γκρουπ-"Damageplan" στο Colombus του Ohio, από τον παράφρωνα Nathan Gale, επειδή θεωρούσε οτι ο "Dimebag" ήταν υπέυθυνος για την διάλυση των Pantera και οτι το γκρούπ του έκλεβε τους στίχους;;;
    #2595   /   02.08.2005, 11:47
    Αυτό Αιρετικέ μου το έχεις γράψει ξανά.

    Όπως βλέπεις όμως, σταματάω στο 1998.

    ¶σε δηλαδή που μάλλον αυτό το περιστατικό "πάει αλλού".



    :-)

    #3223   /   01.11.2005, 20:23   /   Αναφορά
    Τα τραγούδια στην πυρά του νεομακαρθισμού



    Στην πυρά! Μπορεί ο νεομακαρθισμός, που επιβλήθηκε στις ΗΠΑ να μη χρησιμοποίησε τη φράση της Ιεράς Εξέτασης για να συνοδέψει τη μαύρη λίστα των απαγορευμένων τραγουδιών - ίσως επειδή ακόμα και αυτή η λέξη «φωτιά» τείνει ν' απαγορευτεί. Στην πυρά όμως ρίχνει δεκάδες τραγούδια, που τα τοποθετεί σε «μπλακ - λιστ», αποδεικνύοντας πως ο παραλογισμός δεν έχει όρια. Στην πυρά, ο «Υπέροχος κόσμος» του Αρμστρονγκ, το «Ιμάτζιν» του Λένον, τραγούδια των «Μπιτλς», των «Ανιμαλς», του Φιλ Κόλινς, του Ντίλαν, του Γκάμπριελ, ακόμη και των τροβαδούρων Σάιμον και Καρφάνγκελ...



    Και αυτά βρίσκονται στον κατάλογο με τα 150 απαγορευμένα κομμάτια, που απεστάλη σ' όλους τους σταθμούς της χώρας της «ελευθερίας», προκειμένου να μην τα μεταδίδουν από τη συχνότητά τους. Στην πρώτη θέση, βέβαια, της τραγουδοαπαγόρευσης βρίσκονται οι «Rage Against the Machine», καθώς οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές απαγόρευσαν όλα ανεξαιρέτως τα τραγούδια του συγκροτήματος. Να σημειωθεί ότι στους «συνήθεις υπόπτους» για το «αμερικάνικο όνειρο», κατατάσσονται και πολλοί καλλιτέχνες, που λίγο - πολύ αυτό το «όνειρο» υπηρέτησαν (λ.χ., Σινάτρα). Και η απλούστερη εννοιολογικά χρήση των λέξεων φωτιά, θάνατος, πτήσεις, καταστροφή, αρκεί για να αποτελέσει το «κριτήριο» κατάταξης των τραγουδιών στη μαύρη λίστα των αμερικανικών καναλιών... Κατά τη «λογική» των συντακτών του καταλόγου, κάθε τραγούδι που περιέχει μια από αυτές τις λέξεις παραπέμπει στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη!!!



    Υπεύθυνο για τη σύνταξη αυτής της λίστας είναι το Clear Channel, το οποίο διαθέτει πάνω από 1.170 σταθμούς στις ΗΠΑ. Η λίστα της ντροπής, που αναμφίβολα αποτελεί ντοκουμέντο παράνοιας, είναι η εξής:



    AC/DC: Shot Down In Flames, Shoot To Thrill, Dirty Deeds, Highway To Hell, Safe In New York City, TNT, Hells Bells Ad Libs: The Boy From New York City Alice In Chains: Rooster, Sea Of Sorrow, Down In A Hole, Them Bone Alien Ant Farm: Smooth Criminal Animals: We Gotta Get Out Of This Place Louis Armstrong: What A Wonderful World Bangles: Walk Like An Egyptian Barenaked Ladies: Falling For The First Time Fontella Bass: Rescue Me Beastie Boys: Sure Shot, Sabotage Beatles: A Day In The Life, Lucy In The Sky With Diamonds, Ticket To Ride, Obla Di, Obla Da Pat Benatar: Hit Me with Your Best Shot, Love Is A Battlefield Black Sabbath: War Pigs, Sabbath Bloody Sabbath, Suicide Solution Blood, Sweat & Tears: And When I Die Blue Oyster Cult: Burnin' For You Boston: Smokin Brooklyn Bridge: Worst That Could Happen Arthur Brown: Fire Jackson Browne: Doctor My Eyes Bush: Speed Kills Chi - Lites: Have You Seen Her Dave Clark Five: Bits And Pieces Petula Clark: A Sign Of The Times The Clash: Rock The Casbah Phil Collins: In the Air Tonight Sam Cooke: Wonder World Creedence Clearwater Revival: Travelin' Band Cult: Fire Woman Bobby Darin: Mack The Knife Skeeter Davis: End Of The World Neil Diamond: America Dio: Holy Diver Doors: The End Drifters: On Broadway Drowning Pool: Bodies Bob Dylan: Knockin' On Heaven's Door Everclear: Santa Monica Shelly Fabares: Johnny Angel Filter: Hey Man, Nice Shot Foo Fighters: Learn To Fly Fuel: Bad Day Peter Gabriel: When You're Falling Gap Band: You Dropped A Bomb On Me Godsmack: Bad Religion Norman Greenbaum: Spirit In The Sky Green Day: Brain Stew Guns 'N' Roses: Knockin' On Heaven's Door Happenings: See You In September Jimi Hendrix: Hey Joe Herman's Hermits: Wonder World Hollies: He Ain't Heavy, He's My Brother Buddy Holly & the Crickets: That'll Be The Day Jan & Dean: Dead Man's Curve Billy Joel: Only The Good Die Young Elton John: Benny & The Jets, Daniel, Rocket Man Judas Priest: Some Heads Are Gonna Roll Kansas: Dust In The Wind Carole King: I Feel The Earth Move Korn: Falling Away From Me Lenny Kravitz: Fly Away Led Zeppelin: Stairway To Heaven John Lennon: Imagine Jerry Lee Lewis: Great Balls Of Fire Limp Bizkit: Break Stuff Local H: Bound For The Floor Los Bravos: Black Is Black Lynyrd Skynyrd: Tuesday's Gone Dave Matthews Band: Crash Into Me Paul McCartney & Wings: Live And Let Die Barry McGuire: Eve Of Destruction Don McLean: American Pie Steve Miller: Jet Airliner Megadeth: Dread And The Fugitive, Sweating Bullets John Mellencamp: Crumbling Down, I'm On Fire Martha & the Vandellas: Nowhere To Run, Dancing In The Streets Metallica: Seek And Destroy, Harvester Or Sorrow, Enter Sandman, Fade To Black Alanis Morissette: Ironic Mudvayne: Death Blooms Rick Nelson: Travelin' Man Nena: 99 Luft Balloons/99 Red Balloons Nine Inch Nails: Head Like A Hole Oingo Boingo: Dead Man's Party Paper Lace: The Night Chicago Died John Parr: St. Elmo's Fire Peter & Gordon: I Go To Pieces, A World Without Love Peter, Paul, & Mary: Blowin' In The Wind, Leavin' On A Jet Plane Tom Petty: Free Fallin' Pink Floyd: Run Like Hell, Mother P.O.D.: Boom Elvis Presley: (You're The) Devil In Disguise Pretenders: My City Was Gone Queen: Another One Bites The Dust, Killer Queen Rage Against The Machine, all songs Red Hot Chili Peppers: Aeroplane, Under The Bridge R.E.M.: It's The End Of The World As We Know It Rolling Stones: Ruby Tuesday Mitch Ryder & the Detroit Wheels: Devil With The Blue Dress Saliva: Click Click Boom Santana: Evil Ways Savage Garden: Crash And Burn Simon & Garfunkel: Bridge Over Troubled Water Frank Sinatra: New York, New York Slipknot: Left Behind, Wait And Bleed Smashing Pumpkins: Bullet With Butterfly Wings Soundgarden: Blow Up The Outside World, Fell On Black Days, Black Hole Sun Bruce Springsteen: I'm On Fire, Goin' Down, War Edwin Starr: War Steam: Na Na Na Na Hey Hey Cat Stevens: Peace Train, Morning Has Broken Stone Temple Pilots: Big Bang Baby, Dead And Bloated Sugar Ray: Fly Surfaris: Wipeout System Of A Down: Chop Suey! Talking Heads: Burning Down the House James Taylor: Fire And Rain Temple Of The Dog: Say Hello To Heaven Third Eye Blind: Jumper Three Degrees: When Will I See You Again 3 Doors Down: Duck and Run 311: Down Tool: Intolerance Tramps: Disco Inferno U2: Sunday Bloody Sunday Van Halen: Jump, Dancing In The Streets J. Frank Wilson: Last Kiss Yager & Evans: In The Year 2525 Youngbloods: Get Together Zombies: She's Not There.



    πηγή: http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=964428&textCriteriaClause=%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91&%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%9D&publDate=1/11/2005
    #5892   /   18.10.2006, 16:35   /   Αναφορά
    "-Ένας Ρ/Σ στη Nebraska μποϋκοτάρει όλους τους δίσκους της K. D. Lang, επειδή δεν τρώει κρέας. "

    Zντοινγκ...

    Η βλακεια στην Αμερικη,η υποκρισια και η ηλιθιοτητα δεν εχουν ορια...
    #8146   /   26.04.2007, 18:07   /   Αναφορά
    Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά δεν παίζονται. Απο την ημέρα που πάτησαν το πόδι τους στην Αμερική και άρχισαν να ζούν εκεί μέχρι σήμερα, έχουν φέρει στην Αμερική, τις ίδιες τις Η.Π.Α και σ' όλο τον πλανήτη όσα κακά δεν έχουν φέρει όλοι οι άλλοι λαοί μαζί. Η προσωποποίηση του Κακού του Στραβού και του Ανάποδου είναι. Μακριά απο 'μας.
    #8151   /   27.04.2007, 03:43   /   Αναφορά
    Χιχιχι



    Για γέλια και κλάματα είναι τελικά οι Αμερικάνοι από ανέκαθεν.

    Έγραψε ο συγγραφέας του κειμένου. Μπράβο!
    #8157   /   27.04.2007, 16:39   /   Αναφορά
    Oso pio polu eleutheria uparxei se mia xora, einai fusiko kai na uparxei mia antirisi se auti tin eleutheria, apo opiodipote akraio eite aristero i deksio kunima.



    Auti i eleutheria anedeikse group opos tous Doors, ton Marilyn Manson, tous Rage kai ena soro alous pou einai enantion opiodipote polutiko i koinoniko koinima.....



    ola ta ala einai perita.... kai to keimeno sou den einai tipota alo apo ena deigma tou ellinikou typou MME, opou vlepei monopleura, parapluroforei, kai vasikos prospathei na alaksei tin koini gnomi me mia salata apo liga gegonota, liga 'autos eipe o alos eipe', me liges apogoreuseis apo akraious, kai vasikos pragmata pou eginan apo edo kai apo ekei.....gia na mas dosei mia oikona enos kratous pou oute kan kserei, kai oute kan exei zusei o idios (kuriarximenos apo ta antiamerikanika sunaisthimata tou)....vasikos oti vreike sto internet, to ekopse sta metra tou kai to dimosieuse



    ala etsi einai giati i kamila koitaei tis ales kamiles kai tis koroideuei giati exoun oles kampoures...
    #8162   /   27.04.2007, 19:28
    Εσύ θεωρείς ότι στην Αμερική υπάρχει η ελευθερία που υπάρχει στην Ευρώπη;Και το ξέρω από προσωπικές εμπειρίες και γνωριμίες, όχι από τα ελληνικά ΜΜΕ.





    Θα με συγχωρέσεις, αλλά εδώ καθηγητές πανεπιστημίων στον χώρο της Ιστορικής-Αρχαιολογικής έρευνας, γυρνάνε πίσω στην Ευρώπη με τα χίλια, διότι απελπίζονται με τις απαγορεύσεις που δίνονται στη διδαχτική ύλη.

    Αλλά ναι, σε χώρους όπως είναι τα Μαθηματικά ή τα Ηλεκτρονικά, ναι, εκεί, δίδεται πλήρης ελευθερία. Και πολύ χρήμα. Γιατί όμως;




    #8161   /   27.04.2007, 18:35   /   Αναφορά
    Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις.

    Βέβαια όπως πάντα (όσο υπάρχει στη νεώτερη ιστορία), στην Αμερική όλα είναι υπερβολικά.



    Δεν παύει παρ' όλα αυτά, να αποτελεί "σημείο" έντονου προβληματισμού...
    #10603   /   02.12.2007, 12:08   /   Αναφορά
    Ευχαριστιούμε Οrfeus...
    #10606   /   02.12.2007, 13:58   /   Αναφορά
    Βάζεις ιδέες...κι'έτσι και μασήσουν κσι απαγορεύσουν καμμιά Κέλυ Κελεκίδου και τα συναφή,θα γίνουν στο τέλος η "ροκ του μέλλοντός μας" !
    #10631   /   05.12.2007, 11:18
    "Λογοκρισία τραγουδιών"....... χε! Αλλη μια πρακτικότατη μέθοδος για την αύξηση δημοτικότητας των καλλιτεχνών! Ασε μας ρε θείο Sam !!!

    #10638   /   05.12.2007, 13:13
    εξαρταται απο ποιους λογοκρινεται ενα κομματι και για ποιους λογους.δεν παιζει παντα μονο η διαφημιση,υπαρχουν κι αλλοι λογοι που ειναι πολυ πιο τρομακτικοι........π.χ. φοβος των ιθυνοντων μην τυχον κι ο λαος αρχισει να σκεφτεται και επαναστατησει ..... ή ακομα χειροτερα μην μας καψει ο θεος!(ο χριστος και η μανα του....)

    #13931   /   25.05.2008, 21:45   /   Αναφορά
    Μωρε μπράβο! Δεν φανταζόμουν ότι τέτοια γεγονότα φτάνουν μέχρι τόσο πρόσφατα....