ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Μουσική Τεχνολογία

    iPod: Η επανάσταση της μουσικής τεχνολογίας

    Η πιο διάσημη συσκευή στο χώρο των φορητών ψυχαγωγικών gadgets, το iPod της Apple, αποκτά επιτέλους χρώμα. Αιτία; Η ενοποίησή του με το «αδερφάκι» του, το iPod Photo. Έτσι στο νέο iPod, την ώρα που ακούμε κάποιο από τα 15.000 τραγούδια που χωράει η συσκευή, μπορούμε παράλληλα να βλέπουμε το εξώφυλλο του δίσκου, αλλά και slideshows με φωτογραφίες της επιλογής μας στην υψηλής ευκρίνειας έγχρωμη οθόνη των 65.536 χρωμάτων. Το άλλο καταπληκτικό της υπόθεσης είναι πως το iPod μπορεί να συνδεθεί με τηλεόραση ή κάποιον projector, κάτι που επιτρέπει ολόκληρες προβολές φωτογραφιών με μουσική επένδυση.

    Μήπως τελικά το iPod γίνει η 2η πιο «απαραίτητη» συσκευή, μετά το κινητό; Μήπως μας αποξενώσει ακόμα περισσότερο από το κοινωνικό μας περιβάλλον; Το άμεσο μέλλον θα το δείξει...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 25 Αύγ 2005
    Όλα γυρίζουν...
    Το iPod ενσωματώνει το ίδιο Click Wheel της Apple με αισθητήρα αφής που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPod mini. Χρησιμοποιείστε το για να πλοηγηθείτε στη μουσική σας στο iPod των 65.536 χρωμάτων με οθόνη ανάλυσης 220x176 pixel. Γυρίστε τον τροχό κύλισης και κάντε scroll εύκολα στις δεκάδες λίστες τραγουδιών, στα εκατοντάδες albums ή στα χιλιάδες τραγούδια.

    Ή προβάλλετε τις φωτογραφίες σας. Το iPod εμφανίζει ταυτόχρονα μέχρι και 25 thumbnails και μπορείτε να κάνετε scroll ανάμεσά τους κατά τον ίδιο τρόπο που κάνετε scroll στα τραγούδια. Όταν θελήσετε να δείτε μία φωτογραφία μόνη της στην οθόνη, απλά κάντε κλικ στο κεντρικό πλήκτρο του τροχού.



    Μουσική όλη μέρα
    Με το iPod μπορείτε να ακούτε τη μουσική σας για 15 ώρες με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας του. (2) Φανταστείτε αυτό: μπορείτε να πετάτε από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και να ακούτε ακόμα τα τραγούδια σας καθώς θα επισκέπτεστε τα Ιλίσια Πεδία. Καθώς βρίσκεστε καθ' οδόν, το iPod σας ενημερώνει για το χρόνο που σας απομένει μέχρι να τελειώσει η μπαταρία, κι όταν έρθει η ώρα, το iPod επαναφορτίζεται γρήγορα. Συνδέστε το στον υπολογιστή σας ή σε κάποια πρίζα (μέσω του φορτιστή ρεύματος που περιλαμβάνεται στη συσκευασία) και μπορείτε να το φορτίσετε μέσα σε 2 μόνο ώρες.

    Παρέα με το iTunes
    Ο τέλειος σύντροφος του iPod, το iTunes σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε την ψηφιακή μουσική και podcast συλλογή σας. Αναζητήστε αυτό που ψάχνετε στο iTunes Music Store ανάμεσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο τραγούδια, 11.000 audiobooks και 3.000 podcasts. Μουσική Jazz, Pop και Rock. Θέματα μυστηρίου, χρονικά ή θρίλερ. Κωμωδίες, ειδήσεις ή πολιτικά θέματα. Το iTunes Music Store έχει τα πάντα, από βιβλία μέχρι και ραδιόφωνο. Κάντε download σε ό,τι σας ενδιαφέρει και συγχρονίστε τα πάντα - συμπεριλαμβανομένου και των εικονογραφήσεων των album, των audiobook και των podcast - στο iPod σας χρησιμοποιώντας το USB 2.0 καλώδιο που περιέχεται ή το προαιρετικό FireWire καλώδιο. Ακόμα και οι φωτογραφίες σας μπορούν να αποθηκευτούν στο iPod σας, είτε μέσω του iTunes είτε μέσω του iPod Camera Connector. Μόλις τα συγχρονίσετε, όλα εμφανίζονται στο iPod, ώστε να μπορείτε να τα βλέπετε και να τα ακούτε όποια στιγμή θέλετε, οπουδήποτε.


    Το site του iTunes (www.itunes.com)


    Όσον αφορά τα CDs που ήδη έχετε, το iTunes σας διευκολύνει στο να μεταφέρετε τα αγαπημένα σας τραγούδια και album. Απλά εισάγετε ένα CD στο Mac ή στο PC σας και κάντε κλικ στο κουμπί Import. Μπορείτε να εισάγετε μουσική σε διάφορες μορφές, όπως MP3 ή ACC, και σε όποιο επίπεδο ποιότητας προτιμάτε. Επιλέξτε τον κωδικοποιητή Lossless της Apple για ποιότητα ήχου αντάξια με αυτήν του CD και για μέγεθος ίσο με το μισό του αυθεντικού μεγέθους του κάθε αρχείου. Και με την υποστήριξη USB 2.0 και FireWire, μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το περιεχόμενο ενός CD στο iPod σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

    Σημειώσεις:
    1. Η χωρητικότητα μουσικής υπολογίζεται με βάση τα 4 λεπτά ανά τραγούδι και κωδικοποίηση 128-Kbps AAC; η χωρητικότητα φωτογραφιών υπολογίζεται με βάση τις φωτογραφίες που μεταφέρονται στο iPod από το iTunes.
    2. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν περιορισμένο αριθμό κύκλων φόρτισης και ίσως από κάποιο σημείο κι έπειτα να πρέπει να τις αντικαταστήσετε. Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας καθώς και ο αριθμός κύκλων φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με τη χρήση και τις ρυθμίσεις.

    Χαρακτηριστικά
    - Έγχρωμη οθόνη LCD μεγέθους 2 ιντσών μεγάλης ευκρίνειας με περισσότερα από 65000 χρώματα
    - Έχετε έως και 15000 τραγούδια και έως και 25000 φωτογραφίες(1) όπου κι αν πάτε
    - Χρησιμοποιείστε το με Mac OS X ή Windows 2000/XP
    - Συγχρονίστε αυτόματα τη μουσική σας, τις φωτογραφίες σας και τις εικονογραφήσεις των album με το iTunes 4.9
    - Απολαύστε έως και 15 ώρες συνεχόμενα μουσική χάρη της εκτεταμένης διάρκειας ζωής της μπαταρίας (2)
    - Ανακατέψτε (Shuffle) τραγούδια στο βασικό μενού
    - Παίξτε μουσική σε MP3, AAC και Apple Lossless formats
    - Κάντε jogging άφοβα με την 25λεπτη προστασία από κραδασμούς
    - Δημιουργείστε και αποθηκεύστε λίστες τραγουδιών On-the-Go
    - Συγχρονίστε και φορτίστε το μέσω του καλωδίου USB 2.0 που εμπεριέχεται ή μέσω του προαιρετικού καλωδίου FireWire
    - Χρησιμοποιήστε το σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο και πάρτε μαζί σας τα αρχεία σας
    - Παίξτε παιχνίδια καθ' οδόν με ζωντανά χρώματα
    - Θυμηθείτε ραντεβού χρησιμοποιώντας το Alarm Clock/Sleep Timer
    - Συνδέστε το iPod με έναν projector ή μια τηλεόραση και κάντε ολοκληρωμένες προβολές με μουσική επένδυση
    - Αντιγράψτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο iPod σαν backup ή για να τις μεταφέρετε σε κάποιο άλλο σύστημα
    - Επιλέξτε ανάμεσα σε δεκάδες φανταστικά αξεσουάρ, που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iPod





    Σχετικά sites
    - Rainbow.gr
    - iTunes.com

    Για αγορά
    - Apple Store
    - Πλαίσιο
    - e-Shop.gr

    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzPopRockΜουσική Γενικά:ραδιόφωνο



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3425   /   22.11.2005, 21:18   /   Αναφορά
    Πολύ προσεγμένη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση jorge!!!

    Η χωρητικότητα του νέου iPod(15.000 τραγούδια), η δυνατότητα να αποθηκεύει και να

    προβάλλει φωτογραφίες αλλά και η ευκολία στη χρήση και η εμφάνιση του(ΟΜΟΡΦΟ!)

    ελκύουν πραγματικά!



    Θα μπορούσε όμως κάποιο μέλος να προτείνει κάτι εναλλακτικό που θα ενσωμάτωνε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του iPod και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μας κρατούσε online με τον μουσικό μας παράδεισο το ΜΗ όπου και να βρισκόμαστε???



    (Μήπως μας αποξενώσει ακόμα περισσότερο από το κοινωνικό μας περιβάλλον; Το άμεσο μέλλον θα το δείξει...)

    #3434   /   23.11.2005, 17:27   /   Αναφορά
    Μια πολυ καλη εναλλακτικη λυση ειναι το

    IAUDIO X5 20 GB MP3 player

    με περιπου 359€
    #9205   /   27.08.2007, 18:12   /   Αναφορά
    to apolito media player...





    mono pou thelei poles patentes wpos apokleistika diko tou programa dn paizei wma. alla programata giana to anagnorisei san exoteriko skliro. ktlp

    #11876   /   13.02.2008, 13:13   /   Αναφορά
    Το έχω κι εγω έιναι τέλειο και αδύνατο.
    #11881   /   13.02.2008, 15:33   /   Αναφορά
    Εγώ περιμένω να πέσουν οι τιμές.... αν και έτσι όπως πάμε σε λίγο θα έχουμε μικροσυσκευή η οποία θα ενσωματώνει κινητό τηλέφωνο, internet, φωτ. κάμερα, βιντεοκάμερα, i-pod, τηλεόραση κλπ. Όλα σε ένα. Αυτό κ αν θα'ναι αποξένωση. Λοοοοοοολλλλλλ.......
    #22107   /   13.03.2011, 12:32
    Ε οπως καταλαβαινεις εχουν βγει συσκευες που κανουν ολα οσα προειπες και περισσοτερα...Τωρα μενει να μας ψηνουν και καφε!!!!! :D

    #19580   /   01.02.2010, 13:26   /   Αναφορά
    Καλά ολα αυτά ρε παιδιά τα ψηφιακά αλλά από την στιγμή που έχεις ένα τέτοιο σύστημα στα χέρια σου που δεν αναπαράγει wav αρχεία πως να ακούσεις μουσική και ήχο με ποιότητα, ακόμη και αν χρησιμοποιείς τα καλυτερα ακουστικά "ψείρες"? Αυτά τα mp3 μας έχουν κατστρέψει την απόλαυση των αρμονικων της μουσικης που θέλουμε όλοι να απο λαμβάνουμε!
    Administrator
    #22109   /   13.03.2011, 12:49
    Το χειρότερο απ' αυτό που λες είναι οτι πλέον πολλοί ακούνε μουσική από το ...YouTube οπου η ποιότητα ζήτημα να είναι 128kbps...