ελληνική μουσική
    523 online   ·  210.846 μέλη
    "H ζωή μου στην Κρήτη, από το '72 που γεννήθηκα στα Χανιά ως το '95 που έφυγα, ήταν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι. Μια μελωδία ασταμάτητη μέσα από ζωντανές ακροάσεις στα Ανώγεια και στα μοιρολόγια του Λουδουβίκου αρχικά, αλλά κι από βινύλια, ραδιόφωνα, ωδεία...

    Κι ενώ οι Αντικατοπτρισμοί και οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς κόντευαν να λιώσουν στο πικάπ, γύρω στο '85 στ' αυτιά μου έφταναν ούτια, κανονάκια και μπαγλαμάδες μπλεγμένα με τη φωνή του Παπάζογλου, της Σοφίας Διαμαντή κι ύστερα και του ίδιου του Ξυδάκη. Πέντε χρόνια αργότερα, στο Βενιζέλειο ωδείο στα Χανιά με θάμπωσε η μουσική του Βίλα Λόμπος κι, αργότερα στην Αθήνα, στο Ωδείο του Κώστα Κλάβα όπου έκανα θεωρητικά της μουσικής με τον Μπάμπη Κανά, το Πρώτο κονσέρτο για πιάνο, τρομπέτα κι έγχορδα του Σοστακόβιτς έγινε μια από τις πιο αγαπημένες μου μουσικές..."
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 06 Ιαν 2006
    Στην Music Page του Λεωνίδα Μαριδάκη μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό, όπως MP3, φωτογραφίες και πληροφορίες για τη δισκογραφία του:
    www.avadista.musicheaven.gr

    Tags
    Μουσικά Όργανα:ΈγχορδαΚαλλιτέχνες:Λεωνίδας Μαριδάκης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε