ελληνική μουσική
692 online   ·  210.187 μέλη
"H ζωή μου στην Κρήτη, από το '72 που γεννήθηκα στα Χανιά ως το '95 που έφυγα, ήταν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι. Μια μελωδία ασταμάτητη μέσα από ζωντανές ακροάσεις στα Ανώγεια και στα μοιρολόγια του Λουδουβίκου αρχικά, αλλά κι από βινύλια, ραδιόφωνα, ωδεία...

Κι ενώ οι Αντικατοπτρισμοί και οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς κόντευαν να λιώσουν στο πικάπ, γύρω στο '85 στ' αυτιά μου έφταναν ούτια, κανονάκια και μπαγλαμάδες μπλεγμένα με τη φωνή του Παπάζογλου, της Σοφίας Διαμαντή κι ύστερα και του ίδιου του Ξυδάκη. Πέντε χρόνια αργότερα, στο Βενιζέλειο ωδείο στα Χανιά με θάμπωσε η μουσική του Βίλα Λόμπος κι, αργότερα στην Αθήνα, στο Ωδείο του Κώστα Κλάβα όπου έκανα θεωρητικά της μουσικής με τον Μπάμπη Κανά, το Πρώτο κονσέρτο για πιάνο, τρομπέτα κι έγχορδα του Σοστακόβιτς έγινε μια από τις πιο αγαπημένες μου μουσικές..."
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 299 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 06 Ιαν 2006
Στην Music Page του Λεωνίδα Μαριδάκη μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό, όπως MP3, φωτογραφίες και πληροφορίες για τη δισκογραφία του:
www.avadista.musicheaven.gr

Tags
Μουσικά Όργανα:ΈγχορδαΚαλλιτέχνες:Λεωνίδας Μαριδάκης



Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε