ελληνική μουσική
95 online   ·  209.541 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

Λεξικό Μουσικών Όρων

Κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα από τις εκδόσεις Νάκα ένα μουσικό λεξικό: το Λεξικό Μουσικών Όρων. Πρόκειται για το 3ο βιβλίο της Βάσως Κιούση, καθηγήτριας πιάνου και θεωρητικών, αλλά και διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Είτε είστε σπουδαστές, είτε επιθυμείτε να μυηθείτε στον κόσμο της μουσικής, νομίζω πως αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το συγκεκριμένο Λεξικό...
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge ίδρυσε το MusicHeaven το 2002, ως μετονομασία του GreekMusiciansHeaven που είχε δημιουργηθεί το 1997 στο εργαστήριο των Μηχ. Η/Υ στην Πάτρα. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει ...
Τρίτη 09 Μαΐ 2006
Δελτίο Τύπου

Το Λεξικό Μουσικών Όρων είναι ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τους σπουδαστές των ωδείων, των μουσικών σχολών αλλά και για τον αναγνώστη που επιθυμεί να μυηθεί σε θέματα μουσικής. Παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για τα είδη της μουσικής στο πέρασμα των αιώνων, τις σχολές και τα ρεύματα που κατά καιρούς κυριάρχησαν σε καθένα απ΄ αυτά, ζητήματα θεωρίας της μουσικής, τη μουσική σημασιογραφία, διάφορα είδη μουσικών συνθέσεων, τους δημοφιλέστερους χορούς και τα μουσικά όργανα.Πραγματεύεται την εξέλιξη της μουσικής από την αρχαία εποχή μέχρι τα πρόσφατα μουσικά φαινόμενα και περιέχει πλήθος λημμάτων για την αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή, τη λαϊκή, τη δυτική έντεχνη, ως και τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.


Η συγγραφέας κα Βάσω Κιούση
Το Λεξικό συμπληρώνεται από ευρετήριο ξενόγλωσσων όρων, που είτε παραπέμπουν στην αντίστοιχη ελληνική ορολογία, είτε αναπτύσσονται σε λήμματα στην περίπτωση που είναι καθιερωμένοι με τη λατινική γραφή τους.

Σχετικά Links
- Αγοράστε το βιβλίο από τον Νάκα
- Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού
- Βιογραφικό Βάσως Κιούση
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

marakiasteraki Chat
Σολίστ
#12855   /   06.04.2008, 06:59   /   Αναφορά
Το εχω παρει....
axilleas23 Chat
Σολίστ
#18959   /   29.09.2009, 00:26   /   Αναφορά
Το έχω αγοράσει.
Είναι καλή έκδοση!
ufoghinos Chat
Περαστική Νότα
#19896   /   03.04.2010, 16:25   /   Αναφορά
αξίζει να το αγοράσουμε? όποιος το έχει ας απαντήσει