ελληνική μουσική
    726 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

    Λεξικό Μουσικών Όρων

    Κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα από τις εκδόσεις Νάκα ένα μουσικό λεξικό: το Λεξικό Μουσικών Όρων. Πρόκειται για το 3ο βιβλίο της Βάσως Κιούση, καθηγήτριας πιάνου και θεωρητικών, αλλά και διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

    Είτε είστε σπουδαστές, είτε επιθυμείτε να μυηθείτε στον κόσμο της μουσικής, νομίζω πως αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το συγκεκριμένο Λεξικό...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 09 Μαΐ 2006
    Δελτίο Τύπου

    Το Λεξικό Μουσικών Όρων είναι ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τους σπουδαστές των ωδείων, των μουσικών σχολών αλλά και για τον αναγνώστη που επιθυμεί να μυηθεί σε θέματα μουσικής. Παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για τα είδη της μουσικής στο πέρασμα των αιώνων, τις σχολές και τα ρεύματα που κατά καιρούς κυριάρχησαν σε καθένα απ΄ αυτά, ζητήματα θεωρίας της μουσικής, τη μουσική σημασιογραφία, διάφορα είδη μουσικών συνθέσεων, τους δημοφιλέστερους χορούς και τα μουσικά όργανα.



    Πραγματεύεται την εξέλιξη της μουσικής από την αρχαία εποχή μέχρι τα πρόσφατα μουσικά φαινόμενα και περιέχει πλήθος λημμάτων για την αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή, τη λαϊκή, τη δυτική έντεχνη, ως και τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.


    Η συγγραφέας κα Βάσω Κιούση




    Το Λεξικό συμπληρώνεται από ευρετήριο ξενόγλωσσων όρων, που είτε παραπέμπουν στην αντίστοιχη ελληνική ορολογία, είτε αναπτύσσονται σε λήμματα στην περίπτωση που είναι καθιερωμένοι με τη λατινική γραφή τους.

    Σχετικά Links
    - Αγοράστε το βιβλίο από τον Νάκα
    - Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού
    - Βιογραφικό Βάσως Κιούση




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #12855   /   06.04.2008, 06:59   /   Αναφορά
    Το εχω παρει....
    #18959   /   29.09.2009, 00:26   /   Αναφορά
    Το έχω αγοράσει.
    Είναι καλή έκδοση!
    #19896   /   03.04.2010, 16:25   /   Αναφορά
    αξίζει να το αγοράσουμε? όποιος το έχει ας απαντήσει