ελληνική μουσική
238 online   ·  209.865 μέλη
Τέτοιους δίσκους να μου στέλνετε και δε θέλω τίποτ' άλλο, ειλικρινά. Μπορείτε;

Με δίσκους σαν το Hyperfly του Αλβέρτου Παναγιωτόπουλου νιώθω να ανακαλύπτω ακόμα μελωδίες, αλλά και την ηδονή του να πετάω στα σκουπίδια όλα τα υπερπροβεβλημένα σουξεδάκια παντός είδους και του "εντέχνου" συμπεριλαμβανομένου...

Ακούστε το ηχητικό!
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 298 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 11 Μαΐ 2006
Δεύτερος δίσκος λοιπόν για τον ντράμερ και συνθέτη Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στους καλλιτεχνικούς κύκλους και τη δισκογραφία είναι γνωστός με το όνομα Albert. Τον Albert έχουμε τη χαρά να τον φιλοξενούμε και στο MusicHeaven, τόσο ως μέλος με το όνομα ...Albert, όσο και ως κάτοχο της Music Page www.albert.musicheaven.gr.

Το δεύτερο cd λοιπόν του Αλβέρτου Παναγιωτόπουλου βγήκε σε κυκλοφορία το Φεβρουάριο του 2006 και έχει τίτλο Hyperfly. Στο Hyperfly (υπερπέταγμα) τo ταξίδι του Albert μέσα από πολυεθνικά μελωδικά τοπία συνεχίζεται, με όχημα και πάλι ένα μίγμα μουσικών ιδιωμάτων.


Albert Band & Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος (Albert)


Σε σχέση με τον πρώτο δίσκο Albert, εδώ τα blues-rock και Funk στοιχεία ειναι πολύ πιο έντονα, με δύο δυνατά τραγούδια να αποδίδονται από τη Karen Solomon και τον ίδιο το συνθέτη, ενώ δε λείπουν τα smooth Jazz και Latin χρώματα.

Πέρα από το "μουσικό" του πράγματος, αξίζει να σταθεί κάποιος και στην ψυχοσύνθεση του συνθέτη, ο οποίος γράφει στο εσωτερικό του δίσκου:

"Πλήθος είναι οι λόγοι που οι άνθρωποι πιέζονται και αποπροσανατολίζονται: Αμέτρητες πληροφορίες, πολλαπλές ανάγκες, συστήματα αξιών και πρότυπα... Ο καθένας παραμένει στα τοίχη του, δυσκολευόμενος να επικοινωνήσει με τους άλλους και να κατανοήσει την ουσία του κόσμου γύρω του. Μόνο όταν ο άνθρωπος κατορθώσει να υπερβεί τις αιτίες που τον καθηλώνουν και τον απομονώνουν θα ανακαλύψει τον αληθινό εαυτό του και τον προορισμό του στη γη. Τότε θα νιώσει τη συμπάθεια και την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον του και θα γίνει ικανός να μοιραστεί τα δώρα της ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας"


Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος (Albert)


Πολλοί μουσικοί που συμμετείχαν στο Visionary World είναι και εδώ παρόντες (Λαδόπουλος, Ρακόπουλος, Ορφανός, Ζευγόλης, Τσοβάρας), ενώ υπάρχουν και νέες παρουσίες όπως αυτή του Μάνου Λούτα στο μπάσο και του Δημήτρη Κατραντσιώτη στα πλήκτρα.

Κορυφαία στιγμή του δίσκου το κομμάτι To Sing My Song που μπορείτε να ακούσετε και στο MP3 player του MusicHeaven επάνω δεξιά σε αυτή τη δημοσίευση.


Tags
Μουσικά Είδη:FunkJazzLatinΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε