ελληνική μουσική
255 online   ·  209.174 μέλη

Καλλιόπη Βέττα & Καίτη Κουλλιά(cafe americain)

krios80
Φθασμένος
Chat
27.03.2007, 22:34
Την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Cafe Αmericain η Καλλιόπη Βέττα και η Καίτη Κουλλιά ενώνουν τις φωνές τους και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και επιλογές από τραγούδια της Ανατολής και της Δύσης όπου μας καλούν να τα τραγουδήσουμε όλοι μαζί παρέα.

Μαζί τους:
Γιάννης Κ. Ιωάννου στο πιάνο
Μιχάλης Ανδρονίκου κιθάρα - μπουζούκι - μαντολίνο - κλαρινέτο
Σωκράτης Γανιάρης κρουστά - φωνητικά
και η Μαρία Νίττη στο ακορντεόν

Ενορχήστρωση - καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Κ. Ιωάννου


Καλλιόπη Βέττα
Η Καλλιόπη Βέττα γεννήθηκε στο Λιβαδερό Κοζάνης. Από τα γυμνασιακά της χρόνια άρχισε να τραγουδάει με το συγκρότημα του αδερφού της (μουσικού και συνθέτη) Βαγγέλη Βέττα. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία της Μόσχας, όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών της τραγουδούσε στο ελληνικό συγκρότημα "Ερμής".

Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών παρακολουθώντας μαθήματα λυρικού τραγουδιού.

Την ίδια περίοδο συνεργαζεται με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε πολλές συναυλίες σε όλη τη χώρα και συμμετέχει στο δίσκο του "Χαρματούσα". Ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε σχολείο.

Από το 1995, που άρχισε η συνεργασία της με τον συνθέτη και μαέστρο Γιάννη Κ. Ιωάννου, έβγαλε 9 προσωπικούς δίσκους, με τελευταίο το άλμπουμ «Best of Kalliopi Vetta» τον Μάρτιο του 2007 σε επιμέλεια του Κώστα Ζουγρή και συνεργάστηκε με σημαντικά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής.


Καίτη Κουλλιά
Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και με αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Την ίδια περίοδο για τρία περίπου χρόνια παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη σχολή του Σίμωνος Καρρά και ταυτόχρονα θεωρία της Ευρωπαϊκής μουσικής στο πρότυπο μουσικό ωδείο Πειραιά.

Σε ηλικία 21 ετών συνεργάζεται με τη Μαρίζα Κωχ και εμφανίζεται μαζί της σε συναυλίες και μουσικές παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού με το Λύκειο Ελληνίδων Αθήνας, καθώς και μεμονωμένες εμφανίσεις μαζί με τη Σαββίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Κώστα θωμαϊδη, Μαρία Δημητριάδη κ.α.

Στη δισκογραφία εμφανίζεται με συμμετοχές σε δουλειές των: Μαρίζα Κωχ, Χρήστου Τσιαμούλη, Μιχάλη Κουμπιού, Αναστασίας Μουτσάτσου, Κώστα Μακεδόνα, Ορφέα Περίδη. Το 1996 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Αύρα θαλασσινή" της οποίας την επιμέλεια και παραγωγή έχει ο Χρήστος Τσιαμούλης. Το 1999 ακολουθεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο "Εδώ Ξυπνούν Τα Όνειρα".ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος
Cafe Αmericain
(Βασ. Όλγας 196)

Ημερομηνίες και ώρες
Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου 2007

Τηλέφωνο επικοινωνίας
2310 410124

#1