ελληνική μουσική
269 online   ·  209.181 μέλη

O Βασίλης Μπαμπούνης στο Ξυλουργείο του Μύλου

sofitapicha
Βασική Νότα
Chat
10.05.2007, 13:11
Τα παράξενα πουλιά δεν πετάνε/ Βασίλης Μπαμπούνης

Κείμενο:Σοφίτα Πίχα
Είναι γνωστό πως οι περισσότερες μουσικόφιλες γυναίκες έλκονται από τους ντράμερς! Τώρα, αν ο ντράμερ τυγχάνει να έχει βγάλει ένα πολύ αξιόλογο δίσκο, να είναι ωραίο παιδί με άφθονο χιούμορ, να ερμηνεύει με θεατρικότητα και ζεστασιά όλα του τα τραγούδια και η χρειά του να θυμίζει παθιασμένο έγχοδρο, ε τότε αυτόματα συγκαταλέγεται στις σημαντικες νέες παρουσίες στο τραγούδι.
Αναφέρομαι στον Βασίλη Μπαμπούνη, τραγουδιστή, παραγωγό, ενορχηστρωτή και εκτελεστή του πρώτου δίσκου του με τίτλο «Τα παράξενα πουλιά δεν πετάνε» σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη, και διεύθυνση παραγωγής Γιάννη Ζουγανέλη. Εκτός από τις μονάδικές του ερμηνείες, παίζει ντραμς, μπάσο, keyboards, πιάνο, κιθάρες ενώ κάνει ακόμα και φωνητικά.
Πρόκειται για ένα cd εμπλουτισμένο με μια δυναμική πολυμορφία που συνδυάζει το έντεχνο, το Rock και το ηλεκτρονικό. Τα ηλεκτρικά στοιχεία αναδύωνται ενορχηστρωτικά δημιουργόντας ένα εναλλακτικό ηχόχρωμα χωρίς όρια και στεγανά. Απευθύνεται σε όλους όσους παραπονιούνται πως δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογοι καλλιτέχνες που να είναι ικανοί να ταράξουν τη μονοτονία της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας.
Ο ίδιος δηλώνει πως προσπαθεί να συμβάλει στην αναίρεση των μουσικών συνόρων, που πολώνουν την μουσική σε εμπορική και μη εμπορική και που εντέλει στέκονται εμπόδιο στην άνθισή της. Το λοιπόν, προβλέπω να πετυχαίνει τον στόχο του...έχω κληρονομικό χάρισμα...(μπρρρ!!!)
Ο Βασίλης Μπαμπούνης θα παρουσιάζει τα τραγούδια του στις 14 Μαΐου στο "Ξυλουργείο" του Μύλου. Παράλληλα θα ακουστούν και τραγούδια των Depeche Mode, Ντέιβιντ Μπάουι, Λου Ριντ, Λεονάρντ Κοέν, U2 και άλλων, σε ανατρεπτικές διασκευές.
Οι μουσικοί που τον πλαισιώνουν είναι οι: Αλέκος Γεωργουλόπουλος (κιθάρα), Κοσμάς Μπρούσαλης (drums), Βάλι Ιωάννου (πλήκτρα), Λευτέρης Βαρθάλης ( μπάσο).
Έναρξη στις 9.30 μ.μ. και είσοδος 10 ευρώ.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 10-05-2007 13:19 ]


#1   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
10.05.2007, 13:18
sofitapicha, υπάρχει ήδη ένα topic για το cd του Βασίλη, εδώ...

Επειδή αναφέρεσαι στην εμφάνισή του στον "Μύλο", αλλάζω τον τίτλο αυτού του topic.

#2