Παράθεση:
Το μέλος stipiothliptis στις 29-05-2007 στις 10:46 έγραψε...
Παράθεση:
Το μέλος movflower στις 28-05-2007 στις 22:16 έγραψε...
Για να είμαι ειλικρινής, δεν διάβασα τη συγκεκριμένη σελίδα, που έδωσα στον gogere,την θεωρώ όμως καλή για πρώτη επαφή με την συγκεκριμένη γλώσσα. |
|
Πρότεινες μια σελίδα για ενημέρωση ενώ δεν την είχες διαβάσει? Και πως την θεωρείς καλή? Με συγχωρείς για την παρατήρηση αλλά το σχήμα είναι λίγο οξύμωρο…
Παράθεση:
Το μέλος movflower στις 28-05-2007 στις 22:16 έγραψε...
Εξάλλου δεν με ενδιαφέρει η φιλοσοφία των οπαδών της Εσπεράντο αλλά προτιμώ να καταπιαστώ με την ουσία, που είναι η εκμάθηση της. Ακριβώς όπως με οποιαδήποτε ξένη γλώσσα. |
|
Το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξες εσύ και ήταν αναμενόμενο να περιμένεις σχόλια… Σωστά? Μίλησες για μια γλώσσα η οποία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι εύκολη στην εκμάθηση για Ευρωπαίους ώστε να διευκολύνει την διεθνή Ευρωπαϊκή επικοινωνία. Έδωσες ένα λινκ:
«Η ελληνική ιστοσελίδα www.esperanto.gr προσφέρει αρκετές πληροφορίες, καθώς και μεθόδους εκμάθησης» κτλ. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν σε ενδιαφέρει η φιλοσοφία των οπαδών της esperanto, εμείς οι υπόλοιποι σχηματίσαμε (εάν δεν είχαμε από πριν) κάποια γνώμη την οποία και αναφέρουμε στο θεμα σου αυτό. Και να σου πω και το άλλο. Το πρώτο που ψάχνει κανείς όταν έχει να κάνει με κάτι καινούργιο είναι να μάθει γι’ αυτό. Κι εγώ προσωπικά που δεν ήξερα, έμαθα κάποια πράγματα από την σελίδα που πρότεινες. Πιθανών εάν άκουγα την γλώσσα να μιλιέται, να μου άρεσε η χροιά της πχ…και να είχα να κάνω σχόλια και ως προς αυτό! Για την ώρα όμως μόνο για την φιλοσοφία της αναγκαιότητας της χρήσης της μπορώ να μιλάω…
|
|
Μπορεί να φαίνεται οξύμωρον, δεν διαφωνώ. Όμως τη σελίδα, την έδωσα καθαρά για πληροφοριακούς σκοπούς, σε ένα παιδί, που ήθελε να μάθει κάποια πράγματα για την Εσπεράντο, αλλά και να δει περί τίνος πρόκειται.
Θεώρησα ότι για ένα Έλληνα, η ορθότερη σελίδα Εσπεράντο στο ίντερνετ, είναι η Επίσημη Ελληνική σελίδα της Εσπεράντο. Η επίσημη, όχι κάποιο τυχαίο λεξικό, που κι από αυτά υπάρχει πια πληθώρα στο Διαδύχτιο αλλά σε άλλες ξένες γλώσσες.
:))))))))
Η φιλοσοφία τους, δεν με ενδιαφέρει, όπως προείπα. Στο πρώτο μου ποστ, είπα απλά ότι άρχισα να την διδάσκομαι και έγραψα μια μικρή παράγραφο για την Εσπεράντο. Και σαφώς, άνοιξα το θέμα για συζήτηση, η οποία έγινε πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη, οφείλω να πω. Και το χαίρομαι! :)))))
Όμως το να μην σε ενδιαφέρει η φιλοσοφία κάποιου αντικειμένου, δεν σημαίνει ότι δεν το έψαξες κιόλας. Βρήκα για την ακρίβεια, λογοτεχνικά, μεταφράσεις αρχαίων ελληνικών κειμένων, πολιτική, φιλοσοφία, όλα γραμμένα στην Εσπεράντο. Και αυτό μου κίνησε την περιέργεια. Γιατί στο μεταξύ, είχα ξεχάσει τι είναι αυτό. Και με ένα κλικ στην Βικιπαιδεία, το θυμήθηκα. Δεν μπήκα στο ελληνικό σάιτ, αφού κινούμαι με την ίδια ευκολία σε κείμενα ξενόγλωσσα. Έχω μια αγάπη για τις γλώσσες γενικά και αφού διαρκεί ένα χρόνο η εκμάθηση της, είπα να την μάθω, παράλληλα με 1 άλλη, ευρωπαϊκή γλώσσα. Δεν χάνω τίποτα, πιστεύω.
Κι ας μην είναι διαδεομένη, με ενδιαφέρει μια τεχνητή γλώσσα. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ανθρώποι που την έχουνε για μητρική, μπορεί να έχει πάψει να θεωρείται τεχνητή. Και μάλλον στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούνε και οι χρήστες της. Ίσως πάλι, να πεθάνει μια και καλή, ποιός ξέρει;
Χαίρομαι πάντως να διαβάζω τα σχόλια σας, γιατί μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως πιστεύω, αλληλοβοηθούμαστε, να βλέπουμε τα πράγματα και από άλλες οπτικές γωνίες, που ίσως να μην είχαμε σκεφτεί μόνοι.
Φιλιά!