Καταπληκτικό!

Διάβασε κι αυτό και πες μου τη γνώμη σου:
...όταν το Μετρό έφτασε στη στάση "Γαλατικό Χωριό, την γνωστή κι ως Syggroufix, μπήκε στο βαγόνι ο Ταξίαρχος Θεοχάρης. Κουρασμένος καθώς ήταν ύστερα από 23 ανακρίσεις, έψαχνε επειγόντως δυο κολλητά καθίσματα, ένα για τον ίδιο κι ένα για τα παράσημά του. Καθώς δεν έβρισκε, άρχισε να βρίζει και να ρίχνει έξαλλος στο πάτωμα όποιον επιβάτη έβρισκε σαν να ήταν ντοσιέ σε βιβλιοθήκη. Όταν τελικώς έκατσε, το βλέμα του έπεσε σε μια κυρία με μαύρα γυαλιά. Το αστυνομικό του δαιμόνιο ξύπνησε. Επί 3 στάσεις σκεφτόταν τι του θύμιζε αυτή η γυναίκα, και σε μια στιγμή ενθουσιασμένος κατέληξε: Τίποτα απολύτως! Τα γυαλιά της όμως ήταν αυτά που του κίνησαν την περιέργεια. Σηκώθηκε και με βαρύ βηματισμό την πλησίασε. "Μίλα σκουλήκι...που τα βρήκες αυτά τα γυαλιά;" την ρώτησε ευγενικά. Η γυναίκα τον αγνόησε επιδεικτικά, γυρνώντας μάλιστα το κεφάλι της στην μεριά του παραθύρου. Ο Θεοχάρης τα πήρε και της μίλησε έτσι: "Αυτά τα γυαλιά μου θυμίζουν εκείνα του Stevie Wonder...Από αυτόν τα βούτηξες; Μίλα σκουλήκι, μίλα...". Η γυναίκα άρχισε να χτυπά εκνευρισμένη τα νύχια της στο τζάμι, ενώ ο ταξίαρχος συνέχιζε την ανάκριση γ' βαθμού: "Πάω στοίχημα ότι αυτά τα γυαλιά ανήκαν κάποτε στον Ray Charles" είπε, κι άρχισε να τραγουδά με ζήλο το Unchain my heart για να δει αν η γυναίκα θα ταραχτεί. Η γυναίκα δεν ταράχτηκε, ταράχτηκαν όμως οι υπόλοιποι επιβάτες που πήδηξαν επί τόπου από τα παράθυρα. "Και τώρα, οι 2 μας, σκουλήκι", χαμογέλασε μ' ένα σαρδώνιο χαμόγελο. "Μίλα. Πάω στοίχημα ότι τα βούτηξες από τον Michael Jackson κατά την διάρκεια της 58ης διορθωτικής εγχείρησής του στη μύτη, σωστά;" είπε με ύφος χαιρέκακου βασανιστή. Η γυναίκα, χάνοντας πια την ελάχιστη υπομονή που της είχε μείνει, έβγαλε από την τσάντα της ένα περίστροφο και το έστρεψε προς το μέρος του Ταξίαρχου. Εκείνος, φανερά σαστισμένος, οπισθοχώρησε, όταν ξαφνικά παρατήρησε το περίστροφο...είχε επάνω χαραγμένο το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αρχικά ΑΝΤ1 Νο 1. Τότε, σαν να τον χτύπησε ξαφνικά κεραυνός, αναφώνησε: "Το ξέρω αυτό το περίστροφο. Είναι του Αρχηγού της Αστυνομίας!". Ήταν έτοιμος να βγάλει τα γυαλιά και να αναγνωρίσει τον πολυαγαπημένο του Αρχηγό, όταν συνειδητοποίησε ότι απέναντί του είχε μια γυναίκα. "Ξέρω ποια είσαι!", είπε, ενώ ακούστηκε ένα "Επιτέλους!" από τη γυναίκα αλλά και το συνεργείο του ΑΝΤ1. Ήταν όντως η τυφλή γυναίκα του Αρχηγού, που είχε καταφέρει να χάσει το φως της 57 φορές σε 120 επεισόδια, απειλώντας έτσι το ποσοστό του Γκάλη στα δίποντα. "Βγάλε τα γυαλιά σου λοιπόν να δούμε αν τυφλώθηκες ξανά ή είσαι ακόμα σε θέση να ανανεώσεις το δίπλωμα οδήγησης" είπε ο Θεοχάρης. Δεν πρόλαβε όμως να τελειώσει τη φράση του, όταν το βαγόνι γέμισε από αστυνομικούς πάνοπλους σαν αστακούς. "Ταξίαρχε Θεοχάρη, συλλαμβάνεσαι!". "Μα...γιατί; Δεν ήξερα ότι η βιβλιοθήκη που διέλυσα στο επεισόδιο Νο 83.503 ήταν Louis XV του 18ου αιώνα! Να συλλάβετε τον φροντιστή!", είπε με ειλικρίνεια. "Δεν είναι εκεί το θέμα", απάντησαν οι ένστολοι. "Παραβίασες το Ασυμβίβαστο. Δε γίνεται να είσαι και Ταξίαρχος της Ε.Α. και βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία! Αποφάσισε επιτέλους, πρέπει να πάμε για φαϊ και νύσταξε κι ο Φώσκολος και πρέπει να πάμε σε Δελτίο!". Ο Ταξίαρχος Θεοχάρης βρισκόταν μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής του. Κοίταξε το αστυνομικό σήμα του με την φωτογραφία του Μίνου Κυριακού κι από την άλλη την καρφίτσα της Ν.Δ. που είχε στο δεξί πέτο. Μια ντουζίνα κομμάντος είχαν στρέψει τα αυτόματά τους πάνω του. Κι είχε από πάνω και μια τυφλή να τον σημαδεύει με ένα περίστροφο! Ήταν έτοιμος να πηδήξει από το παράθυρο, όταν το τρένο μπήκε σε ένα τούνελ. Τότε ακούστηκαν φωνές, πυροβολισμοί, ένα "Αχ! Σιγά το πόδι μου, βλάκα!" κι ένα ρέψιμο (ήταν του κάμεραμαν που είχε πιει σόδα). Όταν το τρένο βγήκε από το τούνελ, οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα μιας γυναίκας που φορούσε μαύρα γυαλιά, όχι όμως και τον Θεοχάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να πηδήξει από το παράθυρο, πάτησε την άτυχη σύζυγο του Αρχηγού, η οποία από τον πόνο της πάτησε την σκανδάλη, η οποία ήταν στραμμένη προς το στήθος της, το οποίο ήταν φυσικό, παρόλο που στην Παραγωγή επιμένουν ότι το έχει πειράξει ο Φουστάνος.
...ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της δραματικής σειράς "Καλημέρα Ζωή" του Νίκου Φώσκολου. Παραγωγή ΑΝΤ1 2004 - All rights reserved.
Φίλε Soloffor7, νομίζω ότι το σενάριό σου μπορεί να γυριστεί από τον Νίκο Φώσκολο άνετα. Εμένα πάντως με συγκίνησε, δεν ξέρω αν συνέβη το ίδιο και με σένα με το δίκο μου σενάριο.
Λοιπόν...

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας...Η γυναίκα
δεν ήθελε να εκδικηθεί κανέναν. Ο λόγος που κουβαλούσε το πιστόλι δεν ήταν για να δολοφονήσει κάποιον ούτε είχε παιδί που σκοτώθηκε σε μικρή ηλικία.
Βοηθώ κι άλλο -και μάλλον έτσι ήξερα τον γρίφο από την αρχή:
πριν τον πυροβολισμό, κι όταν το τρένο ήταν ακόμα μέσα στο τούνελ, ακούστηκε ένας ηλεκτρονικός ήχος.
Ακούω...