ελληνική μουσική
424 online   ·  209.035 μέλη

Balkan Groove Festival σε Ηράκλειο & Χανιά στις αρχες Αυγούστου

MojoProductions
Περαστική Νότα
Chat
09.06.2007, 20:55


BALKAN GROOVE FESTIVAL
Boban I Marko Markovic Orkestar | Ψαραντώνης | Mode Plagal
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007 |
Ηράκλειο, Θέατρο Τεχνόπολις
(περισσότερα)

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2007 |
Χανια, Θέατρο Ανατολικής Ταφρου
(περισσότερα)


Η Mojo Productions σας προσκαλεί σε μια μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές μερικούς από τους σημαντικότερους, σε παγκόσμιο επίπεδο, πρεσβευτές της λεγόμενης world music, οι οποίοι στις αρχές Αυγούστου θα περιοδεύσουν στο Ηράκλειο και τα Χανιά

Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι δικοί μας Mode Plagal, οι οποίοι ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, Funky, groovy, Rock, Blues ρυθμούς έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ψαραντώνης, ο οποίος ανακαλύπτοντας εκ νέου την παραδοσιακή κρητική μουσική έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των σημαντικότερων καλλιτεχνών που έχει αναδείξει η μεγαλόνησος.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των σέρβων Boban I Marko Markovic Orkestar. Η παρουσία τους έγινε παγκοσμίως αισθητή από τα φιλμ Underground και Arizona Dream, και μέσω της συνεργασίας τους με τον διάσημο συμπατριώτη τους Goran Bregovic. Tο 13μελές αυτό σχήμα υπό την καθοδήγηση του μετρ της τρομπέτας Boban και του γιου του Marko, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρής Jazz, δένει το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με Funk ρυθμολογία και δίνει την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού των αισθήσεων, συνδυάζοντας την αφηγηματική δράση με την ενορχήστρωση, στα πρότυπα πάντα της σύγχρονης Jazz.
Μάθετε περισσότερα για την εμφάνιση του Ηρακλείου
Μάθετε περισσότερα για την εμφάνιση των Χανίων

Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Mojo Productions (http://www.mojo-productions.gr) ή στείλτε e-mail στο balkangroove@mojo-productions.gr.


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : MojoProductions στις 09-06-2007 20:56 ]


#1   


Αυτά τα διάβασες;