ελληνική μουσική
207 online   ·  208.905 μέλη

Αντέχουν στον χρόνο οι σημερινοί καλλιτέχνες?

dessypris
Φθασμένος
Chat
11.02.2008, 17:47
Παράθεση:

Το μέλος gikostas στις 11-02-2008 στις 16:08 έγραψε...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει έλληνας καλλιτέχνης που να κάνει διεθνή καριέρα και συγχρόνως να είναι επιτυχημένος και στην ελλάδα.Άρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ξένα ονόματα που αντέξαν στον χρόνο όπως Led Zeppelin,Deep Purple και άλλοι πολλοί με κάποιους έλληνες αντίστοιχα.Είναι διαφορετική η αγορά του εξωτερικού έτσι κι αλλιώς......


Θα μπορούσα να αντιπαραθέσω τυχαία δυό Ελληνικά ονόματα, που στην εποχή τους έκαναν και Ελληνική, αλλά και Διεθνή καριέρα (και ακόμα "πουλάνε"): Τη Νάνα Μούσχουρη και τον Ντέμη Ρούσο.
Όμως το θέμα δεν είναι εκεί...
Είναι στο εάν, πέραν των προσωρινών "χιτ", η όποια Καλομοίρα, (και τα τραγούδια της), θα τραγουδιώνται απ το κοινό, σε 30 χρόνια από σήμερα.
Ενώ ένας Καζαντζίδης, ένας Νταλάρας (για να μείνουμε λοιπόν στους εγχώριους), και τόσοι άλλοι "εκείνης της εποχής", εξακολουθούν και συγκινούν, με τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ τους - αλλά ΚΑΙ τη φωνή τους.
Που είναι λοιπόν τα διαχρονικά σημερινά τραγούδια (και μη μου πείτε τώρα ότι αυτά θα φανούν στο μέλλον- η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται), που είναι οι μοναδικές στη χροιά, φωνές?
Όλα μοιάζουν κι όλα νομίζεις ότι τα έχεις ξανακούσει...
Και προσωπικά - επειμένω- όλο αυτό, είναι επιλογές των Δισκογραφικών και της Fast Food αντίληψης που έχουν για τα πράγματα.
Τι κάνουμε λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι?
Μα είναι απλό...
Προσπαθούμε ν ακούμε τα πάντα, κάνουμε ξεκαθάρισμα της σκαρταδούρας και του εφήμερου και διαδίδουμε όπως μπορούμε ότι αξίζει..
Εμείς θα κάνουμε τη διαφορά και θα επιβάλλουμε τους άξιους!
#21   
gikostas
Σολίστ
Chat
11.02.2008, 20:46
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω φίλε μου.Συμφωνώ επίσης και με την διαχρονικότητα των καλλιτεχνών που αναφέρεται.Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι αλλά αν καθίσουμε να συγκρίνουμε αριθμιτικά ξένους και έλληνες υπάρχει τεράστια διαφορά.Για τις δισκογραφικές έχεις απόλυτο δίκιο γι'αυτό και ενας εκ των αναφερθέντων πιο πάνω συγκεκριμένα ο Γιάννης Αγγελάκας έχει από το 2003 νομίζω δικιά του εταιρία την All together now.Κάνει τα πάντα αυτός και η ομάδα του και όταν η δουλειά είναι έτοιμη την δίνει για διανομή στην EMI.Αλλά βέβαια πόσοι σκέφτονται έτσι;
#22   
dessypris
Φθασμένος
Chat
12.02.2008, 00:20
Αγγελάκας...Κατσιμιχαίοι...Αλκίνοος...
Μερικοί που θα "μείνουν" για πάντα - πάντα κατά τη γνώμη μου...
Γράψτε κι άλλους να φτιάξουμε μαζί...Top-100 !!
Και οι υπόλοιποι στην...ΠΥΡΑ!!
#23   


Αυτά τα διάβασες;