ελληνική μουσική
119 online   ·  209.513 μέλη

Αντιπρόσωποι-Εταιρείες και μια ερώτηση.

Brokenchord
Σολίστ
Chat
06.09.2007, 22:46
Έχω να κάνω την εξής χαζή ερώτηση. Τι ακριβώς συμένει π.χ. οτι ο Στόλλας είναι αντιπρόσωπος της Fender. Συμένει οτι είναι και αποκλιστικός και οτι δηλαδή άμα πάω στον Νάκα η στον Λιόλιο δεν θα βρώ Fender. Και αν ακόμα βρώ, μάλον δεν θα είναι γνήσιες Αμερικάνικες.Δεν μπορώ δηλαδή να την παραγγήλω π.χ. απο τον Λιόλιο και να μου την φέρει ; Με τις στάνταρ τιμές που κυκλοφορούν και όχι με ότι τους κάνει κέφι. Πάντος πιστέβω ότι το καλήτερο είναι να δοκιμάσεις να βρείς ποιά σου αρέσει και να την παραγγήλεις απο έξω (internert) . Εσείς τι έχετε να πείτε ; (γενικότερα μιλάω για τους αντιπρόσωπους και εταιρείες)
#1   
odis13
Σολίστ
Chat
07.09.2007, 09:20
Μπορεί πχ να βρείς fender και σε άλλα μαγαζιά εκτός του Στόλλα.Μπορείς ας πούμε να πας στο Ζάχο και να αγοράσεις μια fender.Οι fender που εισάγωνται όμως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ήρθανε μέσω του Στόλλα και μετά πήγαν σε άλλα μαγαζιά.
#2   
Brokenchord
Σολίστ
Chat
07.09.2007, 12:31
Άρα λιπόν δεν συμφέρει να την πάρεις απο αλλού (Αν και εφόσον την βρείς ) γιατί θα πληρώσεις παραπάνω, αύτο μου λες δηλαδή εμέσος πλήν σαφός . Δηλαδή π.χ. για την Ibanez οπου ο αποκλιστικός αντιπρόσοπος της στην Ελλάδα είναι ο αντιεπαγγελματίας Τρίμης. Τι πρέπει να κάνω; Ο οποίος πέφτει λίγο μακριά απο θεσσαλονίκη χώρια τις τζιβιτζουλιές του. Η για τις Music Man που είναι ο Ζοζεφ θα πρέπει να κατέβω Πειρεά . Φαντάζομαι οτι μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο να κάνω την παραγγελιά μου και να μου την στήλουν στο σπίτι με αντικαταβολή. Αλλά πως θα την δοκιμάσω εφόσον είναι δύσκολο να βρείς τη συγκεκριμένη μαρκα η την οποιαδήποτε μάρκα που θες αν δεν πας στον αντιπρόσωπο.
Απο μια κουβέντα που είχα με τον trooper_206 πριν από κάτι καιρούς και χρόνια μου είχε πει τα εξής :
Ειναι στην Ομονοια,αντιπροσωπεια της Ibanez στην Ελλαδα. Με τον Τριμμη δεν κανεις παζαρια μαζι του.Εγώ την RG 550 την βρηκα απο αλλου και πολυ πιο φτηνα. Πηγαινε στο DoReMi ειναι στην Ομονοια,στην οδο Θεμιστοκλεους,πες του γερου εκει και θα σου την φερει και κατα 50000- 100000 χιλιαρικα πιο φτηνα απ'οτι ο κλεφτης και αντιεππαγγλεματιας Τριμμης.


Εγώ όμος είμαι Θεσσαλονίκη χα χα χα χα χα σας την έσκασα

Η ζωή είναι ένα τραγούδι. Γι΄αυτό τραγούδησε το όσο ποιο δυνατά μπορείς. Γιατί λίγα πράγματα χρειάζεται κάποιος για να είναι ευτυχισμένος. Μια ψυχή να τον αγαπάει, μια καλοκαρδισμένη κιθάρα και όνειρα, πολλά όνειρα, όσα είναι τα αστερία στους γαλαξίες

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Brokenchord στις 07-09-2007 12:33 ]


#3   
odis13
Σολίστ
Chat
07.09.2007, 14:16
Μερικά μαγαζιά προμηθεύονται από εξωτερικο και όχι από τον αντιπρόσωπο.Για παράδειγμα ο Ζάχος εδώ στη Θεσσαλονίκη πουλάει τις fender πιο κάτω από το Στόλλα.
Και αν ενδιαφέρεσαι για mm υπαρχει Ζοζεφ και εδώ στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από το λευκό πύργο,στο στενό που είναι ο Ζύθος.

#4   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
07.09.2007, 14:20
@Brochenchord:
Παράθεση:
Άρα λιπόν δεν συμφέρει να την πάρεις απο αλλού


Το αντίθετο συμβαίνει: ο αντιπρόσωπος προτείνει μια τιμή λιανικής (και σπανίως κάνει έκπτωση), αλλά συνήθως στο κατάστημα η τιμή είναι αρκετά χαμηλότερη...
#5   
twr
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
08.09.2007, 22:53
Ερώτηση άγνοιας:
Γιατί είναι αντιεπαγγελματίας ο Τρίμης?
#6   
ViPeR
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
09.09.2007, 13:27
Τα καταστήματα που είναι αντιπρόσωποι σε συγκεκριμένες εταιρίες λογικό είναι να μην έχουν όλες τις μάρκες. Σκέψου δηλαδή να πας στον Στόλλα που φέρνει τις Fender και αυτός να σου προτείνει να αγοράσεις μια Gibson. Το κάθε μαγαζί στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη μάρκα που δεν έχει το άλλο. π.χ. ο Λίολιος που είναι ο αντιπρόσωπος της ESP αν πας και τον ρωτήσεις για ηλεκτρική θα σου προτείνει αυτές. Αν και έχει αλλά μοντέλα (Ibanez σίγουρα και κάποιες Gibson αν θυμάμαι καλά) θα προτιμήσει να σου πουλήσει μια ESP. Είναι θέμα marketing…
#7