ελληνική μουσική
387 online   ·  208.168 μέλη

Don Dokken unplugged

rigas
Φθασμένος
Chat
23.10.2007, 11:02
Το Cafι Καπλάνειο γιορτάζει τα 6 χρόνια και παρουσιάζει:


Don Dokken unplugged

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Στο Cafe Καπλάνειο

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Don Dokken τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος των Dokken με τα εκατομύρια πωλήσεων δίσκων στην Αμερική τη δεκατία του '80. για μια και μοναδική ακουστική βραδιά στα Γιάννενα.

Ώρα έναρξης 10:00μ.μ

Μεγάλοι χορηγοί : HEINEKEN WIND
Χορηγός επικοινωνίας: Ioannina24.gr

DON DOKKEN

Ο Don Dokken υπήρξε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και επιτυχημένους εκπροσώπους της Rock σκηνής της δεκαετίας του '80, οπότε και άρχισε τη δράση του ως τραγουδιστή της μπάντας που φέρει το όνομά του, αλλά και τη συνεργασία του με σπουδαία ονόματα του χώρου.

Τα τέλη της δεκαετίας του '70 βρίσκουν τον Don Dokken να παίζει στους Airborn και έτσι να κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Λίγα χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Gerorge Lynch (Lynch Mob) και τον Mick Brown και σχηματίζουν τους Dokken. Το 1983 κυκλοφορεί το πρώτο album τους με τίτλο "Breaking the Chains", ενώ λίγο αργότερα έρχεται το "Tooth and Nail" με το οποίο γίνονται πασίγνωστοι και αρχίζουν να αποκτούν ένα φανατικό κοινό. Το στυλ που ακολουθούσαν είχε στοιχεία από το Hard Rock αλλά και τη Heavy Metal μουσική με χαρακτηριστικές μελωδίες και δυναμικές κιθάρες. Το 1988 οι Dokken συμμετείχαν στο Monsters of Rock Tour και μοιράστηκαν τη σκηνή με κορυφαία συγκροτήματα της Rock όπως οι AC/DC, Metallica, Judas Priest,Van Halen, Kiss, Scorpions και Bon Jovi. Είναι η πιο επιτυχημένη περίοδος για τους Dokken αλλά και η πιο τεταμένη για τα μέλη της μπάντας. Μετά από πολλές συγκρούσεις ο Don Dokken αποχωρεί και ξεκινά τη σόλο καριέρα του προσλαμβάνοντας νέους μουσικούς, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους XYZ ως παραγωγός τους.

Το 1993 έρχεται ξανά σε επαφή με τον Mick Brown και ξαναμπαίνουν στο στούντιο ενώ λίγο καιρό αργότερα τη θέση του Lynch παίρνει ο Reb Beach (Alice Cooper, Winger, Whitesnake) που αποχώρησε αρκετά χρόνια αργότερα. Σήμερα, ο Don συνεχίζει τις εμφανίσεις του με το group σε Αμερική και Ευρώπη, παρουσιάζοντας επιτυχηνένα live μπροστά στο φανατικό κοινό που ακόμα διατηρεί. Φέτος οι εμφανίζονται μαζί με τους Kingdom Come.Χορηγός Επικοινωνίας: Ioannina24.gr
#1   


Αυτά τα διάβασες;