ελληνική μουσική
351 online   ·  209.855 μέλη

Τζίμης Μακούλης

vouliakis
29.10.2007, 23:24


Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών ο Τζίμης Μακούλης, ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του είχε δώσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή και είχε γοητεύσει με το ταλέντο και τη φωνή του.

Ο Τζίμης Μακούλης ο οποίος πρόσφατα υπoβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, πέθανε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Η κηδεία του θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στο Νεκροταφείο Παπάγου στις 12:30, με δαπάνη του Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο μουσικό θέατρο το 1948 τραγουδώντας έργα Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοφανίδης και ο Ιακωβίδης. Τότε ήταν που γνώρισε τις πρώτες του επιτυχίες και άρχισε να αποτελεί εκπρόσωπο του ελαφρού τραγουδιού.

Η φήμη του πολλές φορές ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας καθώς ξένοι καλλιτέχνες αναγνώρισαν τις ικανότητες και το ταλέντο του με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλες επιτυχίες και τα τραγούδια του να γίνουν ευρέως γνωστά. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τα πιο μεγάλα ονόματα της εποχής. Το 1961 μάλιστα εκπροσώπησε την Αυστρία στη Γιουροβίζιον.

Ο Τζίμης Μακούλης είχε παίξει στο παρελθόν το ρόλο του συνθέτη αλλά και του στιχουργού. Ανάμεσα στις επιτυχίες που ερμήνευσε συγκαταλέγονται και τα τραγούδια: «Ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά», «Βίρα τις άγκυρες», «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ» και «Είσαι ένας άγγελος».

Πηγή: news.in.gr

(Να προσθέσω πως οι πωλήσεις των δίσκων του Τζίμη Μακούλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν ξεπεράσει τα ογδόντα εκατομμύρια αντίτυπα. Οι ευρωπαίοι τον είχαν ονομάσει “το ελληνόπουλο με τη χρυσή φωνή”.)[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 29-10-2007 23:28 ]


marylin
30.10.2007, 08:54
Δεν το ήξερα, λυπάμαι πολύ...
Άκουγα από τη μητέρα μου ότι ήταν πολύ δημοφιλής κι έκανε μεγάλες επιτυχίες, ας αναπαυθεί η ψυχούλα του...
okanenas
30.10.2007, 13:55
O Τζίμης Μακούλης ήταν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών
με μεγάλη καριέρα σε Αμερική, Αυστρία, Γερμανία

μερικές από της ξένες επιτυχίες ήταν:
Adios, My Darling
Gitarren Kilingen
Buona Sera
Stern von Napoli
Aloa
Nachts In Rom
Komm, komm mit mir
Auf Cuba sind die Madchen braun
Bahama Mama
Little Moonlight Love
Chachacha senorita
Griechische Nachte
Βίρα τις άγκυρες Τζίμ καλό ταξίδι


http://nektarios-gr.blogspot.com

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : okanenas στις 30-10-2007 13:57 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : okanenas στις 30-10-2007 13:58 ]


επισυναπτόμενα: makulisjimmy.jpg 
gikostas
30.10.2007, 16:45
Παιδιά τον ήξερα μόνο σαν όνομα χωρις να έχω ακούσει κάποιο τραγούδι του.Δυστηχώς εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να έχω νέα καθημερινά για το τι γίνεται στην Ελλάδα.Μόλις το έμαθα και λυπάμαι πολύ.Καλό του ταξίδι λοιπόν.