ελληνική μουσική
224 online   ·  209.855 μέλη

Κατηγοριοποίηση posts στα Blogs

jorge
22.11.2007, 17:11
Πολλές φορές, οι επισκέπτες ενός blog δεν ενδιαφέρονται για όλα τα posts. Τους νοιάζουν μόνο μερικά, συγκεκριμένης θεματολογίας.

Πχ αν ο blogger γράφει κυρίως για θέματα αρχιτεκτονικής, αλλά που και που γράφει και για τα ταξίδια του, τότε καλό θα ήταν να διευκολύνεται ο επισκέπτης που θέλει να διαβάσει μόνο για αρχιτεκτονική.

Ως τώρα θα έπρεπε να ψάχνει μέσα στο Αρχείο (ανά μήνα) για να εντοπίσει τα συγκεκριμένα posts.

Τώρα μπορούμε, ως bloggers, να τον διευκολύνουμε. Σε κάθε post που δημοσιεύουμε, δίνουμε και κάποιες λέξεις-κλειδιά που το χαρακτηρίζουν. Πχ, στο προηγούμενο παράδειγμα, ο blogger μπορεί στα αρχιτεκτονικά κείμενα να δίνει τη λέξη-κλειδί "Αρχιτεκτονική", ενώ στα υπόλοιπα τη λέξη "Ταξίδια".

ΑΥΤΟΜΑΤΑ, στο δεξί πλαίσιο του blog δημιουργούνται 2 κατηγορίες, η κατηγορία "Αρχιτεκτονική" και η κατηγορία "Ταξίδια", στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κλικ και να διαβάσει ΜΟΝΟ τα κείμενα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Αυτό είναι επίσης χρήσιμο σε κάποιους φίλους (πχ Orfeus) που δημοσιεύουν σε συνέχειες κάποια λογοτεχνικά κείμενα. Μπορούν να δίνουν σαν λέξη-κλειδί το όνομα του έργου τους και αυτόματα στο δεξί πλαίσιο του blog τους θα δημιουργείται σχετική κατηγορία. Έτσι ο επισκέπτης κάνοντας κλικ στην κατηγορία, θα διαβάζει μόνο τα κείμενα του συγκεκριμένου λογοτεχνικού έργου και όχι άλλα.

Σε ένα post μπορούμε να βάλουμε και πάνω από 1 λέξεις-κλειδί. Πχ αν ένα κείμενο αφορά ΚΑΙ ταξίδια ΚΑΙ αρχιτεκτονική, τότε βάζετε και τις 2 λέξεις-κλειδιά, χωρισμένες με κόμμα: "αρχιτεκτονική, ταξίδια". Το κείμενο θα ενταχθεί και στις 2 κατηγορίες.

Τις λέξεις-κλειδιά τις συμπληρώνετε προφανώς στη σελίδα δημιουργίας ή τροποποίησης ενός post, μέσα από τη σελίδα διαχείρισης του blog σας.Και τώρα ...δουλειά! Αν θέλετε να κατηγοριοποιήσετε τα posts σας, ξεκινήστε να τους δίνετε λέξεις-κλειδιά!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προσέξτε να γράφετε κάθε λέξη-κλειδί με τον ίδιο τρόπο, γιατί θα έχετε προβλήματα. Άλλο είναι "Αρχιτεκτονική", άλλο είναι "αρχιτεκτονική" και άλλο "Αρχιτεκτονικη" (λείπει ο τόνος). Διαφορετικά θα βλέπετε διαφορετικές κατηγορίες αντί για μία.


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 22-11-2007 17:17 ]


επισυναπτόμενα: keywords.gif 
fantasma
22.11.2007, 18:23
ωραιος!!!!!!!!!!!
Orfeus
22.11.2007, 21:40

fantasma
23.11.2007, 08:57
να βάλω κατι δυσκολο?????

πολυ ωραια η ιδεα....

αλλα θα ηταν ακομα καλυτερη αν ας πουμε στις βασικες ρυθμισεις μπορουσαμε με καποιο τροπο... να βαλουμε στη σειρα που θελουμε εμεις τις κατηγοριες και οχι να ειναι με τη τυχη... δηλαδη να ταξινουμησουμε εμεις
1
2
3
κλπ...

τσάκω' άλλη μια γιατι εισαι καλος... και θα μου τη κανεις τη χάρη....!

καλημερα...
jorge
23.11.2007, 10:32
Χρονοβόρο, δε γίνεται αυτή τη στιγμή,
movflower
23.11.2007, 15:09
Πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ καλή η ιδέα!!!!!
Καλό θα ήτανε να μην ειναι υπό δοκιμή!!!
Τόσα ποστς, τόσες κατηγορίες και μετά να σβηστούν;
Θα πετθάνω!!!!


Θα ήμουνα μια νύμφη της θάλασσας, να μεθώ με τ' αστέρια του πατέρα ουρανού καθώς θα 'φερνα τον αφρό στο ύψος του γαλαξία, και τους ναυτικούς σώους στην Ιθάκη τους.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : movflower στις 23-11-2007 15:09 ]


Orfeus
23.11.2007, 18:01
Δεν νομίζω ότι θα σβηστούν. Μην ανησυχείς.
Το "υπό δοκιμήν" σημαίνει προφανώς, να δούμε αν λειτουργεί το πράγμα.

Κατά τη γνώμη μου λειτουργεί και βοηθάει πάρα πολύ.

Άλλη μια στον Jorge.


MarakiVas
23.11.2007, 19:32
Τι ωραίες αλλάγες είναι αυτές?