ελληνική μουσική
374 online   ·  209.048 μέλη

Alkis Zopoglou & Kontrabando -

musicpost
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.12.2007, 23:00
Alkis Zopoglou & Kontrabando
ELEPHANT


18 μουσικοί, 9 οργανικές συνθέσεις και 1 διασκευή… έκπληξη!
Ένα ταξίδι σε Ανατολή και Δύση
Από τον Αλκη Ζοπόγλου και τους Κοντραμπάντο

Ρυθμική Επιμέλεια: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ
Συμμετέχουν: Haig Yazdjian, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΜΚΥΡΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ κ.α.


Κοντραμπάντο. Ενα μουσικό σχήμα το οποίο πειραματίζεται με τα χρώματα της μουσικής και εκφράζεται μέσα από τη χρήση διαφόρων οργάνων, τόσο με ανατολικές όσο και δυτικές καταβολές. Το μουσικό σχήμα “K” δημιουργήθηκε το 1999 και αποτελεί το μουσικό όχημα του δεξιοτέχνη οργανοπαίκτη (στο κανονάκι) και συνθέτη Άλκη Ζοπόγλου. Το 2003, οι “K” κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, το “Cargo”, μέσω της Libra Music. To “Cargo”, αναγνωρισμένο από κοινό και κριτικούς ως ένας από τους καλύτερους world–ethnic–jazz δίσκους εκείνης της χρονιάς, καθιέρωσε τους “K” πρωτοπόρους στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα μουσικά σχήματα στο εξωτερικό.
2007 και το νέο άλμπουμ των “K” κυκλοφορεί! “ELEPHANT” ο τίτλος του και αποτελείται από εννιά καινούρια οργανικά κομμάτια του Αλκη Ζοπόγλου που συνθέτουν ένα αμάλγαμα ανατολίτικης εκλεκτικότητας και δυτικού πειραματισμού. Επίσης, στο “ELEPHANT” μπορείτε να ακούσετε και τη διασκευή των “K” στο γνωστό λαϊκό τραγούδι του Παναγιώτη Τούντα, «Η Γκαρσόνα». Μια διασκευή που τόσο αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος ανά την Ελλάδα.
Οι ηχογραφήσεις του “ELEPHANT” πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2007 σε Αθήνα, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Τη ρυθμική επιμέλεια είχε ο δεξιοτέχνης των κρουστών Βαγγέλης Καρίπης, οι ενορχηστρώσεις έγιναν από το Δανιήλ Μπάρμπα και τον Άλκη Ζοπόγλου, ενώ την ευθύνη της ηχοληψίας και της μίξης είχε ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Alkis Zopoglou & Kontrabando
ELEPHANT
Κυκλοφορεί από την ELEPHANT MUSIC LTD.
Διανομή: ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
www.musicpost.grΜουσικό Ταχυδρομείο

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : musicpost στις 19-12-2007 00:53 ]


ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : musicpost στις 02-01-2008 16:47 ]


#1   


Αυτά τα διάβασες;