ελληνική μουσική
197 online   ·  208.905 μέλη

Μάνος Παπαδάκης -

musicpost
Συγχορδία Μινόρε
Chat
02.01.2008, 17:11
ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


πότε πικρός πότε γλυκός

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μάνου Παπαδάκη.
Ο έρωτας ,πότε πικρός ,πότε γλυκός , σαν ένα φλιτζάνι φρέσκου ,αρωματισμένου καφέ.
Ο καφές ,μια καθημερινή ιεροτελεστία ,μια συνήθεια ,μια εξάρτηση ,μια αφορμή για συνάντηση με τους αγαπημένους της ζωής μας .
Ο έρωτας ,μια καθημερινή υποχρέωση του ανθρώπου στον εαυτό του ,μια αφορμή για χρώμα ,άρωμα και ζωή ,πάντα να μας δοκιμάζει και να τον δοκιμάζουμε ,πότε πικρό, πότε γλυκό ...
Έτσι και η μουσική και τα τραγούδια αυτού του δίσκου ,βαθιά προσωπικά ,βιωματικά και μη ,ιστορίες και μύθοι ,πλέκουν το υλικό των έντεκα τραγουδιών σε μουσική και στίχους του Μάνου Παπαδάκη ,με την συνδρομή στον στίχο του μεγάλου «παππού» Νίκου Καζαντζάκη ,του γνήσιου φίλου Στέλιου Μπικάκη ,της νεαρής στιχουργού Λήδας Αναστασοπούλου και του αληθινού Κωστή Δημουλά ,που ως δια μαγείας έφεραν τα λόγια τους στην μουσική του , την στιγμή που έκρινε ο χρόνος .
Ένα υλικό που δούλεψαν ,δέκα φίλοι μουσικοί ,πρόσθεσαν με τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους και το έκαναν δικό τους ,πολλές ώρες στους χώρους ηχογράφησης είτε στην Κρήτη ,είτε στην Αθήνα με πολλή ενέργεια και δύναμη .Ενορχηστρώσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη ,Δημήτρη Νεονάκη ,Γιώργου Τζωρτζάκη ,Απόστολου Ξυριτάκη , Μάνου Παπαδάκη .Στον ήχο ο Κώστας Μαρκάκης ,στις κιθάρες ο Δημήτρης Νεονάκης και ο Μάνος Παπαδάκης ,στο ηλεκτρικό μπάσο ο Γιώργος Τζωρτζάκης ,στο πιάνο ο Απόστολος Ξυριτάκης ,στα τύμπανα ο Νικόλας Χριστόπουλος ,στο κανονάκι ο Μανόλης Κανακάκης ,στο βιολοντσέλο ο Hansen Soren,στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Γιαννόπουλος ,στο ακορντεόν η Κατερίνα Ανδρουλάκη και στην Κρητική λύρα ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης .Συμμετέχει φιλικά ο μεγάλος τραγουδιστής ,o βυζαντινός γίγαντας Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Γιάννης Κασσωτάκης .

Δισκογραφική εταιρεία «σείστρον»(www.aerakis.net)
Διανομή: ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας : Δήμητρα Αποστόλου
www.musicpost.gr pr@musicpost.gr


Μουσικό Ταχυδρομείο

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Orfeus στις 02-01-2008 17:19 ]


#1   
roubas
Φθασμένος
Chat
02.01.2008, 20:11
Παρα πολυ καλος τραγουδηστης που καποιο φεγγαρι ειχε εμφανιστει στο χωρο που παιζαμε και εμεις στο Ηρακλειο,πρωην ΤΕΧΝΗ ΚΑΦΕ!
Συγχαρητηρια και στη ΣΕΙΣΤΡΟΝ που οτι δουλεια βγαζει ειναι ποιοτικη και αξιολογη αναξαρτητα με ύφος(παραδοσιακο κρητικο,ρεμπετικο,εντεχνο).
Και παλι συγχαρητηρια για αυτη τη δουλεια!
#2   


Αυτά τα διάβασες;