ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997
    Stroumfita456
    05.01.2008, 14:14
    Πιστευετε οτι ολα αυτα τα πράγματα που γίνονται στην ζωη μας εχουν γραφτει σε ενα βιβλιο της μοιρας του καθενος ή εμεις οριζουμε με τις πράξεις μας (την ζωή μας)???
    xristos_rock
    05.01.2008, 14:22
    Φιλοσοφικές συζητήσεις... Νομίζω το δεύτερο... Διαφορετικά να μου φέρετε το βιβλίο αυτό να το ξαναγράψω από την αρχή...
    catherine91
    05.01.2008, 14:36
    Κατά τη γνώμη μου, και το ένα και το άλλο συμβαίνουν...
    Πιστεύω πως αυτά που γίνονται (ως ένα βαθμό τουλάχιστον) είναι γραμμένα από τη μοίρα...
    Βέβαια, μπορούμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα με τη δική μας θέληση...
    Δε γίνεται να συνυπάρχουν αυτά τα δύο που λες, Στρουμφίτα;
    Κατά τη γνώμη μου, ναι!!
    F_ANGEL
    05.01.2008, 17:17
    Προσωπικά πιστεύω πως ότι γίνεται στη ζωή μας γίνεται γιατί είναι γραφτό να γίνει..Άραααα..Προσωπικά πιστεύω στη μοίρα και το πεπρωμένο..
    Kassandra87
    05.01.2008, 18:18
    Πιστεύω σε όλα και σε τίποτα!!!Ολα είναι μέσα στη ζωή!!! Τώρα αν υπαρχει αυτό το βιβλίο πείτε και σε μένα που βρίσκεται για να γράψω εγώ ότι θέλω!!!Χι Χι Χι !!!
    Liza32
    11.01.2008, 00:21
    Και τα δυο. Αν και δεν πιστεύω στη μοίρα, παλιότερα αναγκάστηκα να παραδεχτώ, ότι όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο. Πιστεύω όμως και στο γεγονός, ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, αν δεν βάλουμε και μείς το χεράκι μας για να το πραγματοποιήσουμε, αυτό δεν θα έρθει ποτέ.
    Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Liza32 στις 11-01-2008 00:25 ]

Oceanborn
    18.01.2008, 04:25
    Άποψή μου είναι πως εμείς οι ίδιοι αφού ορίζουμε του εαυτούς μας μπορούμε να ορίσουμε και την μοίρα μας αλλιώς δεν θα είχε νόημα να ζούμε. Αν όλα ήταν γραμμένα σε ένα βιβλίο τότε δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουμε γιατί δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια υπέρβαση. Και όπως είναι γνωστό η ανθρωπότητα χτίστηκε με τις υπερβάσεις κάποιον άλλων ανθρώπων!

Υπάρχει και μια αντίστοιχη ταινία, το "Τρέξε Λόλα Τρέξε" σου προτείνω να την δεις αν δεν την έχεις δει.
    Rinio524
    24.01.2008, 09:58
    Πυστεύω και στα 2.. Και οτι εμείς κάνουμε κάποια πράγματα που καθορίζουν την εξέλιξη της ζωής μας αλλά πολλές φορές με τις πράξεις μας αλλάζουμε και την ζωή των γύρο μας, άλλες φορές άθελα μας και άλλες έχοντας υπόψη το τι κάνουμε....
    Όσο για το βιβλίο που είναι γραμένη η ζωή του καθενός, το πυστεύω και αυτό γιατί νομίζω ότι ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο έχοντας κάποιο σκοπό ή στοχο....
    Fanatiko
    24.01.2008, 12:34
    Εγω πιστεύω πως όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο.Για το αν αναμεσα στο Α και στο Β εμεις επιλέξουμε να πράξουμε το βαυτο σημαινει οτι το κανουμε για καποιο λόγο τον οποιο θα κατανοήσουμε εν καιρω.....
    Αυτο δεν γινεται ξεκάθαρο πάντα και οι περισσότεροι από εμας τυραννιόμαστε οταν εχουμε να αντιμετωπίσουμε διλληματικές καταστασεις και αναρωτιομαστε πάντα για το αν επιλέξαμε το σωστό.
    Εμπιστευθείτε,λοιπόν, το ενστικτό σας......οι επιλογές ειναι δικές μας....
    Τώρα αν οτι μέλλει γενεσθαι βρίσκεται γραμμενο σε κάποιο βιβλίο δεν το ξέρω, αυτο που ξέρω σιγουρα ειναι οτι ολοι ανταμοιβόμαστε στο τέλος για την απόρροια των πραξεών μας είτε αυτές ειναι καλές είτε κακιές!!!!
    johnny8
    24.01.2008, 16:21
    Η ζωή μας είναι σαν να έχει γραφτεί από κάποιον, έχει γυριστεί σε ταινία και εμείς απλά την παρακολουθούμε (έχω την αίσθηση ορισμένες στιγμές). Αν τώρα το εργάκι σε κάνει να βαριέσαι μπορείς να το κλείσεις (αν είσαι παθητικός και κάθεσαι στην πολυθρόνα του σπιτιού σου και παρακολουθείς) ή να αλλάξεις αίθουσα (αν είσαι τύπος που ξέρει να διασκεδάζει και βρίσκεσαι στο σινεμά)
    CROSS
    24.01.2008, 17:02
    Τη ζωή μας την ορίζουμε εμείς,ζώντας μόνο το παρόν.Παρελθόν και μέλλον υπάρχουν μόνο στη φαντασία.Δεν υπάρχει κανένας δρόμος που εμείς απλά τον περπατάμε.Μπροστά είναι ένα κενό,πίσω μας μισοσβησμένα ίχνη,και εμείς με κάθε μας βήμα δημιουργούμε τον προσωπικό μας δρόμο.
    stella145
    24.01.2008, 18:54
    Πιστεύω πως τίποτα δεν γίνεται στη ζωή ενός ανθρώπου αν δεν βάλει ο ίδιος το χεράκι του άμεσα ή έμμεσα!!! Όταν γίνεται έμμεσα,τότε το αποδίδει στο Θεό, στη μοίρα,στην τύχη κτλ. Επομένως, άποψή μου είναι ότι όλα στη ζωή μας οφείλονται από πράξεις δικές μας ή των γύρω μας!!
    MISangie
    26.01.2008, 20:25
    Αν και πιστεύω οτι εμείς ευθυνόμαστε για τις πράξεις μας και είμαστε υπεύθυνοι για την εξέλιξη που θα έχει το μέλλον μας...πολλές φορές νομίζω οτι δεν ορίζω τίποτα και προχωράω στο μονοπάτι που έχει χαραχτεί για μένα απο πρίν...

...πολύ βοήθησα ε..?
    rorry
    01.02.2008, 20:47
    kai ta duo
    exoun xaraxti ta vasika kai emeis kaloymaste na ta ajiopiisoume kai na ta diamorfosome
    SOPHIA-MX-4EVER
    02.02.2008, 12:28
    μόνο αυτό θα πω > τίποτα δε είναι τυχαίο
    mariachi
    02.02.2008, 14:43
    Πιστεύω ότι η μοίρα καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις δικές μας πράξεις.Πνευματικές ρήσεις όπως η τύχη δεν ενδείκνυνται για την αποτίμηση του πεπρωμένου.Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχάραξη της μοίρας μας.