ελληνική μουσική
112 online   ·  208.191 μέλη

Συμμετοχή ΕΜΣΕ στην Μουσική Έκθεση MIDEM της Γαλλίας

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
24.01.2008, 13:31
Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ΕΜΣΕ με την μεγάλη Διεθνή Έκθεση MIDEM που οργανώνεται κάθε χρόνο στις Κάννες της Γαλλίας από τις 26.01.08 μέχρι τις 31.01.08. Η ΕΜΣΕ θα έχει το δικό της περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενούνται η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΜΣΕ & η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ συμμετέχοντας αναλογικά στα έξοδα. Την ΕΜΣΕ θα αντιπροσωπεύσουν στην Γαλλία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Γλέζος , Νίκος Παπακώστας, Νίκος Τουλιάτος, Βαγγέλης Φάμπας & ο Χριστόδουλος Χάλαρης.

Παρακαλούμε πολύ τα μέλη μας που έχουν ανεξάρτητες παραγωγές, να αποστείλουν άμεσα υλικό σε ψηφιακή μορφή (εξώφυλλο – οπισθόφυλλο δίσκων) για να συμπεριληφθούν στο διαφημιστικό φυλλάδιο που θα τυπωθεί. Επίσης να μας φέρουν (είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς) υλικό (δίσκους, αφίσες κλπ) που θα αναρτηθεί στο περίπτερο μας.---------------------------------------------------------------------------------

Η Ένωση Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ) είναι σωματείο που δημιουργήθηκε το 1971 με πρωτοβουλία των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, από την ανάγκη τους να αμυνθούν στην επίθεση που δέχονταν το πνευματικό τους προϊόν από τους λογής λογής προστάτες, εκμεταλλευτές, πειρατές και άλλους, κατάσταση που είχε φτάσει στο απροχώρητο, αλλά και για να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία της πολιτείας που τους άφηνε –νομοθετικά- εντελώς απροστάτευτους, ανασφάλιστους, χωρίς περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.

Οι αγώνες που έδωσε ήταν σκληροί, πολύπλευροι και πολυεπίπεδοι.

Δυσκολεύτηκε, κλυδωνίστηκε, συγκρούστηκε με τεράστια οικονομικά συμφέροντα, αλλά στάθηκε όρθια, γιατί το στήριγμά της ήταν και παραμένει η βαθιά πίστη ότι, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, χρειάζεται ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, να υπερασπιστούμε το έργο και την αξιοπρέπεια στην εργασία μας.

Μέλη της ΕΜΣΕ υπήρξαν οι περισσότεροι από τους συνθέτες και στιχουργούς εκείνης της περιόδου. Αναφέρω ενδεικτικά μερικούς:

Ανδριόπουλος, Βίρβος, Δερβενιώτης, Ιατρόπουλος, Κακουλίδης, Καλδάρας, Κατσαρός, Κόκοτος, Κοντογιώργος, Κουγιουμτζής, Κριμιζάκης, Λάδης, Λεοντής, Λοϊζος, Μαμαγκάκης, Μαρκόπουλος, Μαυρουδής, Μητσάκης, Μικρούτσικος, Μπακαλάκος, Νεγρεπόντης, Ξαρχάκος, Παπαδόπουλος, Πλέσσας, Πυθαγόρας, Σαββόπουλος, Σπανός, Τάτσης, Χάλαρης, Χατζηνάσιος, Χριστοδούλου….

Σήμερα, στην εποχή της γιγάντιας τεχνολογικής εξέλιξης, που επηρεάζει άμεσα την εργασία μας, στον τομέα της παραγωγής, της διάθεσης, της διάδοσης και της δημόσιας εκτέλεσης, πολλά από τα προκύπτοντα προβλήματα στον κλάδο μας περιμένουν τη λύση τους.

Η ενότητα, η συσπείρωση, η συναδελφοσύνη, η αλληλεγγύη, είναι αξίες, που πάνω τους η ένωσή μας επενδύει και στηρίζει τις ελπίδες της. Αυτό σημαίνει ενιαία έκφραση και δράση σε ότι αφορά στους στόχους και στις επιδιώξεις μας.

Είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλοί ΝΕΟΙ συνθέτες και στιχουργοί γίνονται μέλη της ένωσής μας. Τούτο το γεγονός μαρτυρά την εμπιστοσύνη τους, αλλά και την ανάγκη να αναλάβει η ένωσή μας τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζονται για να ενθαρρυνθούν στο δημιουργικό τους έργο με ελπίδα και αξιοπρέπεια. Οι παλιότεροι πάλι για να παραμείνουν μάχιμοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Οι νέες τεχνολογίες καθημερινά αλλάζουν το τοπίο και στο χώρο μας. Δεν περιμένουν. Τα δεδομένα που δημιουργούνται από την αλματώδη αυτή εξέλιξη επιβάλλουν μια νέα και αναθεωρημένη αναβάθμιση των σχέσεών μας με όλους εκείνους τους συντελεστές από τους οποίους εξαρτάται και επηρεάζεται η δουλειά μας (Internet , δισκογραφία, μέσα ενημέρωσης και μετάδοσης της δουλειάς μας, Υπουργεία και άλλοι κρατικοί φορείς κλπ).

Σε όλα αυτά που συντελούνται γύρω μας, σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, εμείς δεν θα παραμείνουμε βέβαια απαθείς θεατές.

Δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτή την προσπάθεια. Η ένωσή μας είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που αγαπούν και θέλουν να υπερασπιστούν το Ελληνικό τραγούδι.

Τέλος, είναι προφανής ο ρόλος που επιδιώκει και μπορεί να παίξει η ένωσή μας στον πολιτισμό και την πνευματική καλλιέργεια της σύγχρονης κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

www.emse.gr
#1   
natasssa
Περαστική Νότα
Chat
24.01.2008, 15:09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΜΣΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ MIDEM, ΚΑΝΝΩΝ.

Η Ένωση Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδας – ΕΜΣΕ συμμετέχει στη μεγάλη Μουσική Έκθεση MIDEM, που διοργανώνεται στις Κάννες της Γαλλίας με τη δημιουργία του μοναδικού Ελληνικού περιπτέρου το οποίο θα γίνει τόπος συναντήσεων με ξένα σωματεία, δισκογραφικές εταιρίες, εισπρακτικούς φορείς, οργανωτές παραστάσεων και καλλιτέχνες.
Η ΕΜΣΕ έχει κάνει μια παραγωγή 50 τραγουδιών των μελών της που θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου.
Επίσης θα παρουσιάσει παραγωγές της και την δουλειά πολλών νέων ανεξαρτήτων δισκογραφικών εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται και θα αναλάβει την διανομή των δίσκων τους σε όλη την Ελλάδα μέσω της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΜΣΕ, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που δημιουργήθηκε γι ‘ αυτό τον σκοπό.
Στο MIDEM συμμετέχει και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών & Πνευματικών Δικαιωμάτων η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», που θα επιδιώξει την εκπροσώπηση ξένων εισπρακτικών φορέων και καλλιτεχνών στην Ελλάδα.
Την ΕΜΣΕ θα εκπροσωπήσουν στο MIDEM οι συνθέτες Γιάννης Γλέζος, Νίκος Παπακώστας, Βαγγέλης Φάμπας και Χριστόδουλος Χάλαρης.
Η Έκθεση διαρκεί από 27.01 έως 01.02

#2   


Αυτά τα διάβασες;