Quote:
|
Το μέλος rapunzel στις 02-12-2004 στις 15:10 έγραψε:
1
"....Είμαι από τις ψωνάρες που έχουν θεούς τους Manowar και τους συναφείς επικούς βαρύμαγκες, που θεωρούν ότι το heavy metal πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και που απορρίπτουν εκ των προτέρων όλες τις mainstream τάσεις....."
2
"....Για μένα λοιπόν, για να συγκροτηθώ λίγο, η heavy metal μουσική δεν υπάρχει πλέον....."
3
"...Δεν είμαι αντίθετη στην πρόοδο και στον πειραματισμό....."
4
"...Είναι άραγε τυχαίο ότι οι Iron Maiden, το πιο δημοφιλές metal γκρουπ αναμφισβήτητα, παίζουν επί 25 χρόνια την ίδια μουσική;....."
5
"....Ομως, η μουσική αυτή καταδεικνύει το θρίαμβο του υποσυνειδήτου πάνω στο συνειδητό. Εκφράζει τη συνεχή πίεση που υφίσταται ο σύγχρονος άνθρωπος να καταπιέζει τα ζωώδη ένστικτά του, να φαίνεται συγκροτημένος και πολιτισμένος, τη στιγμή που θέλει απλά να kick ass....."
6
".....Από τότε λοιπόν που οι διάφορες metal μπάντες άρχισαν να βγάζουν κοινωνικά μανιφέστα (Annihilator, Metallica, από τους πρώτους διδάξαντες), το στοιχείο του ατομισμού χάθηκε....."
7
".....Η μουσική μας έγινε προιόν ευρείας κατανάλωσης για τους κοινωνικά ανήσυχους, οι στίχοι απέκτησαν βαθιά νοήματα, κι έγιναν τελείως ασυμβίβαστοι με την ίδια τη μουσική που είναι η δόλια απ΄τη φύση της, δυνατή και ακατέργαστη. Το metal έχασε αυτό που το έκανε μοναδικό, μπασταρδεύτηκε....."
8
".....Κοινωνικοί κατήγοροι μπορούν να είναι οι ποιητές τύπου Bob Dylan, Pink Floyd, Joan Baez. Αυτή είναι η δουλειά τους και ξέρουν να την κάνουν περίφημα....."
9
"...Και να σας πω και την αλήθεια μου; Η μουσική για μένα πρέπει να μιλάει πριν απ΄όλα στο συναίσθημα και μετά στη νόηση. Ο στίχος είναι το συμπλήρωμα, όχι ο σκοπός. Θα μου αρκούσε απλώς ν΄ακούω την υπέροχη μουσική μου, με τον τραγουδιστή να απαγγέλνει τα άπαντα της Κοκκινοσκουφίτσας. Τόσο μετράει για μένα ο στίχος...."
10
"...Εδώ κλείνει το δοκίμιο. Λατρεύω τους Manowar, τους Angelwitch, τους Cyrith Ungol. Γι΄αυτούς ειδικά, θα ήθελα κάποιος να μου πει τη γνώμη του, τους βρίσκω υποχθόνια καλούς!....."
|
|
Στην αρχή δεν πίστευα στα μάτια μου....Σιγά σιγά διαβάζοντας την συνέχεια του συγκεκριμένου Post απλά έβαλα τα γέλια σε ορισμένα σημία

και σε άλλα κουνούσα το κεφάλι μου

.....
Ξεκαθαρίζω εξ' αρχής οτι το post μου δεν έχει σκοπό να προσβάλει την rapunzel αλλά το βλέπω σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τις απόψεις των "ομόϊδεατών" σε σχέση με τα λεγόμενα της....
Απαντήσεις σε ρυθμό πολυβόλου....:
1
Αν οι Manowar δεν είναι mainstream τότε ποιοί είναι...????
Στον χώρο μας δεν μπορώ να σκευτώ πολλές μπάντες που να κάνουν ανάλογες πωλήσεις....
2
(δεν θέλω να ακουστεί προσβλητικό αλλα δεν βρίσκω άλλα λόγια...!!!)
Τι λέ ρε Καραμήτρο
Και εγώ μέχρι χτές που άκουγα PIG DESTROYER νόμιζα οτι ήταν κυκλοφορία αυτού του μήνα...!!!Πόσο λάθος έκανα....
3
Όχι βέβαια....!!!! ΕΣΥ αντίθετη στην πρόοδο????Ποιός κακεντρεχής θα τολμούσε να πεί κάτι τέτοιο...???!!!!Αφού μέχρι τώρα μας λές ότι η Metal έχει πεθάνει μαζί με τα 80's ποιά πρόοδο???(Βασικά άθελα σου έχεις πέσει μέσα αφού απο τότε ο ήχος του Metal άρχισε να σαπίζει σε ανυσηχιτικό βαθμό...)
4
Οι Maiden είναι ΈΝΑ απο τα πιο δημοφιλή group σε αυτό τον πλανήτη(στην κατηγορία τους) και όχι ΤΟ πιο δημοφιλές (πιθανά οι Metallica και μόνο λόγω πωλήσεων)....και σίγουρα μετά απο τους τελευταίους δίσκους τους θα έχεις αντιληφθεί κι εσύ ότι δεν θα ξεπεράσουν ποτέ ξανά τον εαυτό τους, αφού δεύτερο "Seventh Son...." ή "Number of..." ή "Powerslave" δεν θα υπάρξει....

Γιατί παίζουν ακόμα ???? Δεν βλέπω λόγο....(πέρα απο τα φράγκα!)
5
Έχεις τέτοιου είδου προβλήματα???
Όχι γιατί εγώ ως άνθρωπος αν ποτέ νιώσω την ανάγκη να κλωτσίσω την γλουτιαία περιοχή κάποιου απλά το κάνω και δεν γράφω μουσική....Ή μήπως νομίζεις ότι ο De Maio κοιμάτε με το σπαθί στο προσκέφαλο και ταΐζει το άλογο του με πτώματα απο την χτεσινοβραδυνή μάχη...???
ΉΜΑΡΤΟΝ!
6
Το Kill 'em All απο μόνος του σαν τίτλος αποτελεί κοινωνική στάση(όποια κι αν είναι αυτή)...Έστω οτι το ίδιο ισχύει για το περιεχόμενο του Alice In Hell(????)...
Να σου υπενθυμίσω ότι πρίν απο Metallica και Annihilator υπήρχε το NWOBHM (με group όπως Tygers Of Pan Tang, Diamond Head, Golden Earing, Raven, Ethel The Frog,....με σαφείς στοιχουργικές αναφορές σε κοινωνικά θέματα της εποχής τους...) πρίν οι Hetfield και Waters ακουμπήσουν κιθάρα...Οπότε για πιο χαμένο στοιχείο ατομισμού μιλάς?????
7
Καλά...Εδώ Παραληρείς...
Η μουσική(είναι δική τους και δική)μας έγινε προιόν ευρείας κατανάλωσης για τους κοινωνικά ανήσυχους(???Κάτι σαν το ARIEL* για τα ασπρό-ρουχα να πούμε??????) Οι στίχοι απέκτησαν βαθιά νοήματα(και που είναι το πρόβλημα?????????), κι έγιναν τελείως ασυμβίβαστοι με την ίδια τη μουσική που είναι η δόλια(!!!!!!!!????????) απ΄τη φύση της
8
Στην τελική το Τσαμπουκάλεμα του METAL ταιριάζει με την αγανάκτιση και την κοινωνική ανισότητα που ένιωθαν κατά καιρούς οι δημιουργοί του (π.χ. Sepultura, Pantera οχι στα poser χρόνια τους, Queensryche,....)
9
Να προτιμάς τα Soundtrack στις αγορές σου....!!!!
10
Οι Cyrith Ungol κατά τη γνώμη μου έχουν γράψει ιστορία με τα δύο πρώτα τους album:"Frost And Fire"(1981) , "King Of The Dead" (1984). Για να είμαι ειλικρινής σταμάτισα να τους ακούω στην πολύ τρυφερή ηλικία των 16 όταν είδα ένα τυπάκι να φοράει μπλούζα τους και να πουλάει μούρη μεταλοπατέρα, ενώ στην αρχή της ίδιας χρονιάς με ρωτούσε μεταξύ άλλων εκπληκτικών και αξιομνημόνευτων "...οι Sabbath παίζουν Black...???"(το μάτι μου...!!!! Απο τότε άρχισα και την προπόνηση για φαλακρός).
MANOWAR Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ανατριχίλα μου μόλις ξεχύθηκε για πρώτη φορά το "Battle Hymn" απο τα αυλάκια του βινυλίου μέσα στο Philips του πατέρα μου (που λεφτά για δικό μου???Όλα σε δίσκους πήγαιναν...) και απο εκεί στα ανυποψίαστα αυτία μου...Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ένα χρόνο πρίν, οτι θα έλεγα τους Beatles που τόσο ευλαβικά άκουγα το Let It Be "Χατζήφλωρους και Gaylords" (για να αναθεωρήσω κάποια χρόνια αργότερα...Παιδική αρώστεια ήταν και δεν μου άφησε κουσούρια ευτυχώς!). Ακόμη και τώρα βάζω καμιά φορά το Sign Of The Hammer και βουρκώνω στο
Guyana (Cult Of The Damned) ...
Eternal Bonds Never Break!!!!
Οι Angel Witch πάλι ποτέ δεν ξεπέρασαν το ομόνυμο ντεμπούτο τους που είναι και απο τους ωραιότερους δίσκους της δεκαετίας του '80 αν και τα "Screamin' And Bleedin' " και " Frontal Assault " ήταν αντικειμενικά αρκετά καλά για την εποχή τους...

Αυτάάάάάάά....

Συγνώμη αν χρησιμοποιώ κάποιες εκφράσεις λίγο αντισυμβατικές με το όλο πνεύμα του Μ/Η και φαίνομαι επιθετικός αλλά πως να το κάνουμε???? Έτσι μιλάω και στην non-cyber ζωή μου....!!!