ελληνική μουσική
84 online   ·  209.495 μέλη

Είμαι 36 χρονών και αποφάσισα να μάθω κιθάρα . Απο πού να αρχίσω ;

gfiore7
Περαστική Νότα
Chat
17.06.2008, 14:31

Μόλις γράφτηκα στο forum και βρηκα κάποιον στην ίδια ακριβώς θέση με εμένα. Ειμαι 28 και περσυ το Σεπτ. μου την έδωσε και πηγα και αγόρασα μια κλασσικη κιθάρα. Με ελάχιστο χρόνο να μου απομένει απο δουλεια και υποχρεώσεις (φτιάχνω το σπίτι μου με τη γυναίκα μου) αποφάσισα να αφιερώσω χρόνο για τον εαυτό μου. Για να πραγματοποιήσω το αποθημένο μου, την κιθάρα. Μέσα σε ένα μηνα αποφάσισα να γραφτώ και σε ωδείο, να ξεκινήσω σωστά και βλέπουμε είπα.

Κλείνοντας λοιπόν 8 μήνες περίπου μαθημάτων (μια φορά την εβδομάδα) και με ελάχιστη εξάσκηση μπορώ πλέον να διαβάζω νότες (χωρίς ποτέ να ήταν ο σκοπός μου αυτός) και να βγάζω σχετικά δύσκολα κομμάτια. Έπαιξα μαλλιστα και μια διασκευή του θέματος απο το νονό ζωντανά σε μια εκδήλωση του ωδείου (28 χρονών γαιδούρι... :P )

Τωρα που χαλάρωσα απο μαθήματα θέλω και εγω να επικεντρωθώ στα ακόρντα και στο να μάθω τραγουδια που τραγουδιούνται :) και αντιμετωπίζω και εγω το ίδιο πρόβλημα με το δεξί χέρι. Δυσκολεύομαι να βρώ το strumming pattern (διαβάζω και εγω πολύ ιντερνετ)

Αρκετή βοήθεια βρήκα σε αυτο το blog

http://www.heartwoodguitar.com/WordPressBlog/?p=5

αλλα και στο

www.justinguitar.com

Αυτά για τώρα. Strum you later Smile

seawind8
Περαστική Νότα
Chat
18.06.2008, 17:28

Καλησπέρα και από μένα :)

Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο πρόβλημα να λύσουμε καθώς και πολύς κόσμος ακόμη :P

Με πολύ απλά λόγια εγώ βρήκα πολύ απλά και πολύ μεγάλη βοήθεια από τις ασκήσεις στο site http://clubs.pathfinder.gr/tetradiakitharas 

Στην αρχή κοίταξα να παίξω κάτι από tabs που είναι κάτι πολύ απλό αλλά επειδή ήταν ένας τρόπος που έπρεπε να μάθεις να παίζεις από αποστήθηση τελικά προσπάθησα να μάθω νότες και από αυτό το site μου ήταν αρκετά πίο εύκολο!

123vaswp
Περαστική Νότα
Chat
27.06.2011, 17:31

exw ki8ara kai 8elw na ma8w monh m xwris tn voi8eia kapoioy eidikou 8elw an ginetai na ma8w na diavazw partitoyres kai na ma8w tis notes tis ki8aras mmm.....please voi8eia...

TASOS-GEORGIOU
Περαστική Νότα
Chat
09.06.2016, 00:04
Αγορασα τωρα στα 40 μου μια ακουστικη κιθαρα κ θα ηθελα να μου πει καποιος μια σειρα για να ξεκινησω και να μην τα μπερδεψω και αμα εχετε καοιο site για βοηθεια ευχαριστω.....
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
09.06.2016, 09:22

Αν δεν πάς σε ωδείο ή δάσκαλο κάνε μια ανάγνωση του άρθρου ‘’Μπορώ να μάθω κιθάρα μόνος;’’ Εδώ:

stamkos
Βασική Νότα
Chat
09.06.2016, 12:58

Αφού "αρχίζω σε αρκετά μεγάλη ηλικία" και παράλληλα "βλέπω πως μόνος μου προχωρώ αρκετά αργά" γιατί δεν απευθύνομαι σε κάποιον ειδικό, δηλ. δάσκαλο για τα πρώτα μου βήματα; Πόσο ακόμα χρόνο είμαι διατεθειμένος να αφήσω να περνά μέχρι να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ; Δεν έχω άπειρο χρόνο...

Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε την εκπαίδευση έξοδο αντί για επένδυση, ψάχνουμε πλάγιους τρόπους να τη "γλυτώσουμε" και δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα.

Συμβουλή: κάνε τα πρώτα βήματα με έναν ειδικό και από εκεί και πέρα αποφάσισε αν θα συνεχίσεις μαζί του ή θα στραφείς σε άλλες λύσεις. Στο κάτω κάτω κάθε μέρα δαπανούμε χρήματα σε ανούσιες δραστηριότηττες και περιττά πράγματα, ας κόψουμε από εκεί και θα πληρώσουμε το δάσκαλο και θα μας περισσέψουν κιόλας. Καλό στον εαυτό μας θα κάνουμε.

Δεν είναι κακό να φτάσω στην τρίτη ηλικία για να πάω στο επίπεδο που ονειρεύομαι, είναι κρίμα όμως να χάσω τόσα χρόνια στο εν τω μεταξύ ψάχνοντας τρυκ. Ποιός ξέρει τι θα μπορούσα να είχα κάνει...

mrvankelis
Περαστική Νότα
Chat
10.06.2016, 14:32
kalispera paidia,sorry alla to pc den exei ellinika i frikarei k anagkazomai na grafw greeklish.Eimai kitharistas,kyriws akoustiki kai ilektriki sto rythm n blues.mia methodos pou me voithaei poly einai nai paizw kaithara panw ap ta kommatia otan ta akouv kai na prospathw na paixw tis melwdies pou paizoun aytoi i na ftiaxnw dikes mou panw sto thema.vevaia oi sygxwrdies sta blues einai synihws treis. prwti tetarti kai pemti sta majore i kai sta minore merikes fores.ean exw kapoia allo tragoudi me polles sygxwrdies tis katevazw apo kapoio side gia na min dyskoleyomai poly na tis vrw an kai kalo einai na tis psaxneis monos.ayta,elpizw na voithisw kapws kai na min diagrafei to myn
mrvankelis
Περαστική Νότα
Chat
10.06.2016, 14:40
mia wraia askisigia to dexi einai pali panw apo tragoudia(opoia agapaei o kathenas)na prospathes na vreis to pythmo pou paizoun aytoi.kyriws na akous ton ixo tou kitharista.stin arxi tha einai ligo dyskolo na apomonosis giati o rytmikos stis ixografiseis exei synithos xamilo ixo alla oxi panta.mporeis na akoumpas me to aristero xeri oles tis xordes sto mpratso etsi wste na min vgazoun dynato k katharo ixo,isa na tis akoumpas les dil me oli tin palami,gia na epikentrwnesai mono sto rythmo xwris na xreiazetai na allazeis sygxwrdies ekeini tin wra.etsi douleyeis kai dexi xeri alla kai to ayti sou