ελληνική μουσική
195 online   ·  209.033 μέλη

Αυτή την Παρασκευή-Takis Barberis Group & Mode Plagal

PlanetMusic
Περαστική Νότα
Chat
27.03.2008, 10:25
Παρασκευή 28 Μαρτίου

To Planet Music

παρουσιάζει

Takis Barberis Group - Mode Plagal

Δύο από τα μεγαλύτερα και πιο πρωτοποριακά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους, χαρακτηριστικό ήχο, θα συναντηθούν για να μας οδηγήσουν σε ευφάνταστα μουσικά μονοπάτια όπου η Jazz και το Funk συναντούν ήχους και ρυθμούς από την ανατολή, την Αφρική αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.


Τάκης Μπαρμπέρης

Μια πολυετής και ενεργή παρουσία στη εγχώρια –και όχι μόνο- μουσική σκηνή με πολλές σημαντικές συνεργασίες με εξαιρετικούς μουσικούς της τζαζ, (έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες μουσικούς της Jazz, αρκετούς ξένους όπως Trilok Gurtu, Glenn Corneille) ο Μπαρμπέρης έχει καθιερωθεί ως ένας από τις πιο αξιόλογους και πρωτοποριακούς καλλιτέχνες. Ο ίδιος διαθέτει μια σημαντική δισκογραφία ενώ έχει κάνει αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας λάβει ενθουσιώδεις κριτικές από τον τύπο και έχοντας κερδίσει ένα μεγάλο και πιστό κοινο.
Στον τελευταίο του δίσκο 'Porto Kayio' (LIBRA MUSIC) με συμμετοχή των Ινδών Debashish και Subhasis Bhattacharya, ο Μπαρμπέρης παίρνει αυτούσιες ντοκιμαντερίστικες λήψεις από φωνές, ήχους και ρυθμούς και τα ενσωματώνει στη μουσική του. Κάθε κομμάτι κι ένας μύθος με πλοκή και εξέλιξη. Κάθε κομμάτι και μια μουσική πατρίδα: Ελλάδα, Ινδία, Ανατολή, Αφρική και πάλι πίσω στη γη του.
Από το 1981 διδάσκει μοντέρνα κιθάρα και αυτοσχεδιασμό σε πολλά Ωδεία ενώ τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται στο Ωδείο Φ. Νάκας διδάσκοντας Jazz κιθάρα και Αυτοσχεδιασμό.
TAKIS BARBERIS GROUP:
Takis Barberis-κιθάρα
Yiorgos Georgiadis-μπάσο
Michalis Kapilidis-ντραμς
Manos Saridakis-πλήκτρα
www.myspace.com/takisbarberis


Mode Plagal

Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της Jazz, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, Funky, groovy, Rock, Blues ρυθμούς και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στην μουσική τους ως επιρροές. Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους -βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους- έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Από το 1990 που πρωτοεμφανίστηκαν ως σχήμα μέχρι σήμερα, οι Mode Plagal έχουν διαγράψει μια σταθερή ανοδική πορεία, λειτουργώντας συλλογικά ως γκρουπ με αυτόνομη μουσική φύση και θέση, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό.

Οι Mode Plagal έχουν συνεργαστεί επί σκηνής κατά καιρούς με πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες και έχουν λάβει πάμπολλες υμνητικές κριτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το μουσικό περιοδικό fRoots (Αγγλία) τους είχε το 2002 δισέλιδο αφιέρωμα ως "...το πιο πρωτοπόρο σχήμα της ελληνικής παραδοσιακής σκηνής", το Modern Drummer (Αμερική) χαρακτήρισε τον πρώτο τους δίσκο ως "...ό,τι καλύτερο έπεσε στα χέρια μας εδώ και καιρό, ανεξάρτητα από προέλευση...", ενώ κριτικές και σχόλια για το γκρουπ υπάρχουν σε διάφορα sites στο δίκτυο.

Κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς συλλογές της world σκηνής, όπως στο ισπανικό "Grecia - De Oriente y de Occidente", (το "Γω στα Ξένα"), στο "The Rough Guide to the Music of Greece" - ("Πικροδάφνη"), στη συλλογή του fRoots - 2002, (το "Φεγγαράκι"), κ.ά.

Mode Plagal:
Θοδωρής Ρέλλος-σαξόφωνο
Κλέων Αντωνίου-κιθάρα
Τάκης Κανέλλος-ντραμς
Αντώνης Μαράτος-μπάσο, κρουστά
Florian Mikuta-πλήκτρα, φωνή

www.myspace.com/modeplagal
www.modeplagal.gr

Εισιτήριο: 12 € Ώρα προσέλευσης: 22:00Planet Music
Αρδηττού 44 -Μετς 11636
Τηλ: 210 9237109
Email: info@planetmusiclive.com
www.planetmusiclive.com
www.myspace.com/planetmusiclive

#1   


Αυτά τα διάβασες;