ελληνική μουσική
269 online   ·  208.906 μέλη

Προώθηση κειμένων του Forum;

svouitsa
Βασική Νότα
Chat
23.07.2004, 14:02
ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΠΩΣ? ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: jorge on 23-07-2004 14:31 ]
#1   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
24.07.2004, 23:25
Αυτά που θα σου πω ισχύουν γενικά όχι μόνο για τα κείμενα του forum, αλλά για οποιοδήποτε κείμενο του site μας αλλά και γενικώς του διαδικτύου.
Τα γραπτά κείμενα προστατεύονται από τις διατάξεις του νόμου 2121/93, όπως ισχύει σήμερα, δηλαδή του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η χρησιμοποίησή τους για εμπορικούς σκοπούς ασφαλώς απαγορεύεται, χωρίς την άδεια του δημιουργού τους.
Χρησιμοποίησή τους μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχει εμπορική εκμετάλλευσή τους και μόνο στις εξής περιπτώσεις
:

1. Επιτρέπεται, χωρίς την άδεια του δημιουργού, η χρησιμοποίησή τους τους για ιδιωτική χρήση. Δηλαδή βρίσκω π.χ. ένα κείμενο στο forum ή όπου αλλού, το οποίο με ενδιαφέρει, το εκτυπώνω και το δείχνω ή το διαβάζω στο συγγενικό ή φιλικό μου περιβάλλον. "Δεν αποτελεί ιδιωτική χρήση η χρήση στο πλαίσιο μιας επιχείρισης ή μιας υπηρεσίας ή ενός οργανισμού", όπως λέει και ο ίδιος ο νόμος.

2. Επιτρέπεται επίσης χωρίς την άδεια του δημιουργού, η παράθεση σύντομων αποσπασμάτων από κάποιο κείμενο, προκειμένου για την υποστήριξη της γνώμης εκείνου που παραθέτει ή την κριτική της γνώμης του άλλου. Αρκεί βέβαια να γίνται μνεία του δημιουργού και της πηγής.

3. Επιτρέπεται επίσης, χωρίς την άδεια του δημιουργού, η χρησιμοποίηση κειμένων σε εκπαιδευτικά βιβλία ή βιβλία γενικά διδασκαλίας νομίμως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρκεί και πάλι να συνοδεύεται από την πηγή και το όνομα του δημιουργού. Επιτρέπεται επίσης και η χρησιμοποίησή τους, εφόσον γίνεται αποκλειστικά με σκοπό της διαδασκαλία ή τις εξετάσεις σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα (π.χ. ο καθηγητής μοιράζει φωτοτυπίες στους μαθητές και μόνο, προκειμένου να ενισχύσει τη διδασκαλία του, οι οποίες περιέχουν κάποιο απόσπασμα ή ολόκληρο δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ή όπου αλλού κείμενο). Και πάλι εδώ είναι απαραίτητη η μνεία του δημιουργού και της πηγής.

Υπάρχουν και κάποιες επιμέρους περιπτώσεις ακόμα, όπως οι περιπτώσεις διαλέξεων ή ενημέρωσης του κοινού κ.ο.κ., τις οποίες δε νομίζω ότι εν προκειμένω χρειάζεται να τις αναφέρουμε. Ούτως η άλλως και εκεί ισχύει ο όρος της παράθεσης του ονόματος του δημιουργού και της πηγής και η μη εμπορική εκμετάλλευση.

Τώρα πιο πρακτικά....

Αν θες απλώς να προωθήσεις σε ένα φίλο το κείμενο που διάβασες στο forum, αυτό εμπίπτει στην περίπτωση υπ' αριθμ. 1. Θεωρείται ιδιωτική χρήση και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν θες να το δημοσιεύσεις σε κάποιο άλλο site η να το χρησιμοποιήσεις σε ένα δικό σου κείμενο οπουδήποτε αλλού όμως, τότε θα πρέπει καταρχήν να ενημερώσεις το δημιουργό του και αφού εκείνος δεχτεί να χρησιμοποιήσεις το κείμενο του, τότε το χρησιμοποιείς ελεύθερα, αναφέροντας το όνομά του και την πηγή δημοσίευσής του (εν προκειμένω το MusicHeaven).

Αυτά εν ολίγοις...Ελπίζω να σε κάλυψα.
Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι άλλο ειδικότερα, πες μου να σε βοηθήσω
#2   
dimko
Σολίστ
Chat
26.07.2004, 02:17
Χαιρετώ και εγώ.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο.

Υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσω σε JPEG τις νότες, ή και σε MIDI FILE τη μουσική που πήρα το θάρρος και έβαλα σε δυο ποιήματα που δημοσιεύθηκαν εδώ, φίλων μελών του forum, ;

Ευχαριστώ.

[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: dimko on 26-07-2004 02:19 ]
#3   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
26.07.2004, 09:21
dimko το παρόν topic δε σχετίζεται με την ερώτησή σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα νέο και να κάνεις copy-paste όσα ήδη έγραψες.
#4   


Αυτά τα διάβασες;