Κοιτα φιλε μου η αληθεια ειναι οτι οντως ειναι δυο εντελως διαφορετικα συστηματα!!!
Το OASYS ειναι ανοιχτης αρχιτεκτονικης,(Open Architecture Synthesis Studio εξου και το ονομα) πραγμα που (πιστευω) θα σε εχει συχνα στην πριζα!!!!
Και γιατι; Γιατι συνεχως αυτα που βγαζουν για το οργανο ειναι αρκετα δελεαστικα!!!!...με το αναλογο τιμημα!!!Δεν ειναι...αντε καμποσους ηχους κτλ... Το να ξεπηδησεις απο τα TR στο OASYS ειναι σαν να οδηγας Panta και να σε βαλουν σε.... αεροπλανο!!!! Κατ' αρχην αν ειναι να το παρεις μονο για να παιζεις, εγω το μονο που εχω να πω ειναι...κριμα τα λεφτα!!!!Το οργανο βεβαια τα αξιζει μεχρι τελευταιο ευρω..ομως...θα ασχοληθεις με την εκπληκτικη μεθοδος συνθεση ηχων την Vector synthesys του θρυλικου Prophet VS και κατοπιν της Wave sequense επισης θρυλικου Korg Wavestation; Θα ασχοληθεις με το συνδυασμο Analog modeling,Wind modeling, Vector, sampling, hard disc Recorder; Θα ασχοληθεις με τις απειρες δρομολογισεις εφφε, (που μπορουν να δουλεψουν και ως ανεξαρτητες εξωτερικες μοναδες); Με τους απειρους συνδυασμους εκφραστηκοτητας του εκπληκτικου (και σπανιου) synth KARMA;Με τις εκπληκτικες προσομοιωσεις παλιων θρυλων synth της Korg MS 20, PolySix κτλ; Με τις δαιδαλοδεις συνδυασμους Combination; και τοσα και τοσα, που ισως τα ξερεις!!!!Νομιζω αν ειναι μονο για να παιζεις......ενταξει καταλαβαινω!!!!!Και εγω αν ειχα λεφτα θα εχωνα, (και εχω χωσει ουκ ολιγα!!!) αλλα θα εχωνα εκει που μου χρειαζοταν!!!!
Προσωπικα (μετα απο 20 χρονια πειρα σε προγραμματισμο synth) και χρησης ως επαγγελματιας σε Live ξερεις τι θα εκανα αν ειχα να διαθεσω τοσα χρηματα; Αν ηθελα για Live θα επερνα μεταξυ M3, και Fantom-G8, το καινουριο της Roland (μιλαμε για εκπληκτικο οργανο) τα οποια βεβαια κανουν και για studio αριστα την δουλεια τους!!!Με τα υπολοιπα χρηματα θα επερνα δυο τρεις υπολογιστες θα τους δυκτυωνα, και μεσω του Fx teleport θα ειχα στον καθενα μερικα απο τα καλυτερα software Sampler, και synth και με ενα καλο sequenser Cubase 4, Logic 8, Sonar,
θα ειχα τον ελεγχο!!!!....Πλεον εχουν τοσο πολυ προχωρισει τα software που (κυριως για Studio)
και για Home users που ειναι απιστευτα αυτα που μπορεις να κανεις και αυτα που μπορεις να εχεις....Ποιος να μας το ελεγε οτι ενα Steinway piano θα χωρουσε σε ενα σκληρο δισκο; Κι ομως παραδειγμα με το Synthogy εχεις στον υπολογιστη σου 40 giga ηχογραφημενα σε 10 διαφορετηκα επιπεδα πιεσης των πληκτρων και με καθε διαφορετικη σταθμη Velosity εχουμε αυτοματα αλλη ηχογραφηση απο την ιδια αντηστοιχη πιεση του πραγματικου πληκτρου!! Και ετσι εχουμε τρια απο τα καλυτερα (και ακριβοτερα) πιανα στον κοσμο BOSENDORFER 290, STEINWAY D και ΥΑΜΑΗΑ C7...Με ενα καλο κλαβιε πιανου πχ Fatar, καθαρισαμε!!! Αυτο ειναι ενα πολυ μικρο παραδειγμα!!! Και θελεις να σου πω τι εχω απο synth; Λοιπον!!Roland 5080, Korg Triton studio, Roland V synth, Novation KS 4, Dave smith evolver, Και καποια αλλα ποιο παλια!!! Και ομως δουλευω live με ενα Ketron Sd1 και καποιες φορες παιρνω μαζι μου και Novation, και σπανια το Triton...και πιστεψε με...μου ειναι (για Live) υπερ αρκετα....Εχω και εμπειρια απο το Oasys αφου το εχω δουλεψει και αυτο για λιγο, (δεν ηταν δικο μου)....
Φιλε μου συγνωμη αν σε ζαλισα!!!!Ομως ειναι παρα πολλα τα χρηματα που θα δωσεις και ηθελα να σου πω την αποψη μου...σαν ποιο παλιος.......αυτο το ποιο παλιος σου το λεω μονο απο την μερια της εμπειριας....οχι σε καμια περιπτωση να θελω να σε μειωσω...στην τελικη μαγκια σου!!!!
Τωρα βεβαια...καταλαβαινω....το γουσταρεις...ενταξει!!!!Μαζι σου....αν στην τελικη τα εχεις και γουσταρεις μην ακους κανενα!!!!Παρτο.....σιγουρα αξιζει!!!!! 
Το εχω κανει και εγω.....οχι βεβαια σε τετοια τιμη!!!!!Εχω και οικογενεια!!!
Σωκρατης....