ελληνική μουσική
  340 online   ·  211.035 μέλη

  «Μάνος Χατζιδάκις-14 χρόνια μετά», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  vouliakis
  11.06.2008, 22:42

  «Μάνος Χατζιδάκις-14 χρόνια μετά» είναι ο τίτλος της συναυλίας που προγραμματίζει για την Τετάρτη, 18 Ιουνίου, η Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου μας συνθέτη.

   

  Την Ορχήστρα είχε ιδρύσει πριν από 18 χρόνια ο συνθέτης. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα:

  -Μηνάς Αλεξιάδης: Ragtime Concertino για μεγάλη ορχήστρα, αφιερωμένο στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι (σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση).
  - Λέοναρντ Μπέρνσταϊν: Συμφωνία Νο 2, σολίστ Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο)
  - Μάνος Χατζιδάκις: Blue, έργο 25 για κιθάρα και ορχήστρα με σολίστ το Γιώργο Μουλουδάκη.

  Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η ορχήστρα που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις πριν από 18 χρόνια, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ο διευθυντής της Γιώργος Κουρουπός.

  Ο κ. Κουρουπός επανέλαβε το αίτημα που έχει υποβάλει προς το υπουργείο Πολιτισμού για πλήρη καταβολή της επιχορήγησης του 2008, της οποίας -ώς τώρα- έχει καταβληθεί μέρος. Επίσης, κύρια επιδίωξη είναι η επιχορήγηση της Ορχήστρας των Χρωμάτων να ενταχθεί στον τακτικό προϋπολογισμό.

  Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο τέως πρόεδρος της Ορχήστρας Γιώργος Στεφανάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τον Απρίλιο, καθώς ένα δάνειο το οποίο είχε εξασφαλίσει πριν λίγα χρόνια, στο όνομά του, για λογαριασμό της Ορχήστρας, δεν αποπληρώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

  «Έχουν εξαντληθεί τα όρια μας» τονίζεται σε ανακοίνωση των μουσικών, ενώ ο συνθέτης Νίκος Τσούχλος δήλωσε καυστικά: « Η Ελλάδα μπορεί να πήρε την τρίτη θέση στην Eurovision, αλλά αξίζει να διατηρήσει ζωντανή και την Ορχήστρα των Χρωμάτων».

  Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ