ελληνική μουσική
266 online   ·  210.213 μέλη

ηχος

mario_cy
09.09.2004, 17:21
Θελω να πάρω ένα ηχοσύστημα για το σπίτι που να παίζει mp3.
Αυτό σε συνδυασμό με έναν high-end ενισχυτή αφού με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του ήχου.
Αφού ένα DVD player μπορεί να παίζει mp3, αν πάρω ένα DVD player και να το συνδέσω με τον ενισχυτή θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα; Ποιά η διαφορά; Χάνω κάτι από την ποιότητα του ήχου;

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι για το θέμα να απαντήσει
pianopassion
10.09.2004, 00:58
Σωστά θα κάνεις να πάρεις dvd player αφού συνδιάζει τα πάντα. Η προτασή μου είναι κάτι σε pioneer ή onkyo. Αν θες να διαθέσεις και κάποια χρήματα παραπάνω θα σου πρότεινα κάποιο μοντέλο των παραπάνω εταιρειών που νά αναπαράγει super audio cd και dvd audio για κορυφαία ποιότητα ήχου. Άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά μου!!
CHE
10.09.2004, 09:29
To ζήτημα της αγοράς ενός DVD Player έχει πολλές παραμέτρους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θες για να αναπαράγει mp3.
Για να επιλέξεις όμως τον ενισχυτή θα πρέπει να σκεφτείς τα παρακάτω:
Το DVD Player θα λειτουργεί ΜΟΝΟ ως CD Player ή θα είναι συνδεδεμένο παράλληλα και με την τηλεόραση;
Αν έχεις τη δυνατότητα στον ίδιο χώρο να συνδέσεις το DVD και με τον ενισχυτή και με την τηλεόραση, τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την αγορά ενός ενισχυτή Dolby Digital ούτως ώστε είτε άμεσα στο μέλλον είτε μακροπρόθεσμα, να έχεις τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις τον ήχο σου (αφού σε ενδιαφέρει η ποιότητα) με την προσθήκη περιφερειακών ηχείων, κεντρικού και subwoofer.
Αν πάρεις έναν απλό στερεοφωνικό ενισχυτή, δεν θα έχεις τη δυνατότητα στο μέλλον να φτιάξεις οικιακό κινηματογράφο.
Οπότε, στην περίπτωση που το DVD Player δεν περιοριστεί μόνο στην αναπαραγωγή ήχου, αλλά θα αναπαράγει και εικόνες, τότε σου συνιστώ ανεπιφύλακτα την αγορά ενός ενισχυτή Dolby Digital (κατά προτίμηση SONY ή Yamaha).
Ειδικά στην θέαση ταινιών ο ήχος που θα απολαμβάνεις θα είναι σαν να είσαι ‘‘μέσα’’ στην ταινία.
Σε ότι αφορά την επιλογή του DVD Player, κι εδώ συμβαίνουν διάφορα περίεργα.
Υπάρχουν στην αγορά μηχανήματα, που με 70-90 ευρώ, παίζουν DVD, DVD-R, CD, CD-R, CD-RW, MP3, JPEG και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Από ιδίαν πείρα (διαθέτω 2 DVD Player) υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση του ήχου. Τα φτηνά αυτά DVD έχουν τη δυνατότητα να παίζουν τα πάντα αλλά με σημαντικές θυσίες στην ποιότητα του ήχου και της εικόνας.
Θα πρέπει λοιπόν να ψάξεις κάτι καλύτερο χωρίς να φτάσεις σε ακρότητες.
Καλύτερα να επιλέξεις επώνυμες μάρκες που θα είναι και πιο εύκολο το service, αλλά έχουν και περισσότερη αξιοπιστία.
Για το Onkyo δεν έχω άποψη, καθώτι δεν είχα ποτέ μου.
Τα Pioneer είναι πολύ καλά, καθώς και οι συνήθως ύποπτοι Philips και SONY (μιλάμε πάντα για DVD κόστους από 100-190 ευρώ).
Καλού-κακού μελέτα και το ενδεχόμενο της αγοράς οικιακού κινηματογράφου, που σου προσφέρει σε πακέτο ενισχυτή, DVD και όλα τα απαραίτητα ηχεία με χαμηλό κόστος (σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις γνωστές και επώνυμες μάρκες προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες).
Πρέπει όμως να ζητήσεις οπωσδήποτε από το μαγαζί, δοκιμαστική ακρόαση ώστε να επιλέξεις το σύνολο εκείνο που θα ταιριάζει περισσότερο στα αυτιά σου.
Αν θελήσεις περισσότερες λεπτομέρειες, μη διστάσεις να με ρωτήσεις.
XeniaRodo
10.09.2004, 10:05
Mπραβο βρε παιδια να τα λετε να μαθαινουμε κι εμεις-εγω δηλαδη- οι ασχετοι απο τετοια γιατι ειναι χρησιμα. καλημερα
yiannisyiannis
10.09.2004, 12:00
Πιστεύω ότι τα mp3 εκ κατασκευής δεν συμβαδίζουν με την ποιότητα. Αν και η συζήτηση παραπέμπει σε παλιότερο topic, το mp3 είναι ένας αλγόριθμος συμπίεσης μουσικών δεδομένων. Από τη φύση τους λοιπόν τα mp3, έχουν σαφώς υποδεέστερη ποιότητα από αυτή των CDs, για να μην μιλήσω βέβαια για DVD-Audio ή SACD, από τα οποία απέχουν παρασάγγες.

Είναι δυστυχώς παραπροϊόντα της εμπορευματοποιημένης σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας, όπου το τραγούδι αντιμετωπίζεται σαν ένα καταναλωτικό αγαθό, το οποίο δεν πρέπει να διαρκέσει για πολύ. Συνεπώς, δεν υπάρχει και λόγος για να αποτυπωθεί ποιοτικά, αφού οι μουσικές πλέον «κατασκευάζονται» για να καταναλώνονται και μετά να πετιούνται και να τις αλλάζουμε, όπως τα t-shirts που φοράμε.

Θεωρώ λοιπόν, ότι ένας mp3-player δεν έχει νόημα να είναι ποιοτικός, εκτός κι αν χρησιμοποιείται για να παίζει κι άλλα format, οπότε σ' αυτήν την περίπτωση η επιλογή του έχει κάποια βαρύτητα και συμφωνώ με τις υποδείξεις που έκαναν οι προλαλήσαντες.
neo2000g
10.09.2004, 14:46
Συμφωνώ και γω οτι mp3 και ποιότητα δεν συμβαδίζουν ιδιαίτερα στα επιτραπέζια dvd τα οποία αναγνωρίζουν ήχο ποιότητας 96-192kbit. Επίσης υπάρχει πιθανότητα με έναν πολύ καλό ενισχυτή να ενισχυθουν και τα σφάλματα στον ήχο (λογω μειωμένης δειγματοληψίας) δηλαδή ο θόρυβος που έχουν.

Συμπέρασμα:
Αν θέλεις να συνδιάσεις Home Theater και κάποια "ποιότητα" ήχου στα mp3 (λόγω subwoofer και ξεχωριστών στερεο καναλιών) πρέπει να πάρεις έναν SONY Dolby Digital 5+1.
Αν θέλεις μόνο για μουσική δεν αξίζουν τόσα χρήματα.Αρκεί απλά να πάρεις με 120ευρώ ένα στερεοφωνικό που να μπορεί να συνδεθεί με το Dvd καί έτσι ο ήχος να αναπαράγεται από το στεροφωνικό και όχι απο την τηλεόραση με πολύ καλύτερα φυσικά αποτελέσματα.