ελληνική μουσική
321 online   ·  209.164 μέλη

1o Φεστιβάλ Εθνοτήτων

margo
MusicHeaven Guru
Chat
20.06.2008, 14:02

Το 1ο Φεστιβάλ Εθνοτήτων διοργανώνεται από τον πολιτισμικό οργανισμό του δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του πολύγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου Αθηναίων "air 104,4" στo πλαίσιο ενός οράματος για πολιτισμό στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Για τέσσερις ημέρες από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Ιουνίου και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, ο πεζόδρομος της Ερμού θα γεμίσει με ήχους, εικόνες και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία, η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση των διαφορετικών εθνοτήτων που ζουν σήμερα στην πόλη μας χρησιμοποιώντας σαν κοινό όχημα τον πολιτισμό.

Η Διοργάνωση θα περιλαμβάνει:
- Ζωντανή μουσική σε 2 σκηνές με "μουσικές του κόσμου"
- Χορευτικά
- Εικαστικές εκθέσεις
- Περίπτερα πρεσβειών
- Ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές
- Happenings

 

Μουσικό πρόγραμμα

-Πέμπτη 26 Ιουνίου
- Jumbo Kenya
Η Αφρικανική Fusion των "Jumbo Kenya", με πνεύμα "acuna matata" (κανένα πρόβλημα). Ένα παραδοσιακό καλωσόρισμα με μουσική και χορό από τη Μομπάσα.
- Haig Yazdjian
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της world-jazz music την τελευταία δεκαετία, ο εξαιρετικός Αρμένιος μουσικός, σολίστας, συνθέτης και ερμηνευτής θα παρουσιάσει τις πιο γνωστές του συνθέσεις αναμειγνύοντας ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Παρασκευή 27 Ιουνίου
- Capoeira Dance
Χορευτές Capοeira θα παρουσιάσουν το γοητευτικό αυτόν χορό που έχει ρίζες πριν από το 1888 και θα συνοδεύονται από μουσικά όργανα δίνοντας τους το "τέμπο" σε αυτή την παράσταση.
- Pistola Propia
Κουβανοί μουσικοί που πειραματίζονται αναμειγνύοντας καραϊβικούς ρυθμούς με ηλεκτρονικούς ήχους.

Σάββατο 28 Ιουνίου
- Philippine children's choir
Παραδοσιακή παιδική χορωδία, παραδοσιακοί χοροί (χορός των ερωτευμένων, ο χορός των λουλουδιών, χορός δεξιοτήτων), και 3 παιδικά συγκροτήματα που θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από τον τόπο τους.
- Albanian Polyphonic choir
Πέντε τραγουδιστές συνδυάζουν αριστοτεχνικά τις φωνές τους και θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια της Αλβανίας.
- Mangingo και Shaggy
Η δεκαμελής godspel μπάντα θα παρουσιάσει ένα Spiritual Reggae πρόγραμμα. H roots Reggae ξεκίνησε από την Τζαμάϊκα και έχει τις ρίζες της στην Αφρική.

Κυριακή 29 Ιουνίου
- Jgb minestry
Gospel μουσική από διάφορες κουλτούρες και θρησκείες και από διαφορετικά μέρη της Αφρικής. Pop, Rnb, Reggae, makosa και παραδοσιακός αφρικάνικος χορός είναι μέρος του προγράμματος που θα παρουσιάσουν.
- Bangladesh band
Παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια των ποταμών και ένα μικρό θεατρικό που διαδραματίζει τη ζωή στο χωριό. Τραγούδι, χορός, θέατρο.
- Ζωή Τηγανούρια
Η μουσικός, σολίστ και ερμηνεύτρια Ζωή Τηγανούρια, συνεργάστηκε με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά. Συμμετείχε σε πολλές ηχογραφήσεις και εκτός από βιρτουόζος του ακορντεόν διακρίθηκε και ως συνθέτις.

Στο μουσικό πρόγραμματα θα παραστούν επίσης καλλιτέχνες από την: Αίγυπτο, Αιθιοπία, Γερμανία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Ιταλία, Κύπρο, Μολδαβία και Πολωνία.

Είσοδος ελεύθερη

επισυναπτόμενα: festival_ethnikottitwn.jpg 
#1