ελληνική μουσική
451 online   ·  209.045 μέλη

Gothic metal

fireroc
Σολίστ
Chat
21.06.2008, 20:08

Ενα παρεξηγημενο ειδος μουσικης  ποια η αποψη σας?    την θεορητε επικυνδυνη η   οτι ειναι βαθια φιλοσοφημενη? και τελος πως εγινε μοδα και τι σχεση εχει με την φιλη των γοτθων?


#1   
LadyLuck
Συγχορδία Μινόρε
Chat
22.06.2008, 17:58

Δε δέχομαι τον τίτλο Gothic Metal, θα το γυρίσω στο gothic Rock λοιπόν, το οποίο θα μπορούσε να έχει ως προπάππου του το Punk και όχι τους οστρογότθους. Τι ενοείς επικίνδυνη μουσική? Λες αν γυρίσω ανάποδα το some girls wander by mistake θα ακούσω τον andrew eldritch να τραγουδάει diamanda gallas? {#emotions_dlg.ohmy}

Συγγνώμη αλλά δε θεωρώ ότι υπάρχει κανένα είδος μουσικής που να είναι επικύνδινο ή κακό, μόνο πειραγμένα μυαλά υπάρχουν...


#2   
fireroc
Σολίστ
Chat
22.06.2008, 18:19

Ενα παρεξηγημενο ειδος μουσικης  ποια η αποψη σας?    την θεορητε επικυνδυνη η   οτι ειναι βαθια φιλοσοφημενη? εροτηση ηταν!! δεν  την θεορο επικυνδυνη! ( απαψεις ζηταω και να μου λυστε τις  απορειες που εξεφρασα στην αρχη!)


#3   
panagiotis1981
Βασική Νότα
Chat
22.06.2008, 18:27

Bασικά ο όρος Gothic Metal είναι παραπλανητικός. Υπάρχουν γκρουπς που παίζουν μεταλ με gothic επιρροές και υπάρχουν γρουπς που παίζουν gothic με μεταλλική χροιά στην μουσική τους. Εγώ προτιμώ τα δεύτερα.

 

Στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν οι προπάτορες του είδους Paradise Lost, My Dying Bride, Τiamat, Type O Negative,  Katatonia κλπ. Η μουσική είναι μεταλ μελαγχολικό - καταθλιπτικό, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα gοthic, μιας και οι βασικές επιρροές των γκρουπς αυτών είναι άλλες.

 

Στην δευτερη κατηγορία θα έβαζα γκρουπς όπως οι Dreadful Shadows, Sundown, Love Like Blood, Garden Of Delight που εκεί θα ακούσεις gothic που παίζεται με Heavy Metal υπόκρουση.

 

Δυστυχώς η πιο γνωστή κατηγορία του Gothic Metal αποτελείται από τα νέο - τρέντυ γκρουπς του είδους που απεχθάνομαι όπως For My Pain, Charon, Το Die For, Ηim κλπ, όπού η σχέση τους με το goth αρχίζει και τελειώνει στον τομέα image.

 

 


#4   
sea_like_eyes
MusicHeaven Guru
Chat
22.06.2008, 18:36

''φωτια'' τα εχω ξαναγραψει κι αλλου . . . πρεπει να υπαρχει παρομοιο topic . . . φιλοσοφια goth . . . κτλ !


#5   
rompa
Βετεράνος
Chat
22.06.2008, 19:14

Ούτε παρεξηγημένη ούτε απαραίτητα "βαθιά" φιλοσοφημένη. Ολίγον τι από Dreadful Shadows, Paradise Lost, Type O Negative , Within Temptation και πιο πολύ Anathema , Lacuna Coil , Entwine, Sentenced ............

 


-----------------
Is it so hard to believe our hearts are made to be broken??

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rompa στις 22-06-2008 19:17 ]


#6   


Αυτά τα διάβασες;