ελληνική μουσική
237 online   ·  209.174 μέλη

Resistance Festival 2008

clsen
Περαστική Νότα
Chat
22.06.2008, 01:49

 

1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας

 

Σημαντικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του 1ου Διεθνιστικού Φεστιβάλ Νεολαίας “Resistance 2008” που διοργανώνει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) στην Αθήνα. Στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου , στις 11, 12 και 13 Ιούλη. Για τρεις ημέρες σχήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό τραγουδούν για τις αντιστάσεις και τους αγώνες.

Την Παρασκευή το φεστιβάλ ανοίγει με τους Ojos de Brujo SoundSystem. Η κολλεκτίβα από τη Βαρκελώνη που είναι γνωστή για το εκρηκτικό μείγμα χιπ-χοπ, φλαμένκο, τσιγγάνικης, ροκ και τζαζ μουσικής, με κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Την ίδια μέρα τραγουδούν και οι Imam Baildi. Παλιά ελληνικά κομμάτια, βαλκανική μουσική με κλαρίνο, τρομπέτα, σαξόφωνο και γκάιντα, samba και hip hop, rumba και ρυθμοί samba, ρεμπέτικα και δημοτική μουσική από μπουζούκι και λαούτο. Μαζί και η  ηλεκτρική κιθάρα με Jazz επιρροές.

Το Σάββατο, οι FunDaMental, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μπάντες της Μ.Βρετανίας. Ένα ιδιαίτερα πολιτικοποιημένα συγκρότημα που στρέφει τα μουσικά πυρά του στο ρατσισμό και τον πόλεμο. Μετανάστες δεύτερης γενιάς από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, συνθέτουν σκληρό ραπ ήχο με στοιχεία από Αφρικανική και Ασιατική μουσική. Μαζί τους οι Ρόδες, ένα από τα πιο ζωντανά και δυναμικά  γκρουπ της ελληνικής σκηνής.

Την Κυριακή το φεστιβάλ κλείνει με τη Μάρθα Φριντζήλα που μαζί με τον Βασίλη Μαντζούκη και έξι ακόμα εξαίρετους μουσικούς παρουσιάζουν τη νέα, πιο ρoκ εκδοχή της δουλειάς τους με τίτλο Baumstrasse. Την ίδια μέρα και οι Matisse. Ένα από τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής που στην εννιάχρονη παρουσία τους χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα από τις πολύ δυνατές live εμφανίσεις τους.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.resistancefestival.gr


#1   
rory166
MusicHeaven Guru
Chat
22.06.2008, 15:54

μια βολτα στις 11 θα την κανω,παιζουν εξαλλου και αυτοι που με ενδιαφερουν αυτη τη μερα
στις 12 εχει beach party{#emotions_dlg.thumbup}


#2