ελληνική μουσική
150 online   ·  207.694 μέλη

Καλά ωδεία στο Χαλάνδρι ή κοντά?

annnula
Περαστική Νότα
Chat
10.09.2008, 17:52

καλησπέρα!!

Θα ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα ακουστικής κιθάρας, γνωρίζετε κανένα καλό ωδείο στο χαλάνδρι ή κάπου κοντά(πχ Ψυχικό/ Κηφισσιά/ Μαρούσι)?

 


#1   
Bosey
Βασική Νότα
Chat
11.09.2008, 10:30

Αύτό έχω ακούσει ότι είναι καλό:

http://www.kodaly.gr/

 

Καλή σου επιτυχία!


#2   
annnula
Περαστική Νότα
Chat
11.09.2008, 13:31

Ευχαριστώ!!Εϊναι πολύ κοντά μου αυτό το ωδείο!!Μακάρι να με βολέψει και ως πρόγραμμα,καθηγητές κλπ, γιατί νομιζω ότι είναι μεγάλη υπόθεση να μην διανύεις χιλιόμετρα με τη κιθάρα στον ώμο..Εγώ προσωπικά σκοτώνω κόσμο!!


#3   
MirsiniManou
Βασική Νότα
Chat
13.09.2008, 13:27

Προσεχε!!!Δεν ειναι το Ωδειο αλλα ο καθηγητης που κανει τη διαφορα!Ψαξε το καλα!


#4   
annnula
Περαστική Νότα
Chat
15.09.2008, 15:38

Ναι, το ξέρω έχεις δίκιο, αλλά όσο να ναι,νομίζω ότι τα προγράμματα σπουδών αλλάζουν από ωδείο σε ωδείο,καθώς και κάθε ωδείο έχει τη δική του νοοτροπία, αυστηρότητα, αρχές(τουλάχιστον ετσι έχω καταλάβει από τρίτους, δεν είχα ποτέ προσωπική εμπειρία από ωδεία)οπότε δεν ειναι ο κάθε καθηγητης απόλυτα ελεύθερος να κάνει αυτά που νομίζει. Αλλά μάλλον το σημαντικότερο είνα να είνα μεταδοτικός και ευχάριστος..


#5   
music-fan
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
22.09.2008, 04:22

και μενα με βολευει το χαλανδρι για να συνεχισω το πιανο.ομως αφησα το ωδειο γιατι εδινα 100 το μηνα,ψαχνω καποιο με 50ευρω και απ'οτι ξερω υπαρχουν..παρακαλω τα φωτα σας


#6   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
22.09.2008, 11:54

Ένα που ίσως σε βολεύει είναι το Διατονικό Ωδείο Παλλήνης, πάνω στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Από το Χαλάνδρι είναι 10-15 λεπτά, ενώ το λεωφορείο σταματάει ακριβώς μπροστά στο Ωδείο. Αν σε βολεύει η Παλλήνη, πες μου να σου προτείνω και 1-2 άλλα που υπάρχουν εδώ κοντά.

 


#7   
beatlus
MusicHeaven Guru
Chat
22.09.2008, 12:48

Εχω προσωπική άποψη για το ωδείο Kodaly και για τον διευθυντή του, Μιχάλη Πατσέα. Κατά τη γνώμη μου γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και είναι μια εξαιρετική επιλογή για μουσικές σπουδές επιπέδου. Εκεί μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δουλέψει πάνω στη μέθοδο του Zoltan Kodaly, μεγάλου εθνομουσικολόγου της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει τεράστια προσφορά στην ανάδυση της παραδοσιακής μουσικής της χώρας του, αλλά και των Βαλκανίων...


#8   
lazaros77
Περαστική Νότα
Chat
23.09.2008, 15:25

Ωδείο Μπεχράκη στα Βριλήσσια, Τροίας 56, πολύ καλές τιμές και περιβάλλον. Εγώ έχω πάρει πτυχίο πιάνου από το συγκεκριμένο ωδείο και το συστήνω ανεπιφύλακτα


#9   
annnula
Περαστική Νότα
Chat
25.09.2008, 15:27

Σας ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια σας!!

jorge δεν θα πολυήθελα να μπλεξω με Παλλήνη,μπήκα όμως στην ιστοσελίδα του Διατονικού και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.Έχεις ακούσει σχόλια για τους καθηγητές κιθάρας του Ωδείου?


#10   
TetiAivatzidoy
Περαστική Νότα
Chat
27.09.2008, 11:11

Παράθεση:

Το μέλος beatlus στις 22-09-2008 στις 12:48 έγραψε...

Εχω προσωπική άποψη για το ωδείο Kodaly και για τον διευθυντή του, Μιχάλη Πατσέα. Κατά τη γνώμη μου γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και είναι μια εξαιρετική επιλογή για μουσικές σπουδές επιπέδου. Εκεί μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δουλέψει πάνω στη μέθοδο του Zoltan Kodaly, μεγάλου εθνομουσικολόγου της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει τεράστια προσφορά στην ανάδυση της παραδοσιακής μουσικής της χώρας του, αλλά και των Βαλκανίων...θα συστήσω στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να εξετάζει εκτός από την επιστημονική κατάρτηση, την προσωπικότητα καθώς και το χαρακτήρα του δασκάλου που θα επιλέξει.Όλα αυτά τα στοιχεία τα αποκομίζουμε και οι εμείς οι μαθητές στην διάρκεια των σπουδών μας και τα διατηρούμε όπως τα γονίδιά μας. Είμαι πολύ επιφυλακτική με την προηγούμενη πρόταση.


#11   
TetiAivatzidoy
Περαστική Νότα
Chat
27.09.2008, 11:15

Παράθεση:

Το μέλος annnula στις 10-09-2008 στις 17:52 έγραψε...

καλησπέρα!!

Θα ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα ακουστικής κιθάρας, γνωρίζετε κανένα καλό ωδείο στο χαλάνδρι ή κάπου κοντά(πχ Ψυχικό/ Κηφισσιά/ Μαρούσι)?

 Ωδείο Κλ. Ριζοπούλου-Ν. Ηράκλειο. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα


#12   
liopesiotis
Βασική Νότα
Chat
30.09.2008, 15:52

Να προτεινω κι εγώ το Ωδείο Παιανίας Μ. Μπόρτζη που βρίσκεται στην Παιανία. Συμφωνώ με το ότι ο δάσκαλος μετράει σε ένα ωδείο.  Φυσικά και ο δάσκαλος έχει την ευθύνη της μάθησης, αλλά και το ωδείο το οποίο τον έχει.  

Το συγκεκριμένο ωδειο πάντως , έχει προγράμματα για όλες τις τσέπες.  


#13   
MichalisPat
Περαστική Νότα
Chat
30.12.2008, 08:58

Παράθεση:
Το μέλος Annula στις  10-09-2008 στις 17:52 έγραψε...

Θα ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα ακουστικής κιθάρας, γνωρίζετε κανένα καλό ωδείο στο Χαλάνδρι ή κάπου κοντά (πχ Ψυχικό/ Κηφισσιά/ Μαρούσι)?

Παράθεση:
Το μέλος Bosey στις  11-09-2008 στις 10:30 απάντησε...

Αυτό {το ωδείο} έχω ακούσει ότι είναι καλό: http://www.kodaly.gr/ Καλή σου επιτυχία!

Παράθεση:
Το μέλος beatlus στις 22-09-2008 στις 12:48 πρόσθεσε...

Έχω προσωπική άποψη για το ωδείο Kodaly και για τον διευθυντή του, Μιχάλη Πατσέα. Κατά τη γνώμη μου γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και είναι μια εξαιρετική επιλογή για μουσικές σπουδές επιπέδου. Εκεί μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δουλέψει πάνω στη μέθοδο του Zoltan Kodaly, μεγάλου εθνομουσικολόγου της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει τεράστια προσφορά στην ανάδυση της παραδοσιακής μουσικής της χώρας του, αλλά και των Βαλκανίων...

Παράθεση:
Το μέλος TetiAivatzidoy 27-09-2008 στις 11:11 σχολίασε...

{1} θα συστήσω στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να εξετάζει εκτός από την επιστημονική κατάρτηση, την προσωπικότητα καθώς και το χαρακτήρα του δασκάλου που θα επιλέξει. {2} Όλα αυτά τα στοιχεία τα αποκομίζουμε και οι εμείς οι μαθητές στην διάρκεια των σπουδών μας και τα διατηρούμε όπως τα γονίδιά μας. {3} Είμαι πολύ επιφυλακτική με την προηγούμενη πρόταση.

Παράθεση:
Το μέλος TetiAivatzidoy 27-09-2008 στις 11:15 πρόσθεσε...

Ωδείο Κλ. Ριζοπούλου-Ν. Ηράκλειο. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα

Αγαπητοί αναγνώστες του Forum Μουσικής Εκπαίδευσης,

αμέσως θα εξηγήσω γιατί κατέφυγα σε αυτήν την μακρά παράθεση σχολίων.

Το μέλος beatlus στις 22-09-2008 στήριξε με λίγα αλλά συγκεκριμένα επιχειρήματα την πρόταση του μέλους Bosey (11-09-2008 στις 10:30) για το Ωδείο Kodaly, μετά από ερώτηση του μέλους Annula. Ως αναγνώστης βρίσκω και τα δυο σχόλια ευπρεπή και θεμιτά.

Το μέλος TetiAivatzidoy, στην τελευταία προσθήκη του αντιπροτείνει ένα άλλο Ωδείο στο Ν. Ηράκλειο. Επίσης θεμιτό. Πριν όμως από την θεμιτή αυτή αντιπρόταση, παρεμβάλει μία σκοτεινή παράγραφο:

Με την πρόταση {3}"Είμαι πολύ επιφυλακτική με την προηγούμενη πρόταση" βάλλει εμμέσως πλην σαφώς εναντίον του συγκεκριμένου Ωδείου χωρίς όμως να αιτιολογεί καθόλου το γιατί. Μάλιστα, ξαναδιαβάζοντας ο αναγνώστης την πρόταση {1} "να εξετάζει εκτός από την επιστημονική κατάρτηση (sic), την προσωπικότητα καθώς και το χαρακτήρα του δασκάλου που θα επιλέξει" αντιλαμβάνεται ότι, το μέλος TetiAivatzidoy δεν αμφισβητεί την επιστημονική κατάρτιση των διδασκόντων στο ωδείο αυτό αλλά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.

Αναρωτιέται ο αναγνώστης: Υπήρξε ποτέ το μέλος TetiAivatzidoy σπουδαστής, γονέας σπουδαστή ή καθηγητής του Ωδείου αυτού; Γνωρίζει τον διευθυντή του ή κάποιους από τους καθηγητές κιθάρας; Αφού αποφασίζει να δηλώσει την (μεγάλη) επιφύλαξή του, γιατί δεν μοιράζεται μαζί μας την δυσάρεστη προσωπική του εμπειρία; Αν δεν έχει καμία, τότε μήπως το σχόλιο αυτό κινδυνεύει να χαρακτηριστεί επαγγελματικά απρεπές και άηθες; Όχι παρά την ασάφειά του αλλά κυρίως εξαιτίας αυτής!

Βέβαια μπορεί όλα αυτά να είναι μία παρεξήγηση. Ίσως η πρόταση {2} "Όλα αυτά τα στοιχεία [= την επιστημονική κατάρτηση (sic), την προσωπικότητα καθώς και το χαρακτήρα του δασκάλου] τα αποκομίζουμε και οι εμείς οι μαθητές στην διάρκεια των σπουδών μας και τα διατηρούμε όπως τα γονίδιά μας" να είναι το κλειδί μιας επιστημονικής θέσης. Περιμένω με ενδιαφέρον το μέλος TetiAivatzidoy να αναπτύξει τη θέση του αυτή σε κάποια επόμενη παρέμβασή του. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, τι εννοεί τελικά με την περιβόητη πρόταση {3};

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση της.

Με τιμή


#14   
Goedel
Περαστική Νότα
Chat
30.12.2008, 18:19

Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους το μέλος TetiAivatzidoy αποτρέπει από το συγκέκριμένο ωδείο, εγώ ωστόσο, ως γονέας ενός εκ των (πρώην) σπουδαστών του έχω αρκετά συγκεκριμένους λόγους για να κάνω το ίδιο και μάλιστα όσον αφορά τα μαθήματα κιθάρας που παρέχονται. Η δικιά μου εμπειρία ήταν καθηγητές αδιάφοροι, χωρίς συγκεκριμένη εκπαιδευτική μέθοδο, με ελλειπή επαγγελματισμό, χωρίς ουσιαστική ενασχόληση με το παιδί(ή ενημέρωση του γονέα που πλήρωνε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και χρόνια που περνούσαν χωρίς να αποκομίζεται κάτι επι της ουσίας. Δυστυχώς έτσι είχαν τα πράγματα. Αναφέρομαι στα μαθήματα της κιθάρας και μόνο. Για τους άλλους καθηγητές δεν έχω καμία εμπειρία ή πληροφόρηση. Γνωρίζω από την άλλη πλευρά μέσω γνωστών μου πόσο καλός παιδαγωγός/καθηγητής(διδάσκει τραγούδι κα) και με ευγενική φυσιογνωμία είναι ο διευθυντής του εν λόγω φροντιστηρίου κ. Μιχάλης Πατσέας.


#15   
fibonazzi
Βασική Νότα
Chat
09.01.2009, 03:41

Παράθεση:

Το μέλος Goedel στις 30-12-2008 στις 18:19 έγραψε...

Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους το μέλος TetiAivatzidoy αποτρέπει από το συγκέκριμένο ωδείο,

 

Θα σας πω εγώ λοιπόν γιατί το μέλος TetiAivatzidoy... αποτρέπει από το συγκεκριμένο Ωδείο:

ΓΙατί είναι η ιδιοκτήτρια ενός άλλου Ωδείου, που η ίδια προτείνει πιο πάνω.

 

Επίσης, το ποστ του μέλους Goedel είναι και αυτό ύποπτο. Το μέλος ενεγράφη στις 30.12, αμέσως μετά την παρέμβαση του μέλους MichalisPat και η "μαρτυρία" του για το εν λόγω ωδείο είναι το μοναδικό ποστ που έκανε στο φόρουμ.

 

ΥΓ. Τον ντέτεκτιβ έκανα βραδυάτικα!

Καλή σας νύχτα


#16   
ArisNik
Περαστική Νότα
Chat
10.01.2009, 17:19

Παράθεση:

Το μέλος Goedel στις 30-12-2008 στις 18:19 έγραψε...

Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους το μέλος TetiAivatzidoy αποτρέπει από το συγκέκριμένο ωδείο, εγώ ωστόσο, ως γονέας ενός εκ των (πρώην) σπουδαστών του έχω αρκετά συγκεκριμένους λόγους για να κάνω το ίδιο και μάλιστα όσον αφορά τα μαθήματα κιθάρας που παρέχονται. Η δικιά μου εμπειρία ήταν καθηγητές αδιάφοροι, χωρίς συγκεκριμένη εκπαιδευτική μέθοδο, με ελλειπή επαγγελματισμό, χωρίς ουσιαστική ενασχόληση με το παιδί(ή ενημέρωση του γονέα που πλήρωνε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και χρόνια που περνούσαν χωρίς να αποκομίζεται κάτι επι της ουσίας. Δυστυχώς έτσι είχαν τα πράγματα. Αναφέρομαι στα μαθήματα της κιθάρας και μόνο. Για τους άλλους καθηγητές δεν έχω καμία εμπειρία ή πληροφόρηση. Γνωρίζω από την άλλη πλευρά μέσω γνωστών μου πόσο καλός παιδαγωγός/καθηγητής(διδάσκει τραγούδι κα) και με ευγενική φυσιογνωμία είναι ο διευθυντής του εν λόγω φροντιστηρίου κ. Μιχάλης Πατσέας. 

Επειδή έχω και εγώ παιδιά που σπουδάζουν μουσική, οφείλω να πω οτι το μέλος Goedel γράφει ύποπτα και πιθανότατα άδικα πράγματα.

Και εξηγούμαι.

Πιθανότατα να μη τον κάλεσε για ενημέρωση το ωδείο. Σαν γονιός - που αν μήτι άλλο πληρώνει - δε θα έπρεπε να ενδιαφερθεί ο ίδιος για την πρόοδό του παιδιού?

Αναφέρει ότι πλήρωνε ευκαταφρόνητα ποσά σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα,χωρίς να γνωρίζει ποιός είναι ο διευθυντής του!!

Αναφέρει επίσης ότι οι καθηγητές, ήταν αδιάφοροι και άσχετοι...Βαριές κουβέντες, που δεν συνάδουν με την άποψη που έχει για τον διευθυντή του εν λόγω ωδείου, καλος παιδαγωγός κλπ..Οξύμωρη και ύποπτη τοποθέτηση.

Ανακαλύπτοντας οτι το παιδί μας δεν έχει πρόοδο,και αφού μιλήσουμε με τον δάσκαλο, συνηθίζεται να ρωτάμε τη γραμματεία ή τη διεύθυνση για τους λόγους της μη προόδου. Εδώ το μέλος Goedel, δεν ασχολήθηκε καθόλου, άλλωστε δεν γνωρίζει το διευθυντή, παρά μόνο απο πληροφορίες που του έχουν πεί οι γνωστοί του!!

Αλήθεια γιατί δεν του είπαν οι ίδιοι γνωστοί, να επικοινωνήσει μαζί του..?

Ασχέτως του ωδείου που στέλνουμε τα παιδιά μας, έχουμε και εμείς μεγάλο μέρος ευθύνης για την πρόοδο τους, και, εγώ προσωπικά, έχω επαφή σε μηνιαία βάση με τους δασκαλους των παιδιών μου. (μαθαίνουν διαφορετικά μουσικά όργανα σε ωδείο του φαλήρου).

Τέλος, καλή είναι η διαφήμιση για τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά τα αρνητικά υπονοούμενα δε βοηθάνε κανέναν και κατά κανόνα γυρίζουν μπούμερανγκ.


#17   
GuitarJournal
Σολίστ
Chat
11.01.2009, 13:23

Διάβασα τη συζήτηση αυτή.  Και θα ήθελα από πλευράς μου να πώ πως ένα κακό σχόλιο για κάποιον συγκεκριμένο καθηγητή θα πρέπει να τεκμηριώνεται, αλλιώς είναι κακοήθες κ μένει να υπάρχει στο υποσυνείδητο ή και ακόμα και στο συνειδητό όσων το διάβασαν. Και επειδή ασκώ και εγώ το ίδιο επάγγελμα, διδάσκω δηλ. κιθάρα θα πάρω το μέρος του συνάδελφου που δεν είναι και τυχαίος, είναι ένας από τους καλύτερους κ πιο μορφωμένους κιθαρίστες της γενιάς του.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μην υπάρχει για κάποιο λόγο καλή επικοινωνία μεταξύ δασκάλου και μαθητή, και αυτό το αντιμετωπίζουμε όλοι - από τους πιο φημισμένους, τους πιο προικισμένους δάσκαλους ως τους πιο νέους. Εκεί θέλει μεγάλη προσπαθεια από όλες τις πλευρές για να έρθει θετικό αποτέλεσμα.

Και βέβαια δε θα σας στείλω να ρωτήσετε τι συζητούν οι καθηγητές μεταξύ τους για τη διάθεση των σπουδαστών σήμερα για μελέτη και σοβαρή σπουδή ή για το χρόνο που διαθέτουν για να διαβάσουν.

οπότε ας μην γινόμαστε άδικοι. Τέλος θα πώ πως δεν είμαι από αυτους που πιστεύουν ότι μόνο στα μεγάλα και ονομαστά ωδεία γίνεται καλή δουλειά. Εγώ άλλωστε δουλεύω και σε Μουσική Σχολή.   Όσο για το θέμα των διδάκτρων ..... έ όσο έχουμε ελεύθερη αγορά, δεν υπάρχει δημόσια δωρεάν μουσική εκπαίδευση κ η μουσική μόρφωση των παιδιών γίνεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις (ασχέτως βέβαια αν κάποιες εχουν και καλλιτεχνικές ευαισθησίες) κάπου τα δίδακτρα θα είναι υψηλά και κάπου χαμηλότερα.   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 


#18   
Goedel
Περαστική Νότα
Chat
11.01.2009, 14:12

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Εγώ είχα απλά μια άσχημη εμπειρία από το συγκεκριμένο ωδείο και θέλησα να τη μοιραστώ. Φυσικά και τον γνωρίζω και προσωπικά το διευθυντή του ωδείο κ. Πατσέα. Τον έβλεπα εξάλλου όποτε ανέβαινα εκεί στον 2ο όροφο για να πληρώσω. Έχω και προσωπική άποψη για την ευγένεια του. Σαν καθηγητή ωστόσο έχω ακούσει από γνωστούς μου μόνο θετικά σχόλια. Εγω δεν είχα κάποια άμεση ή έμμεση(μέσω του παιδιού μου) προσωπική πείρα. Όσον αφορά τον καθηγητή της κιθάρας, δεν γνωρίζω αν είναι μορφωμένος, σίγουρα πάντως δεν ήταν καλός επαγγελματίας. Ή μήπως είναι καλός επαγγελματίας ο καθηγητής εκείνος του οποίου το μάθημα διαρκεί επίσημα 60 λεπτά και αυτός μεγάλος ποσοστό της ώρας αυτής(30-40 λεπτά) είναι έξω από την αίθουσα και μιλά με συναδέλφους, μιλά στο τηλέφωνο ή διαβάζει εφημερίδα(!!!!);;; Και φυσικά όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι περι τίνος επρόκειτο έκανα την "έρευνα" μου, επιβεβαίωσα κάποια πράγματα και σταμάτησα τη συνεργασία με το εν λόγω ωδείο.


#19   
Bosey
Βασική Νότα
Chat
11.01.2009, 17:58

Παράθεση:

Το μέλος Goedel στις 11-01-2009 στις 14:12 έγραψε...

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Εγώ είχα απλά μια άσχημη εμπειρία από το συγκεκριμένο ωδείο και θέλησα να τη μοιραστώ. Φυσικά και τον γνωρίζω και προσωπικά το διευθυντή του ωδείο κ. Πατσέα. Τον έβλεπα εξάλλου όποτε ανέβαινα εκεί στον 2ο όροφο για να πληρώσω. Έχω και προσωπική άποψη για την ευγένεια του. Σαν καθηγητή ωστόσο έχω ακούσει από γνωστούς μου μόνο θετικά σχόλια. Εγω δεν είχα κάποια άμεση ή έμμεση(μέσω του παιδιού μου) προσωπική πείρα. Όσον αφορά τον καθηγητή της κιθάρας, δεν γνωρίζω αν είναι μορφωμένος, σίγουρα πάντως δεν ήταν καλός επαγγελματίας. Ή μήπως είναι καλός επαγγελματίας ο καθηγητής εκείνος του οποίου το μάθημα διαρκεί επίσημα 60 λεπτά και αυτός μεγάλος ποσοστό της ώρας αυτής(30-40 λεπτά) είναι έξω από την αίθουσα και μιλά με συναδέλφους, μιλά στο τηλέφωνο ή διαβάζει εφημερίδα(!!!!);;; Και φυσικά όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι περι τίνος επρόκειτο έκανα την "έρευνα" μου, επιβεβαίωσα κάποια πράγματα και σταμάτησα τη συνεργασία με το εν λόγω ωδείο. 

Από τη στιγμή που διαπιστώσατε τη συγκεκριμμένη επαγγελματική συμπεριφορά του δασκάλου, το αναφέρατε στον, κατά τα λοιπά, "αξιόλογοτατο" Διεθυντή του Ωδείου, ως οφείλατε απένταντι στον εαυτό σας [στον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια και το κόπο σας (χρήματα σας)?]? Δε νιώσατε την ανάγκη να το πράξετε την ώρα που καταθέτατε στο ταμείο του, το "καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό"? (αλήθεια ποιό είναι αυτό το ποσό?)  Ισως, ακόμη ακόμη, να έπρεπε να θέσετε το θέμα και στον ίδιο το δάσκαλο!

Θεωρείτε σωστή τη στάση "πονάει χέρι-κόψει κεφάλι" που δείξατε με την απόρριψη και την αλλαγή του συγκεκριμμένου ωδείου? Δε συμφωνείται ότι ένα "εκπαιδευτικό ίδρυμα" θα πρέπει να κρίνεται με βάση τη συνολική κουλτούρα και τη νοοτροπία του και όχι με βάση κάποιον, ενδεχομένως, "κακό" δάσκαλο? 

Τέλος, θα πρέπει να έχετε υπόψη (για μελλοντική αναφορά), ότι ένα καλλιτεχνικό μάθημα δε μπορεί να περιορίζεται από τα αυστηρά πλαίσια του χρόνου της διδακτικής ώρας (η οποία παρεπιπτώντος, νομίζω ότι διαρκεί 40 λεπτά και όχι 60) και το "πρόγραμμα σπουδών". Εξάλλου, η αυστηρή τήρηση του ωραρίου και του προγράμματος, δε διασφαλίζει σε καμμιά περίπτωση τη σωστή και ολοκληρωμένη μάθηση. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στη διδασκαλία της μουσικής και της τέχνης γενικότερα.

Και ας μη ξεχνάμε ότι, συχνά, ο δάσκαλος είναι άνθρωπος της τέχνης και άρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Το τελικό συμπέρασμα μου από τα γραφόμενά σας, είναι ότι δυστυχώς προτιμάτε ένα "καλό επαγγελματία" από ένα "καλό δάσκαλο" για το παιδί σας!!!

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή επιτυχία στο παιδί σας!

Φιλικά.


-----------------
“To pass through life and miss the music is to miss out on one of the best things about living.” —Art Blakey

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Bosey στις 11-01-2009 18:00 ]


#20   


Αυτά τα διάβασες;